Αρχική διεθνή Στο ρυθμό του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ πάλλεται η Τυνησία

Στο ρυθμό του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ πάλλεται η Τυνησία

Στην Τύνιδα ξεκίνησε την Τρίτη 26 Μάρτη, με μια μεγάλη διαδήλωση, το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ. Δεκάδες χιλιάδες πορεύτηκαν στην τυνησιακή πρωτεύουσα, με την αραβική νεολαία να δίνει τον τόνο, και με εντυπωσιακή συμμετοχή των γυναικών.

Το μπλοκ των Παλαιστίνιων ήταν στην κεφαλή της πορείας. Ακολουθούσε το Λαϊκό Μέτωπο της τυνησιακής αριστεράς. Μετά, αφρικανικά κινήματα με τοπικές ενδυμασίες, έντονα χρώματα και μουσικές. Στα αραβικά μπλοκ, με πολύ δυναμικό το αιγυπτιακό, το σύνθημα που ακουγόταν συχνότερα και με πάθος ήταν «Ψωμί – Ελευθερία – Εθνική Αξιοπρέπεια». Παρούσα στη διαδήλωση και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην οποία μετέχουν και οι βουλευτές Θεανώ Φωτίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου.
Την επόμενη μέρα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πήραν μέρος στο σεμινάριο του transform! Europe και του Espace Marx, ενώ την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με την ηγεσία του Λαϊκού Μετώπου. Ο Χαμά Χαμαμί, πρόεδρος του Κόμματος Τυνήσιων Εργατών, υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού μεταξύ των κινημάτων της Μεσογείου, και πιο ειδικά της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Τυνησίας. Λίγο αργότερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πήραν μέρος σε συνεδρίαση του Παγκόσμιου Κοινοβουλευτικού Φόρουμ, όπου ο Βασίλης Χατζηλάμπρου είπε, μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παίρνει δύναμη από την ενίσχυση των λαϊκών αγώνων στις χώρες της Μεσογείου. Η υπόθεση της ανατροπής στην Ελλάδα και στην Κύπρο πρέπει να γίνει υπόθεση όλων. Πρέπει να επιταχύνουμε το βηματισμό μας για να απαντήσουμε στο βάθεμα της κρίσης και στο λυσσαλέο ανταγωνισμό δυνάμεων που ισοπεδώνουν λαούς και χώρες διεκδικώντας πηγές ενέργειας και σφαίρες επιρροής, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ειρήνη στην περιοχή».
Το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ θα ολοκληρωθεί σήμερα όπως ξεκίνησε: με μια μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. Περισσότερα, στο επόμενο φύλλο του Δρόμου.

Τ.Σ.

Σχόλια

Exit mobile version