Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη ΕΡΤ3: Αποφάσεις για ενίσχυση του αγώνα

ΕΡΤ3: Αποφάσεις για ενίσχυση του αγώνα

Οικονομική στήριξη και ταυτόχρονο άνοιγμα στην πόλη

 

Πραγματοποιήθηκε στις 27/11 η 5η Συνέλευση Φίλων και Αλληλέγγυων στην ΕΡΤ3. Στο μέχρι τώρα απολογισμό των δράσεων είχαμε την πρώτη «συλλογική κουζίνα» οικονομικής ενίσχυσης του εγχειρήματος και ανοίγματος ταυτόχρονα στην πόλη, καθώς και την κατάθεση στο Πρωτοδικείο της αίτησης ίδρυσης του Συλλόγου Φίλων και Αλληλέγγυων της ΕΡΤ3. Με στόχο το άνοιγμα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και την ενίσχυση της λειτουργίας του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης της ΕΡΤ3 αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων:

  • Ανάρτηση πανό γνωστοποίησης της ύπαρξης και λειτουργίας της ΕΡΤ3 στα κτίρια του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης (ψηφιακή εκπομπή στο κανάλι 37, ραδιοσυχνότητα στους 103,3 FM).
  • Κείμενο ενημέρωσης και κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση. Κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης αξίας 1€ και αφίσα.
  • Εκδηλώσεις εξωστρέφειας και οικονομικής ενίσχυσης. Γιορτινή εκδήλωση-παράσταση-προβολή ταινίας με χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, 18 Δεκεμβρίου 9μ.μ., Αίθουσα «Αλέξανδρος» (Εθν. Αμύνης 1). Να ανοίξει το Μουσείο της ΕΡΤ3 κάποιες μέρες της εβδομάδας με προαιρετική οικονομική ενίσχυση.
  • Κάλεσμα προς καλλιτέχνες της πόλης (π.χ. ζωγράφους, φωτογράφους) να δημοπρατήσουν έργα τους προς όφελος των εργαζομένων της ΕΡΤ3. Επίσης, προς θεατρικά σχήματα της πόλης να συνεισφέρουν με τα έσοδα μιας παράστασης το μήνα, στον αγώνα της ΕΡΤ3.
  • Κάλεσμα ενίσχυσης των ομάδων περιφρούρησης κτιρίων και υποδομών.
  • Παρεμβάσεις σε συλλόγους, χώρους εργασίας, κοινωνικούς χώρους, καφέ, πλατείες κ.λπ. Σύνδεση με Σχολικούς Φύλακες, Κόκα Κόλα, ΒΙΟΜΕ κ.λπ. Τα κτίρια της ΕΡΤ3 να γίνουν κέντρα αγώνα με συνελεύσεις αγωνιζόμενων συλλογικοτήτων.
  • Με την έγκριση του Συλλόγου από το Πρωτοδικείο και το άνοιγμα μερίδας στην Εφορία, μεγάλη συναυλία στην πόλη για οικονομική ενίσχυση-γνωστοποίηση του αγώνα.
  • Στις 11 Δεκεμβρίου συμπληρώνεται ενάμισης χρόνος αγώνα. Διερεύνηση για δημιουργία μεγάλου «επετειακού» γεγονότος.
  • Πολιτική εκδήλωση: Ποια ΕΡΤ θέλουμε.

Για όλα τα παραπάνω συστάθηκαν και στελεχώθηκαν 3 ομάδες εργασίας οι οποίες θα συνεδριάζουν τακτικά.

 

Φίλιππος Πολατσίδης

Σχόλια

Exit mobile version