Πάρτι διαπλοκής

Ένα νέο «τζάκι» χτίζεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προσπαθεί να γίνει «παίχτης» στο χώρο των ΜΜΕ και, βέβαια, του χαρίζονται με τροπολογία της κυβέρνησης τα χρέη της ΣΕΚΑΠ που πρόσφατα έγινε δικιά του. Προχωράμε μπροστά…

Αντιγράφουμε από άρθρο του Γιώργου Παπαδόπουλου – Τετράδη με τίτλο «Τρία σκάνδαλα και όχι ένα εξυπηρετεί η τροπολογία για τον Σαββίδη» (αναζητήστε το ολόκληρο στο liberal.gr). Ο δημοσιογράφος εξηγεί εκτενώς το σκάνδαλο με τα 38 εκατομμύρια από πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ που χαρίζει η κυβέρνηση στον επιχειρηματία και συνεχίζει:

«(…) Τα 38 εκ. που χαρίζονται ουσιαστικά στον κ Σαββίδη από την κυβέρνηση εξυπηρετούν και ένα άλλο σχέδιό της: Υπερκαλύπτουν τα 20-25 εκ. ευρώ που καλείται να συμβάλει ο επιχειρηματίας στις εκδόσεις «Πήγασος» του κ Φώτη Μπόμπολα για να μπει ως μέτοχος ή κύριος, ανάλογα με το πώς θα καταλήξουν οι συμφωνίες.

Μέχρι στιγμής, ανάχωμα στο deal είναι οι τράπεζες, που αρνούνται να κουρέψουν τα χρέη του συγκροτήματος Τύπου σε ποσοστό πάνω από 50% που ζητάνε οι δύο επιχειρηματίες. Διότι, όσο κι αν πιέζονται να εξυπηρετήσουν την κυβέρνηση, στη γωνία παραμονεύει το αδίκημα της απιστίας.

Να σημειώσει ο αναγνώστης, ότι η ναυαρχίδα του κ Φ. Μπόμπολα, το «Έθνος», στηρίζει ανοιχτά την κυβέρνηση εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο και ταυτόχρονα έχει μπλοκάρει τη λειτουργία του καναλιού MEGA με την άρνησή του να συνεννοηθεί ουσιαστικά είτε με τους άλλους δύο μετόχους ΔΟΛ και Βαρδινογιάννη, είτε με άλλους σοβαρά ενδιαφερόμενους όπως ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος! Κάνει πολύ καλά τη δουλειά του κ Νίκου Παππά.

Την ίδια ώρα, η κατασκευαστική, ενεργειακή και εταιρία συμμετοχών της οικογένειας ΕΛΛΑΚΤΩΡ παίρνει τα δημόσια έργα σαν να μην πέρασε μια μέρα, έχοντας αποκτήσει και την απαιτούμενη τεχνογνωσία, ως κυρίαρχος στο χώρο εδώ και 35 χρόνια.

Έτσι, η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια από τις μεγαλύτερες καραμπόλες διαπλοκής που έχουν παιχτεί στη χώρα. Εξυπηρετώντας όχι μόνο τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους οποίους υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να νουθετήσει!

Εάν αυτά γίνονται με δύο μόνο χρόνια προϋπηρεσία στην εξουσία, μπορεί να φανταστεί κανείς τι πάρτι διαπλοκής θα γίνει στη χώρα αν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίσουν να κυβερνούν. Η περίοδος Σημίτη θα μας φαίνεται περίοδος λευκών περιστερών.»

Σχόλια

Exit mobile version