Για την άρνηση Ρομπάι να συναντηθεί με τον Αλ. Τσίπρα

Ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες του πόσο δημοκρατική είναι η Ε.Ε., ειδικά όταν χρειάζεται να ακούσει φωνές που δεν αφηγούνται τη δική της διαστρεβλωμένη εκδοχή της πραγματικότητας. Σε αυτό το παράδειγμα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ανακοίνωσε ότι κατά την επίσκεψή του το Σάββατο στη χώρα μας, δεν θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, παρά το αίτημα του τελευταίου. Τη δήλωση έκανε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Κάρλα Βαλτόρτα, εκπρόσωπος του Βαν Ρομπάι.
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ήταν αιχμηρή, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη να επισημαίνει ότι «μένουμε έκπληκτοι με τη συγκεκριμένη εξέλιξη» και προσθέτει ότι «περιμένουμε, βέβαια, την επίσημη απάντηση του κ. Ρομπάι στην επίσημη πρόσκληση που του κάναμε». Πάντως, ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι «αν τελικά επιβεβαιωθεί η άρνηση τότε θα αποτελεί ατόπημα και προσβολή στον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία και φυσικά θα υπάρξει συγκεκριμένη και σκληρή τοποθέτηση».
Το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις θέτει ο βουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης μέσω ανάρτησής του στο Facebook: «Η άρνηση και του κ. Ρομπάι να συναντήσει τον Τσίπρα προσβάλλει τη χώρα και τη δημοκρατία, όχι τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβερνητική σιωπή είναι συνενοχή. Η κοινή και θεσμικά προκλητικ ή στάση των κ.κ. Ρομπάι-Γιουνκέρ, δείχνει ότι η δεξιά ευρωπαϊκή ελίτ προτιμά να συνομιλεί μόνο με τους βολικούς!».
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο περιστατικό παρόμοιας συμπεριφοράς από σημαντικούς αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, είχε επίσης αρνηθεί να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Βαν Ρομπάι είναι ο τρίτος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τις εκλογές, που αρνείται να συναντηθεί με τον αρχηγό της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρ’ ότι αυτό προβλέπεται θεσμικά, και συνέβαινε όλες τις προηγούμενες φορές που αξιωματική αντιπολίτευση ήταν το ΠΑΣΟΚ ή η Ν.Δ.
Συζήτηση μόνο με τους ραγιάδες, το δόγμα της «δημοκρατικής» Ε.Ε.

Γ.Τ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!