Οι πλατείες της χώρας βρέθηκαν στο Σύνταγμα.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Σύνταγμα συναντήθηκαν οι πλατείες όλης της χώρας, σε μια προσπάθεια συντονισμού και οργάνωσης των παραπέρα βημάτων του κινήματος. Στη συνέχεια δημοσιεύουμε εκτενή αποσπάσματα από την καταληκτική ανακοίνωση: «Ήρθε εικόνα για τις θέσεις, τη λειτουργία και τις δράσεις από 48 συνελεύσεις, 36 την πρώτη μέρα και 12 τη δεύτερη μέρα. Από αυτές ήταν 24 από τις πόλεις της περιφέρειας και 24 από περιοχές της Αττικής, οι περισσότερες με αποφάσεις τους. Αντιπροσωπεύτηκαν όλες οι μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και εκτιμούμε θετική και αντιπροσωπευτική την ανταπόκριση, παρότι γνωρίζουμε ότι λειτουργούν ή ξεκινούν και πολλές ακόμα λαϊκές συνελεύσεις και σε άλλες περιοχές». (…)
«Είμαστε στις πλατείες της χώρας, γιατί αποφασίσαμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, γιατί πλέον δεν εκχωρούμε σε κανέναν το δικαίωμα αυτό. Αυτό το στοίχημα κληθήκαμε να το κερδίσουμε, και θα το κερδίσουμε.
Και θα το πετύχουμε με τη συμμετοχή μας, τον άμεσο έλεγχο και την αυταπάρνησή μας» (…).
«Συναντηθήκαμε για να ανταλλάξουμε εμπειρίες και ιδέες. Συναντηθήκαμε για να συνδιαμορφώσουμε την κοινή μας πορεία ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, της τρόικας και των κάθε λογής αυλικών τους. Ενάντια στη βία της φτώχειας και της ανεργίας. Ενάντια στη βία της συντριβής του κοινωνικού κράτους. Ενάντια στη βία της κρατικής καταστολής. Ενάντια στη βία των επιταγών του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, των μνημονίων, και όλων των μέτρων τους.
Συμφωνήσαμε στην ανάγκη κοινής δράσης και συντονισμού. Συμφωνήσαμε στην ανάγκη σχεδιασμού, για να κάνουμε πράξη το αίτημα για “Άμεση Δημοκρατία”, για “λαϊκή αυτοργάνωση παντού”». (…)
«Οι μάχες που μέχρι τώρα δώσαμε και η επίθεση που δεχτήκαμε δυναμώνουν ακόμα περισσότερο τη θέλησή μας.  Δεν σταματάμε εδώ.
Το υποσχεθήκαμε αλλά και το αποφασίσαμε στις Λαϊκές μας Συνελεύσεις.  Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν. Ακόμα κι αν φύγουν, δεν θα γυρίσουμε στα σπίτια μας, γιατί θα συνεχίσουμε δυναμικά και αποφασιστικά την οικοδόμηση του νέου κοινωνικού μοντέλου που διεκδικούμε.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας παντού και πάντα ενάντια σε οτιδήποτε μας καταδικάζει σε μια ζωή χωρίς μέλλον. Συνεχίζουμε με κινητοποίηση-μαζικές συνελεύσεις και, επόμενους, με μεγάλους σταθμούς α) την επόμενη Κυριακή 17/7, μέρα που επισκέπτεται η Χίλαρι Κλίντον την Ελλάδα β) τη μεθεπόμενη Κυριακή 24/7, επέτειο της πτώσης της χούντας, για το δικό μας «ΟΧΙ» στη σύγχρονη ολιγαρχία.
Εργαζόμαστε συστηματικά, το επόμενο διάστημα, για να οργανώσουμε μία πανελλαδική συνάντηση όλων των πλατειών αυτή τη φορά, στις 3 Σεπτέμβρη 2011. Μία πανελλαδική κινητοποίηση που θα καταστήσει σαφές σε κάθε πλευρά ότι αυτή η οικονομική και κοινωνική πολιτική, που ακολουθείται, μας βρίσκει απέναντι». (…)
«Οι πλατείες αποτέλεσαν και αποτελούν για μας και για όλη την Ευρώπη μία πρωτόγνωρη μορφή αντίδρασης και ένα σχολείο Άμεσης και Αδιαμεσολάβητης Δημοκρατίας.
Επιδιώκουμε συνάντηση με όλα τα ευρωπαϊκά κινήματα πλατειών με στόχο μια πανευρωπαϊκή δράση για τη διαγραφή των χρεών.
• Άμεση Δημοκρατία Τώρα!
• Όλες οι αποφάσεις από τις Λαϊκές Συνελεύσεις!
• Δικαιοσύνη – Ισότητα – Αλληλεγγύη».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!