Σε 25 προσαγωγές ατόμων από διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας προχώρησε η αστυνομία, πριν και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα, που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον χώρο που γινόταν η παρέλαση και δεν τους επετράπη.

Την ίδια ώρα, ένταση μικρής έκτασης υπήρξε και κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στον Πειραιά καθώς, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και πίσω από τα κάγκελα, ομάδα ατόμων σήκωσε πανό και φώναξε συνθήματα κατά των επισήμων.

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου, την στρατιωτική ηγεσία, ελλείψει κόσμου και κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Η λεωφόρος Αμαλίας είναι αποκλεισμένη από το ύψος του Ζαππείου μέχρι την οδό Βασιλέως Γεωργίου, ενώ η παρουσία αστυνομικών είναι πολύ έντονη σε όλο το μήκος των οδών Αμαλίας και Πανεπιστημίου. Το ελικόπτερο της αστυνομίας περιπολεί από αέρος, ενώ πλήθος κόσμου είναι συγκεντρωμένο κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου.

Το κέντρο της Αθήνας θυμίζει φρούριο καθώς έχουν τοποθετηθεί εκατοντάδες κιγκλιδώματα κατά μήκος των Λεωφόρων Αμαλίας και Πανεπιστημίου ενώ ο αστυνομικός έλεγχος στους γύρω δρόμους είναι εξονυχιστικός.

Η πρόσβαση στο σημείο όπου έχει στηθεί η εξέδρα των επισήμων επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν ειδική πρόσκληση ή διαπίστευση ενώ θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία για όποιον επιχειρήσει να διακόψει την παρέλαση. Σε επιφυλακή βρίσκονται και εισαγγελείς.

Ταυτόχρονα ισχύουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η στάση και στάθμευση, ενώ σταδιακά διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους, οδούς και πλατείες.
Κλειστοί παραμένουν από το πρωί της Κυριακής και οι σταθμοί του μετρό σε Ακρόπολη, Σύνταγμα και Ευαγγελισμό.

(Πηγή: TVXS)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!