Χωρίς μισόλογα

Η Γερμανίδα κομμουνίστρια Σάρα Βάγκενκνεχτ έκανε αυτήν την εβδομάδα μια αιχμηρή και εύστοχη παρέμβαση σε σχέση με την πολιτική του Ερντογάν. Γράφει, μεταξύ άλλων:

Η συμφωνία με τον Τούρκο νονό της τρομοκρατίας παίρνει τώρα την εκδίκησή της. Η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει τον βρώμικο πόλεμο του Ερντογάν στη Συρία για χρόνια, παρέχοντας στην Τουρκία οπλισμό και χρήματα. Και ο Ερντογάν τα χρησιμοποιεί για να πολεμήσει στο πλευρό των ισλαμιστών τρομοκρατών στη Συρία: εναντίον των Κούρδων ή, όπως στο Ιντλίμπ, εναντίον του συριακού στρατού. Ο Ερντογάν έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνέχιση της αιματοχυσίας στη Συρία και στο ότι εκατομμύρια άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Και τώρα χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως όπλο για να εκβιάσει υποστήριξη για την αιματοβαμμένη πολιτική του από τη Γερμανία και την Ε.Ε.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει παρασύρει τουλάχιστον 13.000 ανθρώπους στα ελληνικά και βουλγαρικά σύνορα με ψευδείς πληροφορίες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μεταφέρθηκαν εκεί με ναυλωμένα λεωφορεία επί τούτου… Και τι κάνει το ΝΑΤΟ, τι κάνουν η Μέρκελ και ο [σοσιαλδημοκράτης ΥΠΕΞ] Μάας; Εκφράζουν την υποστήριξή τους προς την Τουρκία και κατηγορούν τη Ρωσία και τη Συρία για «κραυγαλέες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου». Ναι, οι βόμβες σε αμάχους πρέπει να καταδικάζονται, όποιος κι αν τις ρίχνει. Όταν όμως χώρες του ΝΑΤΟ, που στους δικούς τους πολέμους αδιαφορούν για ακρωτηριασμένα γυναικόπαιδα, ξαφνικά ανακαλύπτουν τον ανθρωπισμό, πρόκειται για ξεδιάντροπη υποκρισία.

Οι φτηνές εκκλήσεις για ανοιχτά σύνορα,  που αναπόφευκτα θα οδηγούσαν σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή του 2015 η οποία θα αποσταθεροποιούσε πλήρως τη δημοκρατία μας, είναι άχρηστες. Καλύτερα θα ήταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εργαστεί επιτέλους για κατάπαυση πυρός στο Ιντλίμπ και αποχώρηση των ισλαμιστών τρομοκρατών. Αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να άρει τις οικονομικές κυρώσεις στη Συρία, που καθιστούν ανέφικτη την ανοικοδόμηση της χώρας. Ο συριακός πληθυσμός χρειάζεται βοήθεια και στήριξη για ανοικοδόμηση, κι όχι ένα δολοφονικό καθεστώς κυρώσεων. Μόνο τότε θα τελειώσει και η συριακή προσφυγική τραγωδία.

* Πηγή: www.gruppewagenknecht.de

Σχόλια

Exit mobile version