Αρχική πολιτική παραπολιτική Και διηγώντας τα να κλαις (φ.412)

Και διηγώντας τα να κλαις (φ.412)

Σε κλοιό θανάτου οι συνταξιούχοι

«Σε κλοιό φτώχειας οι συνταξιούχοι για τα επόμενα σαράντα χρόνια. Η μέση μηνιαία σύνταξη από 722 ευρώ σήμερα, θα διαμορφωθεί στο επίπεδο των 480.» γράφει η Ρούλα Σαλούρου με μεγάλους τίτλους και εκτενές άρθρο στην κυριακάτικη «Καθημερινή» και δεν βγαίνει κανένας γελοίος να την αντικρούσει! Και πώς να βγει; Σαν τον Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας Νεφελούδη που βγήκε κι έλεγε τόσο χονδροειδή ψέματα που ανάγκασε την Αχτσιόγλου να τον βάλει σε τάξη; «Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν για την επάρκεια των συντάξεων» ο χρόνος «που θα ζουν σε υγιή κατάσταση» οι συνταξιούχοι ηλικίας 65 ετών μειώνεται σταθερά! Δηλαδή, πιο λιανά, χειρότερη ποιότητα ζωής, ταχύτερη αποδημία στον Κύριο!

Ελένη Ράμφου

Άλλοι κλαίνε κι άλλοι γελάνε

Οι πολλοί κλαίνε, αλλά οι λίγοι εκλεκτοί που γελάνε. Business as usual. Για παράδειγμα, μερικές κατασκευαστικές εταιρίες, που ποτέ δεν ξόδεψαν ένα ευρώ δικό τους για τα μεγάλα δημόσια έργα που πληρώνονταν από τη φορολόγηση των Ελλήνων και των Ευρωπαίων πολιτών, και πάντα άρπαζαν σε σταθερή βάση τα κέρδη από τις υπερτιμολογήσεις και από την παραχώρηση της εκμετάλλευσης των έργων.  «Θέσεις μάχης λαμβάνουν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι για την ανάταξη του χρυσοφόρου κλάδου των παραχωρήσεων, δηλαδή της δραστηριότητας εκμετάλλευσης των μεγάλων οδικών έργων και άλλων αξόνων» και «Αυξήσεις-φωτιά στα διόδια της Εγνατίας! Αυξήσεις 66% στα ΙΧ! 150% ακριβότερα στα Μάλγαρα» διαβάζω στην «Καθημερινή». Για να το διατυπώνει έτσι η εφημερίδα του Αλαφούζου, σκέψου τι πάρτι γίνεται!
Από τον Τσίπρα που έσκιζε τα ιμάτια του για τα διόδια! Τουλάχιστον ο Φλαμπουράρης, που κάτι άλλο σκεφτόταν, εργολάβος γαρ, δεν μίλαγε αλλά γέλαγε κάτω από τα μουστάκια του…

Ζώτος Κορίνης

Πόρνες πολυτελείας

Παρ’ όλο που οι τιμές έχουν πέσει κατακόρυφα, ακόμα και στα 5 ευρώ σε μερικές πιάτσες!, η πορνεία αυξήθηκε από το 2010, όπως μας πληροφορούν οι ερευνητές του Παντείου Πανεπιστημίου, οι οποίοι μάλιστα διαπίστωσαν ότι η πρώτη αιτία για την αύξηση των εκδιδομένων στις 18.200 καταγεγραμμένες είναι η οικονομική κρίση με όλες τις κοινωνικές συνέπειές της και όχι η μετανάστευση.
Τελικά, μόνον αυτές οι πόρνες στη Βουλή, που ψηφίζουν τα μνημόνια, αλλά δεν κατεβαίνουν πια στο πεζοδρόμιο, παίρνουν αρκετά χιλιάρικα για την επαφή τους με τα βρώμικα προαπαιτούμενα και κυκλοφορούν με σοφέρ. Θέλει κι η πουτανιά τα μνημόνιά της για να συμφέρει.

Ραχήλ Δεληβοριά

Όλο και πιο κάτω

Η αποβιομηχάνιση, λένε τα στοιχεία του ΙΟΒΕ, συνεχίζεται απτόητη ενώ οι αγύρτες ισχυρίζονται ότι έρχονται επενδύσεις! Η απασχόληση στη βιομηχανία από το 17,8% που ήταν στη δεκαετία του 1990 έχει πέσει στο 9,9% και δεν φαίνεται καμία τάση αναστροφής. Ένα από τα μικρότερα μερίδια σε όλη την Ευρώπη. Το μερίδιο της μεταποίησης έχει πέσει στο 8,8%, το χαμηλότερο όλων των εποχών και βαίνει μειούμενο. Μόνο οι υποσχέσεις και τα ψέματα των υπουργών βαίνουν αυξανόμενα!

Ζαχαρίας Απότσος

Βουλευτές για φτύσιμο

«Προς στιγμήν δόθηκε η εντύπωση πως θα γινόταν κανονική σύγκλιση της Κ.Ο., αλλά το Μαξίμου απάντησε αρνητικά. Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη οι μουρμούρες παρέμειναν και ίσως να έγιναν ακόμα πιο έντονες –ειδικά όταν το θέμα της μείωσης των συντάξεων και του αφορολόγητου παραμένει ανοιχτό-, ωστόσο δεν φαίνεται πως αυτές θα εκφραστούν αρνητικά στην ψηφοφορία της Πέμπτης» γράφει ο Δ. Τερζής στην «ΕφΣυν». Καλέ τι μας λέει ο άνθρωπος. Εδώ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ψηφίσει και με τα δύο χέρια τις μειώσεις. Οι μουρμούρες δεν είναι για τα μέτρα, επίδομα για ειδικές ομπρέλες θέλουν για τις ροχάλες που ετοιμάζονται στις εκλογικές τους περιφέρειες…

Μάκης Ξένος

Σχόλια

Exit mobile version