Αρχική κοινωνία Έντεχνη προσπάθεια απεμπλοκής του Μπόμπολα από την Κερατέα

Έντεχνη προσπάθεια απεμπλοκής του Μπόμπολα από την Κερατέα

Προσπάθεια απεμπλοκής του ονόματός της κάνει η εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. (μέλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, συμφερόντων Μπόμπολα) από την κατασκευή της χωματερής στην Κερατέα.

Με επιστολή του στις 17/2 ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας προς το δήμαρχο Λαυρεωτικής μιλά περί «φανταστικών σεναρίων» για την εμπλοκή των επιχειρηματικών συμφερόντων της εταιρίας του στα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων και δηλώνει ότι δεν έχουν καμία σχέση με την κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου.
Προφανώς θορυβημένη η εταιρία από την ογκούμενη αντίδραση όχι μόνο στην Κερατέα, προσπαθεί να απεμπλέξει το όνομά της, αλλά και τη δραστηριότητά της. Όμως, η μη συμμετοχή της στην κοινοπραξία του συγκεκριμένου έργου δεν σημαίνει ότι δεν έχει σχέση με ό,τι συμβαίνει γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και σε όλη τη χώρα.
Καταρχήν από οικολογικές οργανώσεις, αλλά και από φορείς όπως η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει καταγγελθεί ότι η εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ είναι η μοναδική που εργολαβικά πλασάρει ως λύση στη διαχείριση τεχνολογία (ξήρανση) που και ακριβή είναι και δεν είναι η πλέον φιλική προς το περιβάλλον.
Δεύτερο, σε άλλα έργα κατασκευής ΧΥΤΑ κ.λπ. η εταιρία του ομίλου Μπόμπολα συμμετέχει σε κοινοπραξίες μαζί με εταιρία που συμμετέχει στην κοινοπραξία της Κερατέας (ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ).
Τρίτο, στον υποτιθέμενο ΧΥΤΥ της Κερατέας θα καταλήγουν τα απορρίμματα από τα εργοστάσια ξήρανσης, τα οποία θα κατασκευάσει η ΗΛΕΚΤΩΡ, αν τελικά προχωρήσει ο περιφερειακός σχεδιασμός που προσπαθούν να περάσουν πραξικοπηματικά κυβέρνηση και εργολάβοι.
Όσο, λοιπόν, και αν θεωρεί ο κ. διευθύνων σύμβουλος ως «παραλογισμό» τον ισχυρισμό ότι τα έργα γίνονται «επειδή υπάρχουν συμφέροντα που τα υπαγορεύουν», πράγματι τέτοια συμφέροντα υπάρχουν. Κι όχι μόνο υπαγορεύουν έργα και τεχνολογίες, αλλά προσπαθούν να τα επιβάλλουν με κάθε τρόπο.
Και κάτι τελευταίο, που μάλλον έχει αξία όταν λέγεται από «ειδικούς». Στην επιστολή του ο επικεφαλής της μεγαλύτερης επιχείρησης που ασχολείται με τη διαχείριση των απορριμμάτων όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης, αναφέρεται σε ΧΥΤΑ, όπως ακριβώς φωνάζουν οι κάτοικοι της Κερατέας τόσο καιρό και όχι σε ΧΥΤΥ, όπως έντεχνα βαφτίζει η κυβέρνηση το συγκεκριμένο έργο.
Κάτι θα ξέρει περισσότερο ο άνθρωπος…
Γ.Κ.

 

Σχόλια

Exit mobile version