Ένα ευρύτατο φάσμα κοινωνικού προβληματισμού αλλά και βιογραφικού περιεχομένου καλύπτουν τα ντοκιμαντέρ των κινηματογραφιστών που απείχαν από το Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης και τώρα προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ταινιοθήκη της Αθήνας.
Με τον τίτλο Fog Doc και αίτημα την ψήφιση ενός νέου κινηματογραφικού νόμου από το υπουργείο Πολιτισμού οι ομιχληστές καταθέτουν έργο, θυμό αλλά και συλλογική αγωνία να υλοποιηθεί επιτέλους η υπόσχεση για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τον κινηματογράφο.«Αποφασίσαμε να οργανώσουμε αυτήν την εβδομάδα προβολών για να δηλώσουμε, με τις ταινίες μας, ότι συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, να δημιουργούμε και να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για τον Ελληνικό Κινηματογράφο», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συμμετέχοντες σκηνοθέτες και παραγωγοί.
Η εβδομάδα των προβολών ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 21 Απριλίου. Σήμερα Σάββατο θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ Κυπραίες της Βασιλικής Κατριβάνου και Bushra Azzouz, η Οδός Σφακτηρίας της Μαριάννα Οικονόμου, το ντοκιμαντέρ Λόγος και Αντίσταση σε σκηνοθεσία Τιμωνα Κουλμάση και το Νίκος Παπατάκης-Πορτραίτο ενός ελεύθερου σκοπευτή σε σκηνοθεσία Τ. Κουλμάση και Ηρώς Σιαφλιάκη.
Αύριο Κυριακή, αρχής γενομένης στις 7 το απόγευμα, θα δούμε τα ντοκιμαντέρ Ελενη Μπούκουρη Αλταμούρα-η πρώτη Ελληνίδα Ζωγράφος σε σκηνοθεσία Κλεώνης Φλέσσα, Ο χρυσός της Αργολίδας-Αγάπη και πόνος για το πορτοκάλι σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζέρβα, Η περιπέτεια του Rosmarinus του Γιάννη Αγγελάκη, ΜΙΕΚΟ του Γιάννη Μισουρίδη και Η περίπτωση Ευρυδίκη, σε σκηνοθεσία Φρέντυ Βιανέλλη.