Στην Ιταλία πλέον όλοι μιλούν για την κινητοποίηση μιας γενιάς που θέλει να ακουστεί η φωνή της για την πραγματική πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί στη χώρα, κόντρα στον πολιτικαντισμό που σκεπάζει τα πάντα και αποπροσανατολίζει.

Να ακουστεί η φωνή της για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει για την επισφαλή κατάσταση που ζει. Είναι η μάχη μιας γενιάς που δε βλέπει μέλλον.
Η νεολαία της Ιταλίας δίνει μια μάχη η οποία διαρκεί σχεδόν 4 μήνες. Ξεκινώντας από ένα πανεπιστήμιο της Ρώμης, οι κινητοποιήσεις πλέον έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ιταλία. Γίνονται κάθε βδομάδα και διαρκούν αρκετές μέρες κάθε φορά.
Συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και τις προηγούμενες μέρες έγιναν για μια ακόμα φορά μεγάλες συγκρούσεις στο Παλέρμο στη Νάπολι, στο Μιλάνο και στο Τορίνο. Τα κατειλημμένα Πανεπιστήμια πλέον είναι δεκάδες.
Ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες μέρες οι αστυνομικοί απέκλεισαν το κέντρο της Ρώμης, αλλά οι φοιτητές, αφού απέφυγαν το μπλόκο, κατέλαβαν τμήμα μεγάλης λεωφόρου στα ανατολικά της πόλης. Στην προσπάθειά τους να δείξουν ότι πρόκειται για ειρηνικές διαδηλώσεις κόντρα στο κλίμα της αστυνομοκρατίας, είχαν βάψει λευκές τις παλάμες τους.
Το θέμα που θέτουν είναι οι δραστικές περικοπές στα Πανεπιστήμια που θα φέρει ο προϋπολογισμός, ο οποίος θα ψηφιστεί αυτή τη βδομάδα.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!