Αρχική διεθνή Μήνυμα από την Αργεντινή

Μήνυμα από την Αργεντινή

Για την διοργάνωση του Resistance Festival

Αγαπητοί σύντροφοι της KOE, σας στέλνουμε τους πιο θερμούς μας χαιρετισμούς. Μας χαροποίησε το γεγονός ότι διοργανώνετε και πάλι το Resistance Festival. Δυστυχώς, η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας δεν μας επιτρέπει να είμαστε μαζί σας, όπως θα επιθυμούσαμε.

Στις μέρες που διανύουμε οι αγώνες της εργατικής τάξης και των λαών του κόσμου που επαναστατούν δυναμώνουν. Αυτοί οι αγώνες είναι ο φάρος μας για να βάλουμε τέλος στην πείνα, την ανεργία, την καταστροφή της εκπαίδευσης και της υγείας και τη βία κατά των γυναικών. Είναι φάρος για να τερματίσουμε την εξάρτηση από μερικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που αντιπαρατίθενται στον κόσμο, φέρνοντάς τον στα πρόθυρα ενός νέου παγκόσμιου πολέμου.

Το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα (PCR) αποκηρύσσει την εγκληματική εισβολή που προωθείται από τον ρωσικό ιμπεριαλισμό, χαιρετίζει την αντίσταση του ουκρανικού λαού και απορρίπτει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ούτε Ρωσία, ούτε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ: Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίζει η ίδια για τη μοίρα της. Υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία και την αυτοδιάθεση των λαών.

Η πανδημία, ο πόλεμος, η ανησυχητική ανισότητα σε αυτόν τον κόσμο, όπου το πλουσιότερο 1% των ανθρώπων διατηρεί περισσότερη δύναμη από την υπόλοιπη ανθρωπότητα, η καταστροφή της φύσης και η κλιματική αλλαγή, είναι όλα συνέπειες του χαρακτήρα και της αδηφαγίας του ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού. Μεγάλοι αγώνες εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο για να αντιταχθούν σε αυτές τις συνέπειες.

Αγωνιζόμαστε για την επανάσταση που θα βάλει τέλος στην εξάρτηση και το καθεστώς δανεισμού και θα καταστήσει δυνατή μια Αργεντινή ανεξάρτητη από κάθε ξένη δύναμη

Στη Λατινική Αμερική η ενδοϊμπεριαλιστική διαμάχη έχει επιδεινωθεί. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να ανακτήσουν θέσεις για να συνεχίσουν να είναι ο κυρίαρχος ιμπεριαλισμός στην υποήπειρό μας, την οποία θεωρούν «πίσω αυλή» τους. Το Ηνωμένο Βασίλειο προχωρά στο στόχο του να εδραιώσει την κυριαρχία του στο Νότιο Ατλαντικό, με τη μεγαλύτερη βάση του ΝΑΤΟ στο νότιο ημισφαίριο να τοποθετείται στα υπό βρετανική κατοχή νησιά μας, τις Μαλβίνες. Ο κινεζικός και ο ρωσικός ιμπεριαλισμός αντιδρούν και προωθούνται στον στρατιωτικό και στον οικονομικό τομέα.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτή τη διαμάχη και αντιμετωπίζοντας την αυξανόμενη καταπίεση και την καταλήστευση των εθνών και των λαών μας, η εξέγερση και οι αγώνες των λαών μας αυξάνονται στη Λατινική Αμερική. Πρόκειται για παρατεταμένους, μαζικούς και μαχητικούς αγώνες, που χαρακτηρίζονται από μια ευρεία λαϊκή ενότητα των εργατικών και αγροτικών οργανώσεων, με μεγάλη πρόοδο στην ενότητα μεταξύ των ιθαγενών λαών και εθνών, των γυναικών και της νεολαίας. Ξεσπούν τεράστιες απεργίες στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο.

Στη χώρα μας οι άνεργοι και οι μισθωτοί εργαζόμενοι, οι δάσκαλοι και οι φτωχοί αγρότες αγωνίζονται στους δρόμους για τις ανάγκες μας και ενάντια στο ΔΝΤ. Τα κύρια ιμπεριαλιστικά μονοπώλια και οι γαιοκτήμονες που ελέγχουν την οικονομία μας θησαυρίζουν, ενώ ο λαός υποφέρει από τη φτώχεια, την πείνα και την ανεργία. Αγωνιζόμαστε στους δρόμους ενάντια στην αντιδραστική Δεξιά, που εκπροσωπείται από τον Μάκρι, τον Μπούλριτς και άλλες ομάδες, οι οποίες επιδιώκουν διακαώς να πάρουν την κυβέρνηση στις εκλογές του 2023 ή και ακόμα νωρίτερα, με στόχο την κατάργηση ιστορικών δικαιωμάτων που κατέκτησε ο αργεντίνικος λαός.

Με τον αγώνα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του λαού, με οδηγό τον μαρξισμό-λενινισμό-μαοϊσμό, αγωνιζόμαστε για την επανάσταση που θα βάλει τέλος στην εξάρτηση και το καθεστώς δανεισμού και θα καταστήσει δυνατή μια Αργεντινή ανεξάρτητη από κάθε ξένη δύναμη. Μια Αργεντινή στην οποία η γη, η στέγη, η εργασία, η υγεία και η εκπαίδευση μπορούν να είναι εγγυημένες για όλους όσοι κατοικούν στη χώρα μας.

Ελπίζοντας να είμαστε μαζί σας του χρόνου στο Resistance Festival, σας στέλνουμε από την Αργεντινή αδελφικούς χαιρετισμούς!

Επαναστατικό Κ.Κ. (PCR) / Επαναστατική Κομμουνιστική Νεολαία (JCR)

Σχόλια

Exit mobile version