Εκλογικό θεωρείο (φ.449)

Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα

Το σπρώξιμο που γίνεται στον Πέτρο Κόκκαλη από την Εφ.Συν και την κρατική ΕΡΤ είναι κραυγαλέο. Ο Πέτρος εμφανίζεται ως ιδεολόγος υπέρμαχος υπερασπιστής της οικολογίας και καταθέτει πειστικά επιχειρήματα για την κλιματική αλλαγή. Εκπροσωπεί λέει ένα πολιτικό κόμμα ονόματι «Κόσμος» κι αν ήταν στις ΗΠΑ θα ψήφιζε Μπέρνι Σάντερς. Είναι ράντικαλ ο Πέτρος.

Η Δεξιά, και ο προστατευόμενός της Μαρινάκης, καταγγέλλουν τα παιχνίδια του Κόκκαλη και τον θεωρούν (τώρα) συνώνυμο της διαπλοκής. Βέβαια υπάρχει και ο καθηγητής Καιρίδης, που με χαρά κατεβαίνει στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ., και ιδού το βιογραφικό του: «Ο Δ. Καιρίδης είναι συνεργάτης του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλής στην Αθήνα και αρθρογραφεί κάθε Κυριακή στον Ελεύθερο Τύπο. Στο παρελθόν, υπηρέτησε ως επισκέπτης-καθηγητής στην έδρα Κωνσταντίνου Καραμανλή για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στη Σχολή Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts στη Βοστώνη των ΗΠΑ, ως επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Κόκκαλη στην Αθήνα, ως διευθυντής του Προγράμματος Κόκκαλη για τη Νοτιοανατολική και Κεντροανατολική Ευρώπη στη John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard στη Βοστώνη, ως επισκέπτης-λέκτορας Βαλκανικών Σπουδών στη ίδια σχολή, και ως ερευνητής-συνεργάτης του Institute for Foreign Policy Analysis (IFPA) των ΗΠΑ».

Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση του κ. Γαβρόγλου (όλα τα γκρεμίζω) που είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Λάτση και έχει επιμεληθεί και την βιογραφία του Λάτση. Μόλις διορίστηκε υπουργός φρόντισε να αναστείλει τα καθήκοντά του στο Ίδρυμα.

Άλλαξαν οι καιροί πατριώτ’; Όχι δα, είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα που έλεγε και ο Ηλιόπουλος…

 

Η Δούρου ξυρίζεται

Η μεγάλη κυρία της περιφερειακής διοίκησης, η οποία κατήγαγε μεγάλη νίκη επί των δυνάμεων της συντήρησης στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, ρίχτηκε στην μάχη ενάντια στα fake news. Όπως π.χ. ότι έχει η ίδια κάποια ευθύνη για την Μάνδρα ή για το Μάτι (σύνολο 120 θάνατοι ίσον πλημμέλημα, αν είσαι καθαρίστρια και πλαστογραφήσεις μια τάξη για να κρατήσεις την δουλειά που κάνεις «τρως» 25 χρόνια, κακούργημα ίσον 10 χρόνια φυλακή). Γι’ αυτό άπλωσε αφρό ξυρίσματος στο πρόσωπό της και ξύρισε όλα τα «μούσια». Παλιά λέγαμε και «ξούρες» για τα ψέματα.

Το νέο όμως από την παράταξή της ήρθε με την ανακοίνωση μιας υποψηφιότητας. Το Τζέισον-Αντιγόνη θα κατέλθει στο ψηφοδέλτιο της κ. Δούρου γιατί θέλει να συνεχιστεί το έργο της Δούρου στην περιφέρεια. Αφού η Δούρου ξυρίζεται σαν σε διαφήμιση γιατί να μην πολιτευτεί το Τζέισον-Αντιγόνη; Αυτός είναι συνδυασμός. Και μην κάνουν λόγο για υπονοούμενα γιατί αυτοί τα αναπαράγουν, τα διαφημίζουν, τα χαίρονται και αλληλοεπιβραβεύονται. Ζήτω η παγκοσμιοποίηση και η διαφορά!

 

Παπαδημούλης ξανά

Ο αριστερόχειρ Δημήτριος Παπαδημούλης πρόβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Δεν θα του χαλάσουμε το χατίρι. Αλήθεια πόσες θητείες έχει ο Δημήτριος στο Ευρωκοινοβούλιο; Ε, αυτό δεν έχει τόση σημασία. Πόσες ακόμα σκέπτεται να κάνει; Πότε βγαίνουν στην σύνταξη οι ευρωβουλευτές και πόσα παίρνουν σε σχέση με τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Μια πληροφόρηση παρακαλώ, κύριε αντιπρόεδρε του Ευρωκοινοβουλίου;

Σχόλια

Exit mobile version