Αρχική πολιτική παραπολιτική Εναγκαλισμοί Τσίπρα με φασίστες

Εναγκαλισμοί Τσίπρα με φασίστες

Είδατε στην προχθεσινή φωτογραφία πόσο θερμά κρατάει ο πρωθυπουργός το αιματοβαμμένο χέρι του δικτάτορα της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στη συνάντησή τους με τον Νίκο Αναστασιάδη; Έχει μια χαρά ο Έλληνας πρωθυπουργός, όταν έρχεται σε επαφή με τους κορυφαίους αντιδραστικούς του πλανήτη, που σε ταράζει. Σίγουρα, ακόμα κι αυτοί που τον καθοδηγούν με ποιους θα κάνει δουλειές, δεν του θέτουν όρο να δείξει ότι τους εκτιμά και τους λατρεύει. Δικό του είναι αυτό, όπως και τόσα άλλα που αποκάλυψε στους έκπληκτους αριστερούς και δεξιούς που τον είχαν για ριζοσπάστη προοδευτικό. Καταπέλτης ήταν εναντίον των αυταρχικών καθεστώτων ο Τσίπρας, παιδιόθεν. Όμως, ούτε ο Σίσι σταμάτησε να εκτελεί μαζικά τους αντιφρονούντες, ούτε ο Νετανιάχου έδειξε να ιδρώνει με την απεργία χιλιάδων Παλαιστινίων, που σαπίζουν επί χρόνια, παιδιά ανάμεσά τους, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ισραήλ. Μάλιστα, ειδικά αυτοί οι δύο, μαζί με τον Τραμπ, τον οποίο επίσης προσπάθησε ο πρωθυπουργός να ξεπλύνει για το «καλό» που κάνει στην ανθρωπότητα, είναι οι πρωτεργάτες όλων των μαζικών εγκλημάτων, των πολέμων και των γενοκτονιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ανατολική Μεσόγειο, εργαζόμενοι επίμονα για τη διεύρυνση των πολέμων και των καταστροφών σε βάρος του Ιράν, του Λιβάνου κ.λπ.

Τη βρώμικη δουλειά με το τέταρτο μέλος της πιο άγριας συμμορίας που έχει γνωρίσει η Μέση Ανατολή, την αναθέσανε στον Καμμένο, που πουλάει κρυφά όπλα στους Σαουδάραβες για να εξολοθρεύσουν το λαό της Υεμένης χρησιμοποιώντας και σφαίρες και βόμβες από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού!

Άναυδοι οι προοδευτικοί άνθρωποι, οι ειρηνιστές, οι δημοκράτες, οι αριστεροί, από την Ευρώπη μέχρι την Παλαιστίνη και τον Περσικό Κόλπο, παρακολουθούν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, από υπερασπιστή της ειρήνης και της ανεξαρτησίας των χωρών να έχει μετατραπεί σε γλοιώδη σύμμαχο των πιο φασιστικών εξουσιών, ακόμα και προμηθευτή των οπλοστασίων τους.

Από τον πόλεμο στην Κορέα είχε ελληνική κυβέρνηση να συνταχθεί με τέτοιο αμοραλισμό και τόση δουλοπρέπεια με τους πολεμοκάπηλους και τους αντιδραστικούς του πλανήτη.

Είναι, πράγματι, εντυπωσιακό, πώς έχουν καταπιεί το αμίλητο νερό οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που, δεν διακρίνονταν για την επαναστατικότητά τους, αλλά για τα ζητήματα ειρήνης και δημοκρατικότητας των καθεστώτων υποκρίνονταν τους αδιάλλακτους. Πάτο δεν έχει ο κατήφορός τους;

Μάγια Τσέρτου

Σχόλια

Exit mobile version