Αρχική στήλες είπαν και έγραψαν Όλη η Ελλάδα με ένα λεπτό!

Όλη η Ελλάδα με ένα λεπτό!

Εάν οι μέτοχοι των τραπεζών αισθάνονται εξαπατημένοι, το ίδιο και χειρότερα αισθάνονται οι πολίτες που δεν είχαν ούτε μετοχές ούτε επενδύσεις, κι όμως πλήρωσαν ακριβά και θα πληρώνουν και τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους για να σωθούν οι τράπεζες! Δηλαδή, για την ακρίβεια, ποιες τράπεζες; Γιατί πίσω από το «τράπεζες» είναι οι ξένες τράπεζες που ρουφάνε -χρησιμοποιώντας σαν καλαμάκι τις ελληνικές  τράπεζες- τα δισεκατομμύρια που δανείστηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει να δανείζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την σκοτεινή «ανακεφαλοποίηση», χρεώνοντας τα κερατιάτικα στον ελληνικό λαό, εξ ολοκλήρου και εξ αδιαιρέτου!

Εν τω μεταξύ, οι «διασωθείσες» ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στα τάρταρα! Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το άρθρο του Γιάννη Παπαδόγιαννη στην Καθημερινή (19 Ιουλ. 2016), που περιγράφει με αδιάσειστους αριθμούς (συνυπολογίζοντας τη μείωση του αριθμού των μετοχών-reverse split) την τραγική πραγματικότητα των ελληνικών τραπεζών, μετά από τόσα δισεκατομμύρια ρουφηγμένα. Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς για να αποκτήσει την προ ανακεφαλαιοποίησης τιμή πρέπει να σημειώσει άνοδο 459.000%! Αντίστοιχα η μετοχή της Eurobank πρέπει να σημειώσει άνοδο 378.000% και η μετοχή της Εθνικής, της πάλαι ποτέ ναυαρχίδας του τραπεζικού συστήματος, πρέπει να ενισχυθεί κατά 168.100%. Για να φτάσουν στο επίπεδο της αξίας που είχαν το καλοκαίρι του 2011!

«Τον Μάρτιο του 2014, η τότε αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας για την ιδιωτικοποίηση της Eurobank στην τιμή των 0,31 ευρώ ανά μετοχή, κάνοντας λόγο για «χάρισμα των τραπεζών στα ξένα κερδοσκοπικά funds». Για την ιστορία, τον Νοέμβριο του 2015, οι μετοχές της Eurobank διατέθηκαν σε ξένους επενδυτές, στο πλαίσιο της τρίτης ανακεφαλοποίησης, στην τιμή του 0,01 ευρώ!».

Γι’ αυτό χρέωσε και με άλλα δισεκατομμύρια δανεικά τους Έλληνες ο ΣΥΡΙΖΑ με το 3o Mνημόνιο. Για να πάρουν τα πάντα: τράπεζες, τρένα και αεροδρόμια, στην κυριολεξία τζάμπα οι αετονύχηδες!

Μόνοι χαρούμενοι οι διεθνείς άρπαγες που τώρα αγοράζουν με ένα λεπτό τις μετοχές των «ελληνικών τραπεζών», που συνεχίζουν χάρη στις πουλημένες κυβερνήσεις να κάνουν θανατηφόρες αφαιμάξεις από τον ελληνικό λαό, που τις «ελληνικές τράπεζες» θα χρησιμοποιήσουν εφεξής για να υφαρπάξουν ό,τι έχει απομείνει από τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και τα σπίτια των υπερχρεωμένων ελληνικών νοικοκυριών.

Μιλάμε για τη μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών παγκοσμίως! Με λακέδες -βασιλικότερους του βασιλέως- τους ΣYΡΙΖΑίους του Τσίπρα.

 

Α.Τ.

Σχόλια

Exit mobile version