Αρχική πολιτική παραπολιτική Και διηγώντας τα να κλαις (φ. 553)

Και διηγώντας τα να κλαις (φ. 553)

Απαλλοτριωμένη χώρα

Τι λέει η έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates; «211 ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα διατίθενται προς πώληση μόνο τους τελευταίους δύο μήνες»! Η πτώση του τουρισμού αξιοποιείται ως η μεγαλύτερη ευκαιρία για τα διεθνή funds όχι μόνο για να πάρουν από τα πανέρια όλο το κτηριακό δυναμικό της χώρας που χρειάστηκαν κεφάλαια, κόπο και χρόνο πολλών δεκαετιών για να δημιουργηθεί, αλλά και για να μετατρέψουν οριστικά τον Έλληνα σε φτηνό εποχικό δούλο των ξένων. Καμία ελπίδα σωτηρίας. Η εθνική Δεξιά έχει από καιρό πεθάνει και η ελληνική Αριστερά έχει γίνει ανέκδοτο!
Κώστας Σαμιώτης

Στο Γάμμα!

Να δεις που φοβάμαι μήπως κάποια στιγμή, κάνας Μπουμπούκος, κάνας Βορίδης, κάνας Αντρέας Λοβέρδος, καμιά Δόμνα, μπορεί να ζητήσουν να υποχρεωθούν οι «ανεμβολίαστοι» να φοράνε κάποιο χαρακτηριστικό περιβραχιόνιο, ή κάποιο αυτοκόλλητο, σαν κι αυτά που ήσαντε υποχρεωμένοι να φοράνε οι Εβραίοι στο Γάμ(μ)α Ράϊχ.
Από κάτι τέτοιους όλα να τα περιμένετε!!!
Dimitri- Mitsos Poulikakos

Σε τετραψήφιο αριθμό μετριούνται πια οι σκελετοί παιδιών ιθαγενών που ανακαλύφθηκαν σε μυστικούς μαζικούς τάφους στον Καναδά. Στις αρχές Ιουλίου εντοπίστηκε ένας ακόμη τάφος με τουλάχιστον 182 σκελετούς παιδιών έξω από «οικοτροφείο» στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας – μία από τις περιοχές όπου επί έναν αιώνα κρατούνταν τα παιδιά ιθαγενών που είχαν αποσπαστεί βίαια από τις οικογένειές τους για να «ενταχθούν στον δυτικό πολιτισμό». Πριν λίγες μέρες ανακαλύφθηκε κι άλλος ένας μαζικός τάφος σε νησί του δυτικού Καναδά, όπου μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί σκελετοί 160 παιδιών. Οι βανδαλισμοί εκκλησιών και αγαλμάτων από ιθαγενείς συνεχίζονται: «Γυρίστε πίσω από εκεί που ήρθατε λευκοί άποικοι» και «Δείξτε σε όλο τον κόσμο πόσους από εμάς δολοφονήσατε» είναι μερικά από τα συνθήματα στο καναδικό μνημείο της φωτογραφίας. Η κατακραυγή είναι τέτοια σε όλη τη Βόρεια Αμερική ώστε ακόμη και η κυβέρνηση των ΗΠΑ σπεύδει τώρα να επιστρέψει στις φυλές των ιθαγενών τις σορούς παιδιών που είχαν απαχθεί από τις οικογένειές τους και είχαν εγκλειστεί σε στρατιωτικά οικοτροφεία ώστε να «αποϊθαγενοποιηθούν». Όσα πέθαναν από τις άθλιες συνθήκες εγκλεισμού είχαν ταφεί ανώνυμα σε στρατιωτικά νεκροταφεία…

Μπράβο Βαρουφάκης…

Όποιος δεν εμβολιαστεί να μην απολυθεί αλλά να ανασταλεί η εργασία του. Μέχρι να λυθεί το θέμα της πανδημίας να βρεθεί σε κατάσταση αναστολής. Τάδε έφη ο ριζοσπάστης της παγκοσμιοποίησης Γιάνης.
Τι σημαίνει αυτό κ. Γιάνη για όσους είναι σε αναστολή; Πώς θα ζούνε; Πού θα ζούνε; Πώς θα κυκλοφορούνε; Δεν σας νοιάζει προφανώς. Φτάνει κάποτε να πειστούνε και να εμβολιαστούν ώστε να κερδίσουν την «ελευθερία» τους…
Ν.Τ.

Χειροπέδες στη ΜΕΘ

Εάν δεν μείνει ικανοποιημένος ένας πολίτης από το σέρβις του εργαζόμενου σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, όχι μόνο μπορεί να τον καταγγείλει στην αστυνομία, αλλά η αστυνομία μπορεί και να τον συλλάβει την ώρα που εργάζεται και να τον οδηγήσει στο τμήμα για να του πάρει τα στοιχεία. Όπως έγραψε η Ειρήνη Μιλή «η αστυνομία εισέβαλε στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού με σκοπό να την προσαγάγει και όταν η εργαζόμενη τους είπε ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού και σε λίγη ώρα θα έπρεπε να βρεθεί κοντά του, κάλεσαν ενισχύσεις, της πέρασαν χειροπέδες και την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα». Αντέδρασαν οι εργαζόμενοι, αλλά ο τρόπος με τον οποίο φορμάρουν τους αστυνομικούς οι κυβερνώντες δεν αλλάζει. Η κατάχρηση εξουσίας είναι θεσμός εν Ελλάδι.
Λουκάς Παπαγεωργίου

Σχόλια

Exit mobile version