Αρχική πολιτική παραπολιτική Και διηγώντας τα να κλαις… (φ.496)

Και διηγώντας τα να κλαις… (φ.496)

Οι απόγονοι των δωσιλόγων

Η μεταφορά του ανδριάντα του Μητροπολίτη Κοζάνης Ιωακείμ, του αντάρτη κι αντιπροέδρου της Κυβέρνησης του Βουνού από την πόλη της Κοζάνης στα νταμάρια με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κοζάνης, σηματοδοτεί την επιστροφή στην πρακτική της μετεμφυλιακής εποχής. Σκοταδισμός, μισαλλοδοξία, παραχάραξη της ιστορίας, προσβολή της μνήμης των αγωνιστών που έσωσαν την τιμή του τόπου μας. Έρχονται στο νου οι διηγήσεις του Πάνου Τζαβέλλα στην ίδια πόλη, στην πλατεία, όταν τον πιάσαν, να περνούν και να τον φτύνουν οι νοικοκυραίοι, οι ταγματασφαλίτες, οι κυρ-Παντελήδες της εποχής. Ποιος θα το έλεγε ότι το 2020 θα αναβίωνε ο μεσαιωνικός σκοταδισμός. Ντροπή και αίσχος! Ο Μητροπολίτης Κοζάνης Ιωακείμ θα ζει πάντοτε στις καρδιές όλων των αληθινών πατριωτών!
Νατάσα Παπαδοπούλου-Τζαβέλλα

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου

Τα υπέρ εναντίον μας

Κάθε ευεργετικό μέτρο για τον άνθρωπο, για τη φύση, για το περιβάλλον γίνεται αμέσως προϊόν εκμετάλλευσης απ’ αυτούς που πρωτίστως ευθύνονται για τις καταστροφές. Δεν αφήνουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη με τη βοήθεια των πολιτικών που εργάζονται προς όφελός τους. Από τις ανεμογεννήτριες που έχουν γίνει η νέα μεγάλη πληγή της φύσης μέχρι τα κυπελάκια του καφέ μιας χρήσης! Η νομοθεσία που χαιρετίστηκε από πολλούς ως καλή για την αντικατάσταση των πλαστικών κυπέλλων μιας χρήσης με χάρτινα κύπελλα, εξυπηρέτησε μόνο τις εταιρίες και έβλαψε από μία άλλη εξίσου σοβαρή με τη μόλυνση των θαλασσών από τα πλαστικά πλευρά. Στη Μεγάλη Βρετανία, η έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής έδειξε ότι μόνο ένα στα 400 κύπελλα ανακυκλώνεται και ότι για την κατασκευή τους κάθε χρόνο κόβονται ένα εκατομμύριο δέντρα και ξοδεύονται τεράστιες ποσότητες πόσιμου νερού, μόνο στη Βρετανία!
Πώς θα σωθούμε από τους σωτήρες;
Ava Kalimeris

Ιο-τρομοκράτες

Ο «εν μέρει» πρωθυπουργός Νετανιάχου, παρακάμπτοντας τη Βουλή, ανέθεσε με διάταγμα στην ισραηλινή ΚΥΠ, τη Shin Bet, να αναλάβει την παρακολούθηση όλων των πολιτών για τον κορονοϊό, χωρίς καμία εξαίρεση! Τόσο οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα και τα πολιτικά δικαιώματα, όσο και οι δημοσιογραφικές ενώσεις διαμαρτυρήθηκαν για την αντισυνταγματική και κατάφωρα αντιδημοκρατική αυτή αυθαιρεσία του Νετανιάχου, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο έδειξε ανοχή καλώντας τον πρωθυπουργό απλά να νομιμοποιήσει το μέτρο περνώντας το από τη Βουλή. Μ’ αυτό τον τρόπο, η νομοθεσία για τους ύποπτους για τρομοκρατία θα εφαρμόζεται και για τους ύποπτους για κορωνοϊό! Στο δημοκρατικό Ισραήλ…
Ελένη Αναγνωστοπούλου

Σχόλια

Exit mobile version