Αρχική στήλες όσα θάφτηκαν Παπάδες για βάρδιες…

Παπάδες για βάρδιες…

Διαβάσαμε την παρακάτω είδηση στο Euronews. Πολλά βέβαια θα μπορούσαν να ειπωθούν για το γεγονός, αν κάποιος ήθελε να είναι σοβαρός, αυστηρός και δίκαιος. Γιατί φαίνεται πια να μπαίνουμε σε μια περίοδο, όπου μια αλληλεγγύη «σκέτη», δίχως πολιτικές συνάφειες και συνεπαγωγές, όχι μόνο έπαψε να αποτελεί λύση αλλά ενίοτε δημιουργεί και προβλήματα. Εδώ, όμως, αναδημοσιεύουμε την είδηση, γιατί έχει ενδιαφέρον ο τρόπος που ανακαλύφθηκε για να προσφερθεί μια ορισμένη βοήθεια.

«Εκκλησία στην Ολλανδία, προχώρησε τον τελευταίο μήνα σε λειτουργία και προσευχή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, προκειμένου να αποτρέψει την απέλαση μιας οικογένειας προσφύγων η οποία έχει βρει καταφύγιο εντός της. Πάνω από 700 ώρες συνεχούς λειτουργίας από τις 26 Οκτωβρίου. Αφού, σύμφωνα με την ολλανδική νομοθεσία, οι αρχές δεν μπορούν να εισέλθουν στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της προσευχής.

Η οικογένεια Tamrazyan εγκατέλειψε την Αρμενία το 2009 λόγω φόβων για την ασφάλειά τους, εξαιτίας της πολιτικής δράσης του πατέρα. Στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν η οικογένεια ενημερώθηκε για την εντολή απέλασης, ένα από τα παιδιά, η 21χρονη Hayarpi Tamrazyan, δημοσίευσε ένα βίντεο στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, παρακαλώντας για βοήθεια τους Ολλανδούς πολιτικούς: «Αυτή την εβδομάδα μπορεί να απομακρυνθώ από την Ολλανδία μετά από 9 χρόνια. Εκ μέρους του αδελφού και της αδελφής μου, σας ζητώ βοήθεια». Η οικογένεια, που πια δεν αισθανόταν ασφαλής στο κέντρο ασύλου, βρήκε καταφύγιο στην εκκλησία.

Ο πάστορας της εκκλησίας Bethel Axel Wicke δήλωσε ότι η εκκλησία καλωσορίζει την οικογένεια Tamrazyan στις 26 Οκτωβρίου και ότι θα διεξάγει προσευχές “όλο το εικοσιτετράωρο, ημέρα και νύχτα”, ενόσω θα προχωρούν οι διαδικασίες για το άσυλο. Έτσι, εθελοντές ιερείς, ανέλαβαν σε βάρδιες, να λειτουργούν στον ναό, επί 24ώρου βάσεως.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, υποστηρικτές της θρησκευτικής κοινότητας της Ολλανδίας, έχουν δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες της οικογένειας, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι πολίτες. Εκφράστηκε έτσι μια διεθνής υποστήριξη στην πρωτοβουλία της εκκλησίας, εντός και εκτός της θρησκευτικής κοινότητας, με τη χρήση και του hashtag #KerkasielBethel

Ένας πολίτης, ο οποίος επισκέφθηκε την εκκλησία, μοιράστηκε την όμορφη εμπειρία του βλέποντας μια κοινότητα “να προσπαθήσει να συμπαρασταθεί στη δυστυχία μιας οικογένειας. Γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος όταν μπαίνεις μέσα”, έγραψε.

Καθώς η διαρκής προσευχή εισήλθε στην πέμπτη εβδομάδα, η εκκλησία εξακολουθούσε να χρειάζεται εθελοντές για να συνεχίσει. Μέσω του Facebook, η ιεραρχία της θρησκευτικής κοινότητας, προχώρησε σε έκκληση: “Η λειτουργία προσευχής πρέπει να συνεχίσει να τρέχει για λίγο”, έγραψε στο fb, “χρειαζόμαστε εθελοντές ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας”.»

Σχόλια

Exit mobile version