Αρχική γνώμες Εσχατολογική εποχή για την Ελλάδα

Εσχατολογική εποχή για την Ελλάδα

Στα πλαίσια της δημοσίευσης των κειμένων που στάλθηκαν στις διαδικασίες της συνέλευσης του Resistance Festival 2023 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου με θέμα «Tο υπαρξιακό ερώτημα της χώρας» παραθέτουμε το κείμενο του Ηλία Φιλιππίδη

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της Συνέλευσης στο κανάλι του Δρόμου στο youtube www.youtube.com/@edromos1 ή στο λινκ www.youtube.com/watch?v=phm-tauNe_8

Εσχατολογική εποχή για την Ελλάδα

του Ηλία Φιλιππίδη

Το υπαρξιακό ερώτημα

Τα σημεία των καιρών στην χώρα μας πληθαίνουν, ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει συνέλθει από τα Μνημόνια, όχι μόνο δεν ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον αλλά αντιθέτως έχει πάρει οριστικά τον δρόμο που οδηγεί στην πλήρη διάλυσή της. Το κακό ξεκίνησε από την διάλυση του παραδοσιακού αξιακού μας συστήματος, χωρίς μία δημιουργική σύνθεση με την σύγχρονη εποχή και την διάλυση του τριτοκοσμικού έστω παραγωγικού μας προτύπου της μεταπολεμικής περιόδου κάτω από τις στρατιωτικές ερπύστριες της Χούντας και τις κομματικές ερπύστριες της Μεταπολιτεύσεως, οι οποίες ισοπέδωσαν κάθε έννοια αξιοκρατίας, προγραμματισμού και ελέγχου. Η σπατάλη πόρων και η διαφθορά γενικεύθηκαν. Η παρακμιακή μας κατολίσθηση εξελίχθηκε σε κατακόρυφη κατακρήμνιση μετά την ανατροπή του αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος του 2015. Ολοκληρώθηκε η διάλυση της οικονομίας και του κρατικού μηχανισμού, υποθηκεύθηκε ο πλούτος της χώρας μας για 99 χρόνια και το χειρότερο, η Ελλάδα εισήλθε απροκάλυπτα σε μία νέα περίοδο ξένης κατοχής. Από την Γερμανική κατοχή, η οποία ανανεώθηκε με την Μέρκελ, καταλήξαμε σε μία νέα στρατοκρατική και αποικιακή κατοχή, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Η σωστή πλευρά της ιστορίας»!

Η λογική μας λέει, ότι έχουμε εισέλθει απροκάλυπτα σε μία εσχατολογική φάση της ιστορίας μας, με μόνη δυνατή πρόβλεψη την διάλυση της χώρας μας στα προσεχή 20 με 30 χρόνια, χωρίς να υπολογίσουμε τις συνέπειες της δημογραφικής μας καταρρεύσεως και του μεταναστευτικού προβλήματος.

Τίθεται πλέον ανοικτά και διάπλατα το ερώτημα της υπάρξεως της χώρας μας.

Μπορούμε να κάνουμε κάτι;

Χρειαζόμαστε μία νέα αρχή και κάθε νέα αρχή είναι ένα ιστορικό γεγονός. Για τα ιστορικά γεγονότα ισχύουν δύο κανόνες: α. τα ιστορικά γεγονότα δεν είναι μόνον πολιτικά. Είναι μεγάλο λάθος να πιστεύουμε το αντίθετο. Έχουν τόσες παραμέτρους, όσες και ο ίδιος ο άνθρωπος. Άρα χρειάζεται μία ανθρωποκεντρική στρατηγική για την επανακίνηση του συγκεκριμένου ανθρώπου, δηλ. του Έλληνα ανθρώπου. β. η για την επανακίνηση του ανθρώπου χρειάζεται η συγκρότηση και ενεργοποίηση μίας δυναμικής Κοινωνικής πρωτοβουλιακής μειοψηφίας (Κ.Π.Μ.). Χρειάζεται το «άλας της γης».

Αυτή η Κ.Π.Μ. θα πρέπει να παραμείνει κοινωνική για πάντα, αρχή να έχει, τέλος να μην έχει. Θα λειτουργεί ως καταλύτης ιδεολογικού διαφωτισμού και κοινωνικού μετασχηματισμού. Θα δημιουργεί έτσι το υπόβαθρο για την πολιτική επαναθεμελίωση της πολιτείας. Η δύναμή της θα είναι το ΟΡΑΜΑ που θα διαχέει μέσα στην κοινωνία.

Θα χρειασθεί χρόνος για να αποκτηθεί η εμπιστοσύνη του λαού. Ένα κράτος που κτίσθηκε πάνω στην άμμο και όχι πάνω στις θυσίες του λαού μας, ένα κράτος που ενσωμάτωσε την υποτέλεια και δεν μπόρεσε να απαλλαγεί από αυτήν ούτε μέσα στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, θα χρειασθεί χρόνο για να ανασυσταθεί.

Το κλειδί του ελληνικού μέλλοντος είναι ο λαός μας, αυτόν πρέπει να κερδίσουμε.

Σχόλια

Exit mobile version