Αρχική πολιτική αυτοδιοίκηση Συνέντευξη Τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Αθήνα για την Ελλάδα»

Συνέντευξη Τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Αθήνα για την Ελλάδα»

Την Τετάρτη 3/4 ο δημοτικός συνδυασμός «Αθήνα για την Ελλάδα», με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμπελιά, παρουσίασε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ τις θέσεις του για τον δήμο της Αθήνας αλλά και τους πρώτους υποψηφίους του για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Στις δηλώσεις του ο Γ. Καραμπελιάς σημείωσε: «Σε μια ιστορική στιγμή που ο αργόσυρτος θάνατος της μεταπολίτευσης προκαλεί μια αίσθηση πνιγμού στους Έλληνες, είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη να αρχίσει να συγκροτείται μία εναλλακτική πολιτική πρόταση απέναντι τόσο στον κυρίαρχο εθνομηδενισμό όσο και στις φασιστικές και πατριδοκαπηλικές αντιλήψεις που διαστρεβλώνουν τα πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού.

Ένα κίνημα του δημοκρατικού πατριωτισμού, έστω και μικρό αλλά υπαρκτό στους θεσμούς, θα λειτουργούσε καταλυτικά, για το σύνολο των πολιτικών χώρων, όπως συνέβη με τις κινητοποιήσεις για τις Πρέσπες.

Στις εκλογές για τον δήμο της Αθήνας, επιχειρούμε να διατυπώσουμε μια τρίτη, εναλλακτική, πρόταση απέναντι στους τρεις συστημικούς υποψηφίους μιας αποεθνικοποιημένης Αθήνας και τη φοβική ή φασιστική αναδίπλωση. Μια πρόταση που συνδυάζει την εδαφικοποίηση με το άνοιγμα στην ελληνική οικουμενικότητα».

Τις θέσεις του συνδυασμού ανέπτυξαν, εκτός από τον Γιώργο Καραμπελιά, και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Λεωνίδας Αποσκίτης, δημοσιογράφος, Αλέξανδρος Ασωνίτης, συγγραφέας, Δαμιανός Βασιλειάδης, εκπαιδευτικός-συγγραφέας, Βασίλης Γιαννακόβας, δημοσιογράφος, Όθων Ιακωβίδης, συνταξιούχος επιχειρηματίας, Νίκος Ντάσιος, μηχανικός-περιβαλλοντολόγος, Γιάννης Ξένος, ιδιωτικός υπάλληλος, Ευγενία Σαρηγιαννίδη, ψυχολόγος, Άννα Στάικου, συγγραφέας (εφ. Η Πόλη Ζει), Βασίλης Στοϊλόπουλος, γεωλόγος-περιβαλλοντολόγος.

Σχόλια

Exit mobile version