Αρχική πολιτική παραπολιτική Η κυβέρνηση θριαμβολογεί, αλλά η πραγματικότητα τη διαψεύδει

Η κυβέρνηση θριαμβολογεί, αλλά η πραγματικότητα τη διαψεύδει

 

Πλεόνασμα-μαϊμού: «Εικονική πραγματικότητα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,28 δισ. που εμφανίζει ο Προϋπολογισμός στο πεντάμηνο. Κι αυτό γιατί το Δημόσιο δεν εξυπηρετεί μεγάλο μέρος των υποχρεώσεών του, με τις συσσωρευμένες οφειλές προς τους προμηθευτές του να ξεπερνούν τα 9 δισ.», γράφει η Καθημερινή. Μια χαρά τα καταφέρνει με τα «πλεονάσματα» η «αριστερή» μας κυβέρνηση που επιμένει -με το δικό της τρόπο- στο κίνημα «Δεν πληρώνω»!

Όχι, όχι, δεν κόβονται συντάξεις!: «Έγγαμη τραπεζοϋπάλληλος με 3 παιδιά, απόφοιτη λυκείου και με συντάξιμες αποδοχές 1.645 ευρώ, παίρνει σήμερα σύνταξη 1.205 ευρώ και από 1ης Ιουνίου πέφτει στα 1.055 ευρώ (διαφορά 149 ευρώ). Έγγαμη, απόφοιτη ΑΕΙ με ένα παιδί και συντάξιμες αποδοχές 1.806 ευρώ παίρνει σύνταξη 1.164 ευρώ και θα πέσει στα 828 ευρώ (χάνει 335 ευρώ).» (Καθημερινή, 28 Ιουνίου) Όποιος τολμήσει να το επιβεβαιώσει θα είναι συκοφάντης της «αριστερής» κυβέρνησης, που δεν μειώνει συντάξεις!

Μετοχές-σκουπίδια: Μιλιά, ένθεν-κακείθεν, για τις ξεφτιλισμένες τιμές των μετοχών των ελληνικών τραπεζών που έχουν ρουφήξει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ εκτοξεύοντας σε νέα ύψη το δυσθεώρητο χρέος του ελληνικού λαού. Χτες, της Εθνικής στα 18 λεπτά (18,6 μια βδομάδα πριν και 33 ευρώ προ μνημονίων) και της Πειραιώς στα 14,2 λεπτά (από 16,7)! Α, ρε ελληνικέ λαέ, τι κορόιδο έχεις πιαστεί!

Λ.Μ.

Σχόλια

Exit mobile version