Αρχική πολιτική αριστερά Εγώ δεν σκέφτομαι καλά ή όντως στραβά αρμενίζουμε;

Εγώ δεν σκέφτομαι καλά ή όντως στραβά αρμενίζουμε;

Ερωτήματα… αφελούς

 

Αρχικά, πάνω από 30 υποψήφιοι συνωστίστηκαν στη λίστα για τις 7 θέσεις στην Ηλεία. Αν εξαιρέσεις τη νυν βουλευτή, έχουμε 2 μέλη της Κ.Ε. (που δεν μένουν στην Ηλεία). Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή μπορεί να προτείνει 2 ακόμα εκτός λίστας, άρα μένουν 2 θέσεις για τους 30. Μήπως θα ήταν καλύτερα να επιλέγαμε τυχαία 2 άτομα από τον τηλεφωνικό κατάλογο, αφού έτσι και αλλιώς δεν θα εκλεγούν;

Ξεκίνησαν οι αντιπαραθέσεις στα κανάλια για τις εκλογές. Μεγάλος σαματάς και φοβερός προβληματισμός για τα 12 δισ. του προγράμματος. Δεν καταλαβαίνω, έχουν -οι δικοί μας- συναίσθηση σε ποιους απευθύνονται; Ξέρουν σε πόσα σπίτια δεν έχουν να φάνε; Ξέρουν πόσα ζώα παρατάνε έξω από τα σπίτια μας (στην εξοχή) γιατί δεν μπορούν πλέον να τα ταΐσουν; Γνωρίζουν πόσοι δεν παίρνουν φάρμακα, αν και είναι ασθενείς, γιατί δεν έχουν ασφάλιση ή λεφτά για τη συμμετοχή;

Αν τα καταλαβαίνουν αυτά, μήπως θα ήταν πιο απλό να πουν ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να φορολογήσουμε αυτούς που τα 3 τελευταία χρόνια έχουν γίνει πάμπλουτοι και να φύγουν από τα στούντιο, αφού η παρουσία τους εκεί μόνο έσοδα φέρνει στους ιδιοκτήτες και όχι ψήφους; Εκτός αν είμαστε τόσο σατανικοί και τους φορολογήσουμε μετά.

Όλες αυτές οι χαμένες ώρες στα ΜΜΕ αν αντικαθίσταντο με επισκέψεις σε στέκια απλών ανθρώπων, και ψήφους θα έφερναν και η ψυχολογία του κόσμου θα ανέβαινε. Ας πάνε στα ΜΜΕ δύο σύντροφοι από το Τμήμα Προβολής να διαβάζουν το πρόγραμμα.

Ψιλοχαζά αυτά που γράφω, αλλά αν δείτε την άθλια κατάσταση και τη λογική της κοινωνίας (έστω ενός μέρους), αυτά που λέγονται στα ΜΜΕ είναι από αδιάφορα έως πολυτέλειες.

 

Συντροφικά και με ευχές για καλή χρονιά,

Πάνος Θεοδωρόπουλος

Σχόλια

Exit mobile version