Αρχική πολιτική Δεν ορρωδούν προ ουδενός

Δεν ορρωδούν προ ουδενός

Στο στόχαστρο παιδιά και έφηβοι παρά τις επιφυλάξεις των «δικών τους» ειδικών – Συνεχίζονται οι μαζικές αντιδράσεις στην επιβολή μόνιμου καθεστώτος έκτακτης ανάγκης

Σε δεκάδες χώρες του δυτικού κυρίως κόσμου, εκεί όπου αφθονούν τα εμβόλια και σπανίζει πλέον η δημοκρατία (στον υπόλοιπο κόσμο λείπουν κατά κανόνα και τα δύο…), συνεχίζονται οι μαζικές αντιδράσεις ενάντια στην επιβολή του λεγόμενου υγειονομικού ή πράσινου πάσου, δίχως το οποίο τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα «αναστέλλονται» επ’ αόριστον. Εκατομμύρια άνθρωποι, εμβολιασμένοι και μη, δίνουν από κοινού ζωή σε ένα νέο διεθνικό κίνημα διαμαρτυρίας και δίψας για ελευθερία*. Μάχονται σχεδόν μόνοι τους, αφού κόμματα, συνδικάτα, ηγέτες, διανοούμενοι κ.ά. έχουν –κατά πλειοψηφία– σιγήσει. Αρκετοί μάλιστα δεν αρκούνται σε αιδήμονα σιωπή: αναπαράγουν με φανατισμό την καμπάνια τρόμου των ελίτ… Δεν είναι όμως όλα μαύρα. Υπάρχουν πολιτικές και επιστημονικές προσωπικότητες, ακόμη και ειδικοί που στελεχώνουν κρατικές επιτροπές, οι οποίοι αντιστέκονται με αξιοπρέπεια.

Ιδίως από τη στιγμή που και οι ανήλικοι μπήκαν στο στόχαστρο, δυναμώνουν οι επικριτικές φωνές και οι αρνήσεις συμμόρφωσης στους καταναγκασμούς των ελίτ, των επιχειρηματικών λόμπι και των κυβερνήσεων (στη Γαλλία όσοι ανήλικοι άνω των 12 δεν εμβολιάζονται και άρα δεν έχουν υγειονομικό πάσο, από τα τέλη του μήνα δεν θα μπορούν να επισκέπτονται χώρους ψυχαγωγίας και δημόσιες εκδηλώσεις, να χρησιμοποιούν τρένο και να συμμετέχουν σε οργανωμένα αθλήματα!). Σε θεσμικό επίπεδο, οι φαρμακοβιομηχανίες και οι κυβερνώντες χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να εξαναγκάσουν τις κρατικές επιτροπές ειδικών να «συστήσουν» τον καθολικό εμβολιασμό των ανηλίκων. Η γερμανική Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (STIKO), που για καιρό αντιστεκόταν προτάσσοντας επιστημονικές και ηθικές επιφυλάξεις, πρόσφατα ενέδωσε, «επιτρέποντας» τον εμβολιασμό των ανηλίκων 12-17 ετών – τον οποίο άλλωστε προωθούσαν και χωρίς την έγκρισή της οι κυβερνώντες…

Ξεροκέφαλοι Βρετανοί και διαρροές που δεν πληροφορήθηκε κανείς…

Αντίθετα, η βρετανική Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI), που το καλοκαίρι εξαναγκάστηκε να επιτρέψει τον εμβολιασμό των ανηλίκων άνω των 16 ετών, τώρα δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει άλλες υποχωρήσεις. Την περασμένη Παρασκευή αποφάνθηκε: «Για τη συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών, η μόλυνση SARS-CoV-2 είναι ασυμπτωματική ή ήπια συμπτωματική και θα υποχωρήσει χωρίς θεραπεία… Το περιθώριο του οφέλους από τον εμβολιασμό θεωρείται πολύ μικρό για να υποστηριχθεί αυτή τη στιγμή ο καθολικός εμβολιασμός υγιών παιδιών 12 έως 15 ετών»**.

Στο μεταξύ η πρόσφατη διαρροή συμβολαίου της Pfizer/BioNTech, που την απαλλάσσει από κάθε ευθύνη σε περίπτωση μακροπρόθεσμων επιπτώσεων και ανεπιθύμητων παρενεργειών από το εμβόλιό της, είναι μια είδηση που απλά… δεν υπάρχει. Ο παλαίμαχος Γερμανός πολιτικός Όσκαρ Λαφοντέν ήταν ένας από τους ελάχιστους που αναφέρθηκαν σ’ αυτήν την υπόθεση, κάνοντάς την έτσι κάπως ευρύτερα γνωστή στην Ευρώπη. Ακολουθούν αποσπάσματα από τοποθετήσεις του Λαφοντέν και του Μελανσόν, που καταρρίπτουν τις συκοφαντίες ότι η αντίσταση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στο «υγειονομικό πάσο», που υλοποιεί ένα νέου τύπου απαρτχάιντ, είναι υπόθεση αρνητών, θρησκόληπτων, ακροδεξιών κ.ο.κ. Στο επόμενο φύλλο θα υπάρξουν περισσότερα!

* «Μαζικές κινητοποιήσεις κατά του διχαστικού απαρτχάιντ» (φύλλο 555).
** «JCVI issues updated advice on COVID-19 vaccination of children aged 12 to 15» (3/9/2021, www.gov.uk/government/organisations/public-health-england).


Λαφοντέν: «Ποιοι είναι οι πραγματικοί κορωνοηλίθιοι;»

Τα φερέφωνα των ελίτ στη Γερμανία αποκαλούν «κορωνοηλίθιους» όσους αντιτίθενται στην έμμεση επιβολή του εμβολιασμού (η Μέρκελ είχε δεσμευτεί ότι αυτός ποτέ δεν θα γίνει υποχρεωτικός) και στην τιμωρία όσων δεν εμβολιάζονται και άρα δεν διαθέτουν το σχετικό «πάσο». Τώρα ο όρος χρησιμοποιείται και για όσους αμφισβητούν τη νέα γραμμή που εκπορεύεται από την Big Pharma και προωθεί τον εμβολιασμό των παιδιών… Ο Όσκαρ Λαφοντέν, πρώην πρόεδρος του SPD και μετέπειτα εμβληματική μορφή της γερμανικής Αριστεράς, είναι ένας από τους σημαντικότερους επικριτές αυτών των επιδιώξεων. Χαρακτηριστικά αποσπάσματα δηλώσεών του:

Κορωνοηλίθιοι 1

Έμεινα άφωνος όταν διάβασα τα συμβόλαια με την Pfizer/BioNTech αφότου αυτά διέρρευσαν και δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο Nach Denk Seiten: «Ο αγοραστής αναγνωρίζει ότι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι μέχρι στιγμής άγνωστες, και ότι το εμβόλιο μπορεί να έχει ανεπιθύμητες παρενέργειες που επί του παρόντος είναι άγνωστες… Ο αγοραστής συμφωνεί να εξαιρεί, να υπερασπίζεται και να μην βλάπτει καθ’ οιονδήποτε τρόπο την Pfizer, την BioNTech και τις συνδεδεμένες με αυτές εταιρίες, από και κατά όλων των αγωγών, αξιώσεων, ενεργειών, απαιτήσεων, απωλειών, ζημιών, υποχρεώσεων, αποζημιώσεων, κυρώσεων, προστίμων, δαπανών και εξόδων». Οι πολιτικοί που υπογράφουν τέτοια συμβόλαια είναι οι πραγματικοί κορωνοηλίθιοι.

Κορωνοηλίθιοι 2

Ας ελπίσουμε ότι τα γερμανικά δικαστήρια θα υπενθυμίσουν στους ιππότες της στρογγυλής τραπέζης της Μέρκελ ότι οι αρχές της ισότιμης αντιμετώπισης και της αναλογικότητας αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του συνταγματικού κράτους μας. Κι ότι είναι εντελώς ανεύθυνο, αφού το ηλικιωμένο τμήμα του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί στο μεγαλύτερο μέρος του, να υποχρεώσουν παιδιά και εφήβους να εμβολιαστούν με ένα σκεύασμα του οποίου ο ίδιος κατασκευαστής λέει ότι «επί του παρόντος δεν είναι γνωστές οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, η αποτελεσματικότητα και οι ανεπιθύμητες παρενέργειές του».

Μελανσόν: «Κατρακυλάτε σε επικίνδυνες ατραπούς»

Επί δύο μήνες η Γαλλία συνταράσσεται από μεγάλες λαϊκές διαδηλώσεις ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης Μακρόν να επιβάλει το υγειονομικό πάσο (δίχως το οποίο περιορίζονται δραματικά οι ελευθερίες των πολιτών) και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ακόμη και των ανηλίκων. Ο Ζαν Λικ Μελανσόν, επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας, έχει αναδειχθεί σε κεντρικό υποστηρικτή αυτού του κινήματος. Τα παρακάτω αποσπάσματα από παρεμβάσεις του εξηγούν γιατί οι επιθέσεις εναντίον του έχουν φτάσει σε ακραίο σημείο:

Το υγειονομικό πάσο έχει μακρύ φυτίλι

Η σύνθεση των διαδηλώσεων δείχνει ότι στα μυαλά του κόσμου η άρνηση του υγειονομικού πάσου συνδέεται με την υπεράσπιση των δημόσιων ελευθεριών και μιας δημόσιας υπηρεσίας υγείας υψηλού επιπέδου… Σε πείσμα όλων των προβοκατσιών της εξουσίας και των φερέφωνών της, δεν μπορεί να μπει πολιτική ταμπέλα σε αυτό το κίνημα. Στο παρόν στάδιο, αυτή είναι η δύναμή του και η καλύτερη εγγύηση για τη συνοχή του… Το υγειονομικό πάσο επεκτείνει την ψευδαίσθηση των κατόχων του ότι είναι απρόσβλητοι από τον ιό, χρησιμεύει ως πρόσχημα στο μακρονικό καθεστώς για να μην κάνει τίποτε άλλο, και εισάγει ένα σύστημα γενικευμένου ελέγχου που γεννά βαθιές διακρίσεις και είναι κοινωνικά ανυπόφορο.

Το άλογο του Καλιγούλα και το πάσο του Μακρόν

Λένε ότι ο Καλιγούλας, για να δοκιμάσει την αντίσταση της Συγκλήτου, διόρισε το άλογό του Ύπατο της Ρώμης. Τώρα ο Εμανουέλ Μακρόν, για να δοκιμάσει την προσήλωση των Γάλλων στις ελευθερίες τους, επιβάλλει το υγειονομικό πάσο… Αγνοείτε ότι άνθρωποι εμβολιασμένοι, όπως εγώ, μπορούν πάντα όχι μόνο να μολυνθούν αλλά και να μεταδώσουν τον ιό… Και τώρα κατρακυλάτε σε ακόμη πιο επικίνδυνες ατραπούς… Μετατρέπετε την υγειονομική κρίση σε κρίση πολιτική. Διότι, με το υγειονομικό πάσο, η Γαλλία μπαίνει στην εποχή της ελευθερίας υπό όρους… Το μόνο που πετυχαίνει το πάσο είναι να μειώσει τις ελευθερίες μας. Και γι’ αυτό οφείλουμε να το απορρίψουμε.

Σχόλια

Exit mobile version