Αρχική διεθνή Αλληλεγγύη στους διωκόμενους Γάλλους ακτιβιστές BDS

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους Γάλλους ακτιβιστές BDS

Αποσπάσματα από το κείμενο αλληλεγγύης οργανώσεων απ’ όλο τον κόσμο, το οποίο στηρίζει και ο Σύλλογος Ιντιφάντα:

«Ως περισσότερες από 150 οργανώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και για την κοινωνική δικαιοσύνη, από όλο τον κόσμο, στεκόμαστε αλληλέγγυες με όλους τους Γάλλους οργανωτές εκστρατειών για τα παλαιστινιακά δικαιώματα που αντιμετωπίζουν διώξεις και καταστολή για συμμετοχή σε διαδηλώσεις που καλούν σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ.
»Οι Γάλλοι οργανωτές εκστρατειών έχουν αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες για τις δραστηριότητες αλληλεγγύης από το 2009. Παρά μια προηγούμενη απόφαση ότι η υπεράσπιση του μποϊκοτάζ δεν είναι παράνομη και θα πρέπει να επιτρέπεται ως μέρος του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης, τρεις ακτιβιστές παραπέμφθηκαν σε δίκη νωρίτερα αυτό το μήνα στο Περπινιάν, επτά ακόμα θα παραβρεθούν σε δικαστήριο στις 27 Ιουνίου στο Αλανκόν και περαιτέρω δίκες θα λάβουν χώρα, αργότερα αυτό το χρόνο.
»Σε όλες αυτές τις υποθέσεις οι οργανωτές εκστρατειών έχουν κατηγορηθεί για “παρακίνηση, πρόκληση σε διάκριση, μίσος ή βία εναντίον ενός προσώπου ή ομάδας προσώπων, εξαιτίας της εθνικότητας, φυλής, θρησκείας ή έθνους τους”, μετά τη συμμετοχή σε δράσεις σε σουπερμάρκετ που καλούσαν σε μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων.
»Η κατάχρηση του αντι-ρατσιστικού νόμου είναι μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης στην αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό. Γαλλικές φιλο-ισραηλινές οργανώσεις είναι ενάγουσες σε πολλές από αυτές τις υποθέσεις εναντίον των ακτιβιστών του μποϊκοτάζ και έχουν πιέσει επιτυχώς τη γαλλική κυβέρνηση να υποστηρίξει την καταστολή της δραστηριότητας αλληλεγγύης. Το 2010, η τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Μισέλ Αλιό Μαρί, διέταξε τους εισαγγελείς να απαγγείλουν κατηγορίες εναντίον των ακτιβιστών BDS (μποϊκοτάζ, απόσυρση επενδύσεων, κυρώσεις). Η αστυνομία συχνά ζητά τα ονόματα και τις διευθύνσεις εκείνων που παρίστανται σε διαμαρτυρίες που καλούν σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ και η ισραηλινή Υπηρεσία Πληροφοριών Μοσάντ έλαβε θέσεις για να σταματήσει διαμαρτυρίες σε έναν αγώνα μπάσκετ όπου συμμετείχε μια ισραηλινή ομάδα, ο οποίος έλαβε χώρα στη Γαλλία.
»Θορυβημένο από την ανάπτυξη της αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και συγκεκριμένα του κινήματος BDS, το Ισραήλ και τα κορυφαία ισραηλινά think tanks έχουν καταστήσει ξεκάθαρη την επιθυμία τους να σαμποτάρουν και να ανακόψουν τον αλληλέγγυο ακτιβισμό. Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Amir Sagie πρόσφατα παραδέχθηκε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση “επενδύει έντονα” στον νομικό πόλεμο εναντίον του BDS στη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
»Στους Μπερνάρ, Ζαν, Γιαμινά, Αλέν, Σαντάλ, Κριστίν, Φρανσίς, Ζο, Νικόλ και Πιέρ, σε όλους-ες όσους-ες αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες και σε όλο το γαλλικό κίνημα: στεκόμαστε στο πλευρό σας. […]».

Ολόκληρο το κείμενο αλληλεγγύης
και οι υπογραφές, στο ιστολόγιό μας.

Σύλλογος Ιντιφάντα
https://intifadagr.wordpress.com/

Σχόλια

Exit mobile version