Μπατσιστάν

Πρώτη η Κύπρος και δεύτερη η Ελλάδα σε ολόκληρη την Ευρώπη σε αριθμό αστυνομικών κατ’ αναλογία πληθυσμού! Πάνω κι από την Ιταλία, τη μήτρα της Μαφίας! Η Κύπρος και η Ελλάδα, 572 και 492 αντίστοιχα, ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους. Τα λέει η Eurostat. Κι ακούς από τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους ενός ευρύτατου δεξιού φάσματος ότι έχουμε έλλειψη αστυνομικών. Στις χώρες μας που στα βίαια εγκλήματα είναι πολύ χαμηλά στην κατάταξη. Γιατί κανείς δεν θέλει να πει την αλήθεια. Και γιατί, δεν είναι καινούργιο αλλά είναι σε έξαρση, επιδιώκουν τον προσεταιρισμό της κοινωνίας μέσα από την επίκληση της ανομίας και την πρόκληση του φόβου. Χιλιάδες αστυνομικοί σε 24ωρη βάση σπαταλάνε το χρόνο τους, αποβλακώνονται και ξοδεύουν τα λεφτά του φορολογούμενου κάνοντας τις γλάστρες έξω από τα γραφεία και τα σπίτια των πολιτικών και των κομμάτων. 120 «όργανα» ημερησίως γύρω από το σπίτι του Τσίπρα, άλλοι τόσοι στου Φλαμπουράρη, ίσως περισσότεροι γύρω από το ΠΑΣΟΚ στη Χ. Τρικούπη κ.λπ. Χιλιάδες ένστολοι σε κάθε διαδήλωση, λες και κηρύχτηκε πόλεμος, και χιλιάδες στα γήπεδα για να κάθονται φρόνιμα οι οπαδοί. Κι άμα τηλεφωνήσεις σε ληστεύουνε, αν είσαι τυχερός θα έρθουν σε δυο-τρεις ώρες. Τους δε τροχονόμους τους βλέπεις στις κεντρικές λεωφόρους σε αφθονία μόνο την ώρα που ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος πηγαίνουν στο σπίτι τους.

Ευτυχώς που ούτε οι εντόπιοι ούτε εκατομμύρια ξένοι που περνούν από την Ελλάδα, μετανάστες, πρόσφυγες και τουρίστες, στη συντριπτική τους πλειονότητα, δεν είναι μαχαιροβγάλτες και βιαστές. Αλλιώς, με τόσους αστυνομικούς σε αχρησία ή σπατάλη, δεν θα μπορούσαμε να πάμε ούτε στο περίπτερο για τσιγάρα.

Πάντως, παράπονο δεν έχουμε. Στις διαδηλώσεις είναι περισσότεροι από τους διαδηλωτές! Και με «πρώτη φορά Αριστερά» είδαμε και τις αύρες εν δράσει μπροστά στο Πολυτεχνείο, όπως τον καιρό της χούντας…

Δημήτρης Ρήγας

Σχόλια

Exit mobile version