Αρχική πολιτική Καμπάνια για να σωθεί ο Μουμία Αμπού Τζαμάλ

Καμπάνια για να σωθεί ο Μουμία Αμπού Τζαμάλ

Πιο πολύ από κάθε φορά κινδυνεύει το τελευταίο διάστημα η ζωή του Μουμία Αμπού Τζαμάλ, του μαύρου δημοσιογράφου που έχει καταδικαστεί, με σκευωρία, σε θάνατο από τα δικαστήρια των ΗΠΑ.

Ειδικότερα μετά την πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ακυρώσει την τελευταία απόφαση του Ομοσπονδιακού Εφετείου για την επανάληψη της δίκης ενώπιον ενόρκων όσον αφορά το αν θα πρέπει να επιβληθεί ή όχι η θανατική ποινή στον Μουμία. Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να επαναληφθεί η ακροαματική διαδικασία περί επιβολής ή όχι της θανατικής ποινής στο Ομοσπονδιακό Εφετείο.

Για αυτό το λόγο ο Μουμία Αμπού Τζαμάλ και ο δικηγόρος του, Ρόμπερτ Μπράιαν, έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια αλληλεγγύης που ονομάζεται «Μουμία Αμπού Τζαμάλ και η παγκόσμια απόρριψη της θανατικής ποινής».Πρόκειται για μια καμπάνια συλλογής υπογραφών που θα παρουσιαστεί στον Μπάρακ Ομπάμα από μια διεθνή αντιπροσωπεία.

Ήδη έχουν υπογράψει πάνω από 17.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους ο Ντέσμοντ Τούτου (κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης), ο Γκίντερ Γκρας (κάτοχος του Νόμπελ Λογοτεχνίας), η Ντανιέλ Μιτεράν, η Φατίμα Μπούτο (συγγραφέας), ο Νόαμ Τσόμσκι (φιλόσοφος), ο Μάικ Φάρελ, ο Μάικλ Ράδεφορντ (σκηνοθέτης), ευρωβουλευτές, μέλη της γερμανικής βουλής και πλήθος άλλων.

Στο επόμενο φύλλο θα φιλοξενηθεί αποκλειστικό κείμενο του φυλακισμένου στις ΗΠΑ συνεργάτη μας, Μουμία

Σχόλια

Exit mobile version