Αρχική πολιτική Μ’ ένα σμπάρο τρία τρυγόνια

Μ’ ένα σμπάρο τρία τρυγόνια

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, και συμβολικά, ο παρών κύκλος ευρω-πραξικοπημάτων εναντίον όλων των θεσμών της Δημοκρατίας. Οι δανειστές εν αρχή ζήτησαν (και πέτυχαν) η κυβέρνηση να περάσει προαπαιτούμενα εν μέσω ασφυκτικών εκβιασμών και απειλών. Ύστερα απαίτησαν (και πέτυχαν) η Βουλή να νομοθετήσει αντικοινωνικά και με υπερ-κατεπείγοντα χαρακτήρα, κατά παράβαση κανόνων και κανονισμών. Και τέλος την Τετάρτη επέβαλαν και άλλο ένα νομοθέτημα, που αποτελεί ευθεία παρέμβαση στις λειτουργίες της Δικαιοσύνης.

Έτσι λοιπόν, έβαλαν με συνοπτικές διαδικασίες εναντίον και της Νομοθετικής, και της Εκτελεστικής, και της Δικαστικής Εξουσίας. 3 σε 1, δηλαδή, εναντίον των θεσμών που εδώ και 200+ χρόνια αποτελούν τυπικούς πυλώνες της Δημοκρατίας στην Ευρώπη. Αυτό το πυρ ομαδόν των τοκογλύφων είναι που θα καταγράψει η Ιστορία κι όχι ότι «ήταν κάποτε ένας πρωθυπουργός που (νόμιζε ότι) κράτησε όρθια τη χώρα κόντρα στο λαό και τη Δημοκρατία».

Πάντως, σε αυτό το φόντο, μόνο σαν πικρό αστείο ακούγεται ότι αυτές τις μέρες γιορτάζουμε την επέτειο των 41 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

 

Τ.Τ.

Σχόλια

Exit mobile version