Αρχική πολιτική Σάμινα Πενταστέρη

Σάμινα Πενταστέρη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, ο τουρισμός δεν τα πήγε τόσο καλά, όσο ελέγετο και λέγεται, κατά τη χρονιά που μας πέρασε. Ούτε κατά τις αφίξεις, ούτε κατά τον τζίρο.

Το 2019 (το έτος σύγκρισης) τα έσοδα ήταν 18,17 δισ. Το 2022 τα έσοδα έφτασαν στα 17,6 δισ.

Τα είδατε όλα αυτά στις τηλεοράσεις; Όχι! Ανέπτυξαν αυτό το θέμα οι εφημερίδες; Όχι!

Αντιθέτως, 9 μήνες τον χρόνο ζούμε μια προπαγανδιστική υστερία από τηλοψίας περί τον τουρισμό, άνευ προηγουμένου!

Τους υπόλοιπους τρεις μήνες ζούμε την υστερία των κρατήσεων και της πληρότητας σε προορισμούς για το Σαββατοκύριακο ή τα τριήμερα.

Ζούμε σε μια πραγματικότητα που η προπαγάνδα την αφιονίζει και την κάνει αψέντι.

Η πραγματικότητα όμως στον τουρισμό (της αρπαχτής) τα λέει αλλιώς: 75.000 κενές θέσεις εργασίας εν όψει της νέας σεζόν! Γιατί; Διότι η ελεύθερη αγορά εργασίας προσφέρει θέσεις σκλαβιάς.

Πλείστοι όσοι εποχιακοί εργαζόμενοι στη «βαριά βιομηχανία» (sic) του τουρισμού, θα πρέπει να εργάζονται 7 μέρες τη βδομάδα, πολλές ώρες την ημέρα, να μένουν σε καταλύματα επιπέδου παλαιού τύπου στρατώνων, να τρώνε φαγητό για τα σκουπίδια και να πληρώνονται ελάχιστα.

Γιατί να πάνε να δουλέψουν;

Εκείνοι λοιπόν από τους ξενοδόχους που κανιβαλίζουν τον τουρισμό, το κράτος (τους) και τον επαγγελματισμό των συναδέλφων τους, έχουν βρει τη λύση: θα φέρουν αλλοδαπούς εποχιακούς εργαζόμενους από άλλες χώρες που διαθέτουν παιδιά κατώτερων θεών.

Εδώ να θυμηθούμε όσα έλεγε ο Μαρξ για την υποβάθμιση των μισθών της εργατικής τάξης διά της υποδοχής μεταναστών-σκλάβων.

Βεβαίως πρόκειται περί φαύλου κύκλου: οι μετανάστες γίνονται σκλάβοι και με τη σειρά τους οδηγούν στη σκλαβιά (ή την ανεργία) τους εγχώριους εργαζόμενους. Οι μόνοι που τα έχουν μονά-ζυγά δικά τους είναι τα αφεντικά που ταυτοχρόνως καταστρέφουν τον τουρισμό, το κράτος (όλων) και τους εργαζόμενους. Με τη συνενοχή εκείνων που τους επιτρέπουν να το κάνουν.

Ωραία όλα αυτά! Και λοιπόν;

Αν επιχειρήσετε να τα κουβεντιάσετε με τους κατά φαντασίαν πλούσιους της διπλανής πόρτας θα εισπράξετε τα κατά συνθήκην ψεύδη που η εξουσία, η προπαγάνδα και η αμορφωσιά έχουν διαμορφώσει στο μυαλό των ανθρώπων.

Διότι πολλοί πολίτες στις μέρες μας έχουν γίνει κάτι σαν την τεχνητή νοημοσύνη. Η τεχνητή νοημοσύνη μαθαίνει να σκέφτεται από το λέγε-λέγε-λέγε-λέγε! Το ίδιο και πολλοί από μας! Λέγε-λέγε-λέγε-λέγε η προπαγάνδα μαθαίνεις στο τέλος ότι οι γάιδαροι πετάνε.

Θα μου πείτε ότι κάτι τέτοιο το πίστευαν πολλοί άνθρωποι έκπαλαι. Σωστά! Μόνο που τώρα πολλοί πιστεύουν ότι με τον ίδιο τρόπο –του γαϊδάρου– πετάνε και οι ίδιοι…

ΣΤΑΘΗΣ Σ.
23•III•2023

Σχόλια

Exit mobile version