Διπλασιασμός των άστεγων Αμερικανών βετεράνων του Ιράκ-Αφγανιστάν
Ο αριθμός των βετεράνων του Ιράκ και Αφγανιστάν που είτε είναι άστεγοι είτε κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν το μόνιμο κατάλυμά τους διπλασιάστηκε τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Μέχρι και το τέλος του Σεπτεμβρίου, 26.531 βετεράνοι ζούσαν στους δρόμους, κινδύνευαν να χάσουν το σπίτι τους, διέμεναν σε προσωρινά καταλύματα ή λάμβαναν κουπόνια από τις ομοσπονδιακές Αρχές, όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο τμήμα, το οποίο συμπληρώνει ότι ο πραγματικός αριθμός άστεγων βετεράνων είναι μεγαλύτερος, καθώς τα στοιχεία αφορούν μόνο περιπτώσεις που η αρμόδια υπηρεσία γνωρίζει. Αξιοσημείωτη αύξηση, μιας και το 2010 τα άτομα που βρίσκονταν σε παρόμοια θέση άγγιζαν τις 10.500. Η κρισιακή οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ, το διαλυμένο κοινωνικό κράτος, σε συνδυασμό με το σύνδρομο μετατραυματικού άγχους, αποτελούν τις κύριες ορίζουσες που παράγουν το πρόβλημα. Χαρακτηριστικά, η Άννα Μέρφι, υπεύθυνη του Στρατού της Σωτηρίας στο Λος Άντζελες, αναφέρει πως βοήθησε να βρει κατάλυμα βετεράνος των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος ζούσε στο αμάξι του μαζί με τα άλλα 5 μέλη της οικογένειάς του.

FBI: Το μακρύ χέρι της οικονομικής ελίτ, κατά την παρακολούθηση του κινήματος Occupy
Τα στοιχεία που έφεραν στο φως τα έγγραφα που μόλις αποκτήθηκαν από την οργάνωση «Συνεργασία για την Πολιτική Δικαιοσύνη», έπειτα από αίτημά της που κάλυπτε ο νόμος των ΗΠΑ περί Ελεύθερης Πληροφόρησης, αποκαλύπτουν ότι όχι μόνο το FBI αντιμετώπισε το κίνημα Occupy Wall Street, ως πιθανή εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση, αλλά έδρασε ως το μακρύ χέρι μεγάλων εταιριών και κολοσσών του χρηματοπιστωτικού τομέα, παρέχοντάς τους πλήθος πληροφοριών. Αναλυτικότερα, τα ιδιαίτερα λογοκριμένα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι σε όλη τη χώρα τα γραφεία του FBI παρακολουθούσαν το κίνημα ήδη από τον Αύγουστο του 2011, ένα μήνα πριν από την κατασκήνωση στο Πάρκο Ζουκότι της Νέας Υόρκης και τις άλλες δράσεις που έλαβαν χώρα. Χαρακτηριστικά, στις 19 Αυγούστου 2011, το τμήμα του FBI της Νέας Υόρκης συναντιόνταν τακτικά με το Χρηματιστήριο της πόλης ώστε να συζητηθεί το θέμα του Occupy, που δεν είχε καν προβεί ακόμη στις πρώτες του ενέργειες.
Ακόμη, κομβικό ρόλο έπαιξε το «Συμβούλιο Συμμαχίας για την Εσωτερική Ασφάλεια», μια «στρατηγική συνεργασία μεταξύ του FBI, του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και του ιδιωτικού τομέα», σύμφωνα με περιγραφές ομοσπονδιακών αξιωματούχων. Αντικείμενο και στόχο των συζητήσεων αποτέλεσε «η αύξηση της προσοχής που αυτή η εγκληματική δραστηριότητα πρέπει να λάβει», ενώ παρασχέθηκαν συμβουλές προς τους εταιρικούς πελάτες σχετικά με την «πολιτική αναταραχή». Ακόμη, αντικείμενο ευρείας παρακολούθησης αποτέλεσε η σχέση του Occupy Wall Street με τα πανεπιστήμια και τα συνδικαλιστικά σωματεία.

 

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!