Της Τασίας Σταματοπούλου [email protected]

Για όσους/ες δεν αποχωρίζονται το laptop ούτε στην… παραλία ή διαθέτουν τον ελεύθερο χρόνο τους στο Διαδίκτυο, με ένα αρκετά ενδιαφέρον ψάξιμο στο toplinks.gr, βρήκαμε συγκεντρωμένες ιστοσελίδες που καλύπτουν όλα σχεδόν τα γούστα.

Προσαρμοσμένα, πάντως, στην εποχή του θέρους και τη διάθεση για παιχνίδι, σε συνδυασμό με μάθηση, και δημιουργία. Το Διαδίκτυο, για όσους ακόμη «φοβούνται» πως καλλιεργεί την απομόνωση, ίσως αλλάξουν άποψη, αν δουν την «καλή» πλευρά του σερφαρίσματος, που εμπεριέχει και την επικοινωνία, και την ψυχαγωγία, τη δημιουργία και τη γνώση. Πολλές από τις παρακάτω εφαρμογές, τις μοιραζόμαστε και με φίλους. (Ξαναλέμε, πάντως, προς εμπέδωσιν ότι το Διαδίκτυο είναι μέσο, εργαλείο, και εξαρτάται πώς το χρησιμοποιείς.)
Καλά διαδικτυακά ταξίδια και προσοχή
στα εγκαύματα……

 

Παίξε πιάνο
virtual piano
Παίξτε πιάνο… online, μέσα από τον browser, χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο του Η/Υ. Το Virtual Piano είναι μια ευρηματική flash εφαρμογή προσομοίωσης keyboards και μπορεί καποιος να πειραματισθεί ακόμη κι αν δεν παίζει μουσική.

Πού πάνε τα αεροπλάνα;
flightradar24.com
Σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε τη διαδρομή των αεροπλάνων στην Ευρώπη; Στο flightradar24, μεσω του διαδραστικού χάρτη  (Google maps) εχετε στο πιάτο όλες τις πτήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή, με τη θέση των αεροπλάνων, την αφετηρία και τον προορισμό τους.

Φτιάξε σκιτσάκια,
μπορείς Pencil
Το Pencil είναι μια εφαρμογή λογισμικού ανοιχτού κώδικα, για τη δημιουργία κινουμένων σχεδίων (cartoons). Απευθύνεται σε χρήστες όλων των επιπέδων που επιθυμούν να φτιάξουν γρήγορα και εύκολα 2D animations από σκίτσα ή γραφικά, Το Pencil τρέχει σε Windows, Mac OSX και Linux.

Μουσική στο φούλ
stumbleaudio.com
Φανταστείτε ένα γιγάντιο juke box με πάνω από 2 εκατομμύρια μουσικά κομμάτια και περισσότερους από 120.000 δημιουργούς, συγκροτήματα και τραγουδιστές που μπορείτε να ακούσετε δωρεάν, σε υψηλή ποιότητα, μέσω της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο.

Ο κόσμος μας σε 20 posters
the world of 100
Αν ολόκληρος ο κόσμος ήταν ένα χωριό με 100 ανθρώπους, πόσοι από αυτούς θα μιλούσαν κινέζικα, αραβικά ή αγγλικά; Πόσοι θα είχαν ηλεκτρικό ρεύμα; Πόσοι θα διέθεταν Η/Υ; Πόσοι θα ήταν μεγάλοι σε ηλικία και πόσοι παιδιά; Θα το ανακαλύψετε μεσω του graphic designer Toby Ng Kwong To,που σχεδίασε 20 posters που με ευρηματικό τρόπο παρουσιάζουν στατιστικά στοιχεία από τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Πάμε σε αλλα αστέρια
stellarium.org
Ένα πλανητάριο στον υπολογιστή σας που απεικονίζει, σε 3 διαστάσεις, τον ουρανό και τους αστερισμούς. Εγκαθίσταται σε PC, mac και linux.

Να σου πω τον καφέ;
Art in My Coffee
Πρωτότυπα εργα τέχνης στον καφέ σας. Φωτογραφίες από ευρηματικά σχήματα τα οποια οι συντελεστές του site «βλέπουν» στον καφέ, λουλουδια, πρόσωπα, γράμματα, αντικείμενα.

Τεχνολογία και συναίσθημα
σε παγκόσμια κλίμακα
Weleelfine.org
Η αγάπη και ο έρωτας σε ποια ηλικία εχουν μεγαλυτερη σημασία; Το wefeelingfine.org ειναι μια μηχανή αναζήτησης του ανθρώπινου συναισθήματος που συλλέγει κάθε λίγα λεπτά φράσεις από πρόσφατες αναρτήσεις σε blogs σε ολο το Διαδίκτυο οι οποιες περιέχουν έκφραση συναισθημάτων.

Προχώ…
artspot.gr
Διαδικτυακή κοινότητα Τέχνης, με επίκεντρο, κυρίως, τους Έλληνες καλλιτέχνες και δημιουργούς. Βοηθά τους νέους (αλλά και τους παλαιότερους) να παρουσιάσουν δείγματα της δουλειάς τους σε ηλεκτρονική μορφή (κείμενα, εικόνες, μουσική, βίντεο).
Aπο το επίσημο site του Βρετανικού Μουσείου Τime explorers
(παιζουν και μεγάλοι)
Μια ενότητα ειδικά για παιδιά. Στην ενότητα αυτή, που  τα βοηθά στην εξοικείωση με την ιστορία και τα εκθέματα του μουσείου.
Ένα παιχνίδι που διαδραματίζεται στην αυτοκρατορική Κίνα, στο Μεξικό των Αζτέκων, στην αρχαία Ρώμη και την αρχαία Αιγυπτο.

Προσοχή στον καρχαρία
churaumi-hakken.jp
Στην Ιαπωνία βρίσκεται το ενυδρείο Churaumi, το οποιο μας προσφέρεται με πολύ εντυπωσιακό τρόπο στην οθόνη μας, εμφανίζοντας το βυθό της θάλασσας και ένα video wall σε σχήμα καρχαρία.

(αυτό το blogodromio ετοιμάστηκε μετά πολλών βασάνων, παρά θιν’ αλός, με τη βοήθεια του φίλου της στήλης, Σταμάτη Νικολάου)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!