Αρχική στήλες Θραξ, ο αναρμόδιος

Θραξ, ο αναρμόδιος

https://anarmodios.wordpress.com/

«Αναρμόδιος» μεν, αλλά, περί παντός του επιστητού αρθογράφος… Απόλυτος και αφοριστικός, κυρίως σε ό,τι αφορά την πολιτική και τους πολιτικούς μας, συλλήβδην.
Με εμμονή στην έννοια του πολίτη και τη λειτουργία της δημοκρατίας.

«Ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι δημοκρατία. Είναι ολιγαρχία, ελαφρώς καλυμμένη», γράφει σε κάποια ανάρτηση του και παραθέτει σειρά επιχειρημάτων.

Η υπάρξη του blog  έφτασε στο blogodromio με αφορμή δημοσίευμα για τις μεγάλες κινητοποιήσεις, στην Ιερισσό, των κατοίκων που αντιτίθενται σθεναρά στη «χρυσή επένδυση», την εξόρυξη δηλαδή χρυσού από την περιοχή. Έφτασε με ένα «SΟS» να δημοσιοποιηθεί η αλήθεια για αυτές τις κινητοποιήσεις, από τις μεγαλύτερες στην περιοχή και με μικρή έως καθόλου προβολή από τα ΜΜΕ.
«Ζητάμε τη βοήθειά σας για να μαθευτεί, επιτέλους, η αλήθεια: ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Χαλκιδικής είναι αντίθετη στην πολυδιαφημισμένη “χρυσή επένδυση”. Αντιμετωπίζουμε πλήρη αποκλεισμό από όλα τα ΜΜΕ, τόσο τα μεγάλα όσο και τα τοπικά, που παρουσιάζουν μόνο τις απόψεις της εταιρίας και των υποστηρικτών της.
Την Κυριακή που μας πέρασε (11/3/2011) έγινε στην Ιερισσό η μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει γίνει ποτέ στη Χαλκιδική, με 5.000 κόσμο σε ένα χωριό των 3.500. Ούτε αυτό δεν κατάφερε να σπάσει το τείχος της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης.
Σας παρακαλούμε να δείτε το βίντεο κι αν θέλετε προωθήστε το!».
Έτσι γνωρίσαμε τον blogger Αναρμόδιο και ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του blog του πέσαμε σε απολυτότητες και αφοριστικές απόψεις, που έχουν βέβαια απήχηση σε αρκετούς συμπολίτες μας.

«Δεν υπάρχει δεξιά
και αριστερά»
…Και τώρα εκείνη η παλιά παραταξιακή φαγωμάρα μας, των αριστερών με τους δεξιούς, είναι πια δεμένη και με αίμα. Κι αυτό είναι άλλο ένα εμπόδιο που έχουμε να υπερβούμε, ώστε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας. Όλες οι «πλευρές» των Ελλήνων. Διότι ο διχασμός μας είναι ό,τι καλύτερο για τα σχέδια των εχθρών της πατρίδας μας.
Τι είναι, όμως, «σοσιαλιστικά ιδανικά»; Τι είναι «πατριωτισμός»;
Είναι το χρέος του καθενός μας. Του καθενός Έλληνα. Του χρέος του κάθε Έλληνα απέναντι στους συνανθρώπους του, τους συνέλληνές του, τους συμπατριώτες και τους συμπολίτες του. Και στις γενιές των Ελλήνων που θα ’ρθουν μετά από μας. Αυτό είναι σοσιαλισμός. Οι άνθρωποι. Αυτό είναι και πατρίδα. Οι άνθρωποι.
Το ‘χω πει πολλές φορές. Ας το πω άλλη μια: Δεν υπάρχει Αριστερά, δεν υπάρχει δεξιά. Αυτό είναι το τέχνασμα για να μας παίρνουν την πατρίδα μας, μέσα από τα χέρια μας.
Μόνο Έλληνες υπάρχουν.

Γιατί «Αναρμόδιος»
Διάλεξα το ψευδώνυμο Αναρμόδιος και μιλάω, από πολιτική άποψη, σχεδόν για τα πάντα. Το ψευδώνυμο είναι για να μην ξεχνάω ότι αρνούνται στον πολίτη τη βασική του αρμοδιότητα: το κυβερνάν, το νομοθετείν και το δικάζειν, με πρόσχημα την τεχνική του αναρμοδιότητα.
Αμ, αν δεν είναι ο πολίτης ο πιο αρμόδιος για όλα αυτά, τότε ποιος είναι;
Και γιατί τον χρειαζόμαστε τότε τον πολίτη;
Γιατί τον λέμε πολίτη αφού του έχουμε αφαιρέσει τη βασική του αρμοδιότητα;
…Αλλά αυτό που ωριμάζει τον πολίτη είναι η ευθύνη. Σήμερα ο πολίτης δεν έχει καμία ευθύνη. Απλώς πάει και ψηφίζει. Ευθύνη εννοώ εδώ με την έννοια του αξιώματος, του μέλους σε επιτροπή προετοιμασίας νόμου, του μέλους σε κληρωτό δικαστήριο πολιτών, του -με απόφαση της πόλης- ορισμένου παιδαγωγού περί δημοκρατίας στα παιδιά και τους νέους, του χορηγού-λειτουργού, όταν είναι πολύ πλούσιος, μιας στρατιωτικής μονάδας, μιας Μοίρας της πολεμικής μας αεροπορίας, ενός νοσοκομείου, ενός σχολείου. Ευθύνη. Ευθύνη λέμε. Ότι από σένα κρέμονται ψυχούλες των αδελφών σου πατριωτών.

Μεγάλο μυστικό: Δεν έχουμε δημοκρατία, ολιγαρχία έχουμε

Η δημοκρατία είναι η συγκεκριμένη διαδικασία λήψης, εφαρμογής και επιτήρησης αποφάσεων και απονομής δικαιοσύνης, με συμμετοχή όλων και άμεσα, χωρίς αντιπροσώπους.
Στη δημοκρατία ο λαός διοικεί, νομοθετεί και δικάζει. Άμεσα και χωρίς αντιπροσώπους -βουλευτές, επαγγελματίες δικαστές ή επαγγελματίες πολιτικούς.
Οι άρχοντες αναδεικνύονται με κλήρωση και όχι με εκλογή. Με εκλογή αναδεικνύονται οι λίγοι, εκείνοι των οποίων το αξίωμα απαιτεί μια κάποια κατάρτιση. Οι άρχοντες μπορούν να ανακληθούν πριν λήξει η θητεία τους. Κανείς δυο φορές στο ίδιο αξίωμα. Δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι.
Η θητεία των αρχόντων δεν διαρκεί πάνω από ένα έτος. Οι άρχοντες λογοδοτούν για τα πεπραγμένα τους, σε επιτροπή πολιτών που συγκροτήθηκε με κλήρωση. Οι περιουσίες των αρχόντων καταγράφονται πριν και μετά την ανάληψη του αξιώματος. Και των συγγενών τους, ακόμη και μακρινών. Όποιος ζημιώσει το δημόσιο συμφέρον, δημόσιος άρχοντας ή απλός πολίτης, είτε από δόλο είτε από ανικανότητα, «αυθημερόν τελευτησάτω».
Έχουμε πάνω κάτω 35 αιώνες καταγεγραμμένης ανθρώπινης ιστορίας. Σε όλο αυτό το αχανές χρονικό διάστημα δημοκρατίες είχαμε μόνο για μια περίοδο 2 περίπου αιώνων σε ορισμένες -και όχι όλες- από τις ελληνικές πόλεις της αρχαιότητας στη Μεσόγειο.
Η δημοκρατία, βέβαια, δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Είναι ένα δυναμικό σύστημα που διαρκώς αυτοθεσμίζεται.
Ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι δημοκρατία. Είναι ολιγαρχία ελαφρώς καλυμμένη.
Στη δημοκρατία οι πολίτες διοικούν, νομοθετούν και δικάζουν άμεσα. Αν είχαμε δημοκρατία, τότε οι πολίτες…
Δεν θα άφηναν το χρέος να φτάσει στα 300 δις, με δάνεια επί δανείων
Δεν θα παράγγελναν υποβρύχια που γέρνουν και Απάτσι που πέφτουν
Δεν θα ψήφιζαν νόμους υπέρ των πανωτοκίων των τραπεζών
Δεν θα ψήφιζαν νόμο που εξαιρεί υπουργούς από την απονομή δικαιοσύνης
Δεν θα έπαιζαν τα αποθεματικά των ταμείων σε τοξικά ομόλογα
Δεν θα πουλούσαν αντί πινακίου φακής κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικής μάλιστα σημασίας
Δεν θα…»

Σχόλια

Exit mobile version