Αρχική πολιτική Ο εμπαιγμός των πυρόπληκτων της Ηλείας συνεχίζεται

Ο εμπαιγμός των πυρόπληκτων της Ηλείας συνεχίζεται

Φέτος τον Αύγουστο συμπληρώνονται τρία χρόνια μετά τη μεγάλη καταστροφή της Ηλείας. Τρία χρόνια, αλλά είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Οι πυρόπληκτοι, ο κάθε πυρόπληκτος μεμονωμένα και όλοι μαζί, έχουν κάθε λόγο, τρία χρόνια μετά, να αισθάνονται αδικημένοι. Να αισθάνονται μειωμένοι από την πολιτεία.

Η φύση έκανε το χρέος της και βλέπουμε ότι αναγεννάται. Η πολιτεία όχι μόνο δεν στάθηκε, ως όφειλε, στο ύψος των περιστάσεων, αλλά αντίθετα βιώσαμε και βιώνουμε τον εμπαιγμό, ο οποίος φτάνει στο σημείο πυρόπληκτοι να σύρονται στα δικαστήρια επειδή εισέπραξαν, με βάση την τότε κρατική εντολή, το λεγόμενο τριχίλιαρο.
Έτσι, είχαμε το 2007 τη Ν.Δ. να μοιράζει αφειδώς τριχίλιαρα και το ΠΑΣΟΚ το 2009 να μοιράζει, επίσης, αφειδώς υποσχέσεις ότι θα χαρίσει αυτό το νόμιμο επίδομα. Συμπέρασμα; Και οι δύο δυνάμεις, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, η μία το ’07 η άλλη το ’09, έπαιξαν… ζάρια με τους πυρόπληκτους. Τη μία φορά οι πυρόπληκτοι τους τιμώρησαν και αναφέρομαι στη Ν.Δ. το 2007. Πιστεύω ότι θα έρθει και η σειρά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συμπεριφέρεται κατά τον ίδιο τρόπο. Μάλιστα, θα τιμωρηθεί και με το παραπάνω, αφού όλοι θυμούνται τον κ. Παπανδρέου μετά τη σαρωτική του νίκη να έρχεται στην Ολυμπία και να υπόσχεται πολλά. Όμως, εννέα μήνες μετά, από την κυβέρνηση υλοποιούνται ακριβώς όσα είχε δρομολογήσει η Ν.Δ. Οι ίδιοι κανόνες αποζημίωσης για κτήματα, για φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.
Οι πυρόπληκτοι θα αγωνιστούν. Έχουν ως στόχο να αποζημιωθούν κατά 100% για όλες τις καταστροφές. Παλεύουν για να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και να γίνει πραγματικά φιλοαγροτικός κι όχι αντιαγροτικός, όπως είναι τώρα. Αγωνίζονται για να ξαναζωντανέψει ο τόπος τους.

Γιώργος Μαρκόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Πυρόπληκτων Αγίας Άννας

 

Σχόλια

Exit mobile version