Αρχική κοινωνία «Να εξευρεθούν λύσεις στα σοβαρότατα ζητήματα της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας»

«Να εξευρεθούν λύσεις στα σοβαρότατα ζητήματα της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας»

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό από τον Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους

 

Ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό απεύθυναν, στις 20/10, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου, Γιώργος Πάνος, όλοι οι Αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, με την οποία θέτουν υπόψη του τα πολύ σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στην πόλη από την μη επίλυση συγκεκριμένων αιτημάτων του Δήμου και ζητούν την παρέμβασή του ώστε να εξευρεθούν λύσεις. Παρακάτω δημοσιεύουμε αποσπάσματα από την επιστολή. Ολόκληρη μπορείτε να την βρείτε στην ιστοσελίδα του Δρόμου, www.edromos.gr.

«Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

[…] Τον Ιούλιο του 2014 η προηγούμενη κυβέρνηση ψήφισε το ν. 4277/2014, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση τότε, δεσμεύτηκε να καταργήσει, διασφαλίζοντας το δικαίωμα της ΑΕΚ να ανεγείρει γήπεδο στον ιστορικό της χώρο, δημιουργώντας παράλληλα όρους και προϋποθέσεις προστασίας της πόλης και του περιβάλλοντος που δεν υπήρχαν στον ψηφισθέντα νόμο. Διατηρούσαμε την προσδοκία ότι η κυβέρνηση θα τηρούσε τις δεσμεύσεις της και, αν μη τι άλλο, σε ένα θέμα που δεν εμπίπτει σε δημοσιονομικούς περιορισμούς και μνημονιακή επιτροπεία, θα άκουγε την τοπική κοινωνία και θα επιχειρούσε την εξεύρεση λύσεων.

Σε αυτήν την κατεύθυνση μάλιστα, προσκαλέσαμε με επιστολή σε διάλογο το ΥΠΕΝ, την Περιφέρεια Αττικής και την ΑΕΚ, επιχειρώντας την αναζήτηση λύσεων που να ικανοποιούν τόσο τις ανάγκες της πόλης μας όσο και της ΑΕΚ. Σε αυτά τα πλαίσια πραγματοποιήθηκαν 3 συναντήσεις το 2015, η μία μάλιστα παρουσία του τότε υπουργού ΥΠΕΝ κ. Σκουρλέτη, στις οποίες αν και η πλευρά του Δήμου κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις γραπτώς, ουδεμία από αυτές τις προτάσεις έγινε τελικά δεκτή, ακυρώνοντας ακόμα και τη θεσμική διαδικασία διαβούλευσης που ορίζει η νομοθεσία!

Αντ’ αυτού, ο Δήμος αφέθηκε έρμαιο ενός επικοινωνιακού κανιβαλισμού, πυροδοτώντας εκδηλώσεις βίας και μίσους στην πόλη μας από ομάδες τραμπούκων, δημιουργώντας σοβαρά εμπόδια στη δημοκρατική λειτουργία της πόλης μας. Σε μία ακόμη προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων, το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2017 πραγματοποιήσαμε διαδοχικές συναντήσεις με τον κ. Σταθάκη και τον κ. Φλαμπουράρη, καταθέτοντας υπόμνημα με 12 συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με την προστασία της πόλης μας.  Για μία ακόμη φορά υπήρξε η δέσμευση ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένες παραχωρήσεις, οι οποίες όμως ουδέποτε δόθηκαν εγγράφως, κατά πόσο μάλλον έγιναν πράξη. Αντ’ αυτού, είδαμε διαρροές σε ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες εσείς προσωπικά ικανοποιούσατε όλα τα αιτήματα του Δήμου, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν έχει συμβεί.

Στην πραγματικότητα, ενώ διασφαλίσατε την άδεια ανέγερσης του γηπέδου, δεν πράξατε το ίδιο αναφορικά με οποιοδήποτε από τα αιτήματα του Δήμου, με συνέπεια να συσσωρεύονται πολύ σοβαρά προβλήματα, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών. […]

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, απευθυνόμαστε σε εσάς σε μία ύστατη προσπάθεια να εξευρεθούν λύσεις στα σοβαρότατα ζητήματα που σας επισημαίνουμε. Ευελπιστούμε ότι αναλογιζόμενος τις ευθύνες σας απέναντι στην τοπική κοινωνία της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας θα ενεργήσετε άμεσα στα πλαίσια που ορίζει ο θεσμικός σας ρόλος. Διαφορετικά, πολύ φοβόμαστε ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη όχι μόνο για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και για ενδεχόμενες συγκρούσεις που πρέπει έγκαιρα να αποφευχθούν.»

Σχόλια

Exit mobile version