Σκοτάδι

Του Μάκη Μαλαφέκα

 

Η περιφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας θα έπρεπε, κυρίως, να σοκάρει όσους λοβοτόμησαν το πνεύμα του ελληνικού λαού, κι όσους έφεραν το βιωτικό του επίπεδο -και κατ’ επέκταση το συλλογικό του φαντασιακό- σε επίπεδα μεσαιωνικής εσχατολογίας. Και θα όφειλε να σοκάρει εξίσου -για τους ίδιους λόγους- το «κοινό», η μιντιακή περιφορά των φωτογραφιών με τους «ασυνεπείς» και «υποκριτές» χρυσαυγίτες που καπνίζουν χασισάκι.

Η περιφορά, προς εξευτελισμό, προς διαπόμπευση, εικόνων πριβέ παρακμής, ελληνοκοιλαράδων που τρώνε πίτσες και βαράνε ρωμαϊκούς χαιρετισμούς, γυμνόστηθων κρυπτογκέι ομοφοβικών, διαλυμένων πνευματικά και ηθικά ανθρώπων, υποτίθεται ότι είναι «χρήσιμη» για την πληροφόρηση και την αντιφασιστική παιδεία των πολιτών. Μην πιστεύετε τίποτα. Αρένα είναι. Αίμα. Τηλεσαδισμός, αστική εξιλέωση, χαρούμενη αποποίηση ευθυνών ενός ολόκληρου συστήματος και εν τέλει ο ίδιος σταθερός και απαρέγκλιτος εκφασισμός της κοινωνίας μέσω του ίδιου πάντα λεξιλογίου.

Δεν θα μας πουν τι είναι φασισμός τα ΜΜΕ και η «ελληνική Δικαιοσύνη», που χέρι-χέρι δημιούργησαν και υπέθαλψαν μεθοδικά επί δεκαετίες όλα αυτά τα άτομα. Όταν βλέπω έναν λούμπεν φασίστα, εγώ ξέρω πολύ καλά ότι κοιτάζω στα μάτια (και στους κυνόδοντες) έναν φασίστα, ενώ το εκφυλισμένο αστικό κατεστημένο βασικά χλευάζει την κατάντια ενός λούμπεν. Και η κατάντια ενός λούμπεν ποτέ δεν γέννησε χαμόγελα σε ανθρώπους με πραγματικό ανάστημα.

Όσο για την υποτιθέμενη ασυνέπεια των χασικλήδων-αντιχασικλήδων χρυσαυγιτών, για την οποία θα έπρεπε μάλιστα και να χαχανίζουμε (πράγμα που συνιστά και τραγικότατη υποσυνείδητη έκφραση μιας κάποιας εκτίμησης προς τους φασίστες εκείνους που «τουλάχιστον» ήταν «συνεπείς» με τις διακυρήξεις τους: τα αληθινά Ες Ες δηλαδή, και τους Γκεσταπίτες), αυτή με αναγκάζει -για λόγους στοιχειώδους διαλεκτικής εντιμότητας- να στρέψω το βλέμμα προς τις δικές μου πολιτικές προσμονές: κατάργηση Μνημονίων, διαγραφή παράνομου χρέους, κρατικοποίηση τραπεζών, φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, φορολόγηση των εφοπλιστών, κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, απλή αναλογική.

Σχόλια

Exit mobile version