Αρχική κοινωνία Το «άλλο άκρο» στο εδώλιο: δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά;

Το «άλλο άκρο» στο εδώλιο: δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά;

Κυκλοφορεί σε βιβλίο η αγόρευση του Κώστα Παπαδάκη στη δίκη της Χρυσής Αυγής (20 & 21 Ιανουαρίου 2020) από τις εκδόσεις Τόπος

Κυκλοφορεί σε βιβλίο η αγόρευση του Κώστα Παπαδάκη στη δίκη της Χρυσής Αυγής (20 & 21 Ιανουαρίου 2020) από τις εκδόσεις Τόπος. Αντιγράφουμε από τον πρόλογο του βιβλίου: «Η ελλιπής δηµοσιότητα της διεξαγωγής της δίκης κατέστησε αναγκαία τη δηµοσιοποίηση των αγορεύσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, προκειµένου η επιχειρηµατολογία, η τεκµηρίωση και τα στοιχεία τους να γίνουν ευρύτερα γνωστά. Εξάλλου δεν είµαστε δικηγόροι µόνο για τα έδρανα των δικαστηρίων, είµαστε µέρος του αντιφασιστικού κινήµατος, που µας ανέθεσε τιµητικά την έκφραση της φωνής του µέσα και έξω από τη δίκη.

Χρέος µας είναι να σταθούµε άξιοι για να τιµήσουµε αυτήν την αποστολή, µε βαθιά επίγνωση του µεγέθους της ευθύνης που την περιβάλλει. Το χρωστάµε στα θύµατα του φασισµού και του ναζισµού στη χώρα µας, και όχι µόνο, το χρωστάµε στη γενιά της Αντίστασης, το χρωστάµε στη γενιά του αντιδικτατορικού αγώνα και του Πολυτεχνείου, το χρωστάµε σε όλους όσους αγωνίζονται για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και µετανάστες, ενάντια στα υπολείµµατα του ρατσιστικού δηλητήριου της Χρυσής Αυγής, όπου και αν αυτό βρίσκει φιλοξενία. Και φυσικά το χρωστάµε στις επόµενες γενιές, για να ζήσουν και εκείνες µε τις ελευθερίες που κατέκτησαν και µας πρόσφεραν οι προηγούµενες.

Και δεν θα κάνουµε τη χάρη σε κανέναν να πνίξουµε την αλήθεια στη σιωπή και στην αστική υποκρισία.»

Εγκληματική οργάνωση

Ο Κώστας Παπαδάκης, μιλώντας στο Ράδιο 98.4 με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του επεσήμανε ότι η δίκη αυτή δεν έτυχε από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης της δημοσιότητας που της έπρεπε και κυρίως της ανάδειξης του εγκληματικού χαρακτήρα, που όπως είπε είχε από την κορυφή έως την βάση της πυραμίδας, η ναζιστική-φασιστική αυτή οργάνωση. Ο κ. Παπαδάκης, αναφέρθηκε σε πτυχές και παράγοντες της δίκης, αλλά και στο πώς το κράτος και οι κυβερνήσεις διαχρονικά, στην ουσία αντιμετωπίζουν πιο χαλαρά μια τέτοια εγκληματική οργάνωση, την ώρα που επιβάλλουν εξοντωτικές ποινές σε αριστερές οργανώσεις, παρότι με ψευδεπίγραφο τρόπο καλλιεργούν κατά τα άλλα θεωρίες περί δύο άκρων.

INFO

Το «άλλο άκρο» στο εδώλιο: δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά;
Αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής (20 & 21 Ιανουαρίου 2020)
Συγγραφέας: Κώστας Παπαδάκης
Εκδόσεις Τόπος
Σελ.: 256
Σχήμα: 14 x 21
ISBN: 978-960-499-318-5
Τιμή: 10,00 €

Σχόλια

Exit mobile version