Αρχική διεθνή Οι λυσσασμένοι Αμερικανοί μιλιταριστές και τα αθώα παιδιά της Κανταχάρ

Οι λυσσασμένοι Αμερικανοί μιλιταριστές και τα αθώα παιδιά της Κανταχάρ

Τα ξημερώματα της Κυριακής 11 Μάρτη μια μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, με έδρα την περιοχή Παντζβάι της επαρχίας Κανταχάρ στο Αφγανιστάν, επιτέθηκε με λύσσα στο χωριό Αλκοζάι και άνοιξε πυρ εναντίον των ανυποψίαστων κατοίκων του.

Οι Αμερικανοί δολοφόνησαν εν ψυχρώ 16 αμάχους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και μικρά παιδιά, ενώ άφησαν πίσω τους και 8 βαριά τραυματίες. Στη συνέχεια στοίβαξαν τις σορούς των νεκρών μαζί με τραυματίες και τους έβαλαν φωτιά. Έπειτα η ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ επέστρεψε στη βάση της… Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες και τους τραυματίες που επέζησαν της φρικαλέας επίθεσης, δράστης αυτού του φοβερού εγκλήματος ήταν ολόκληρη ομάδα στρατιωτικών των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, και όχι ένα μόνο άτομο. Οι μαρτυρίες αυτές επιβεβαιώθηκαν και από δύο βουλευτές της επαρχίας Κανταχάρ.
Η αποτρόπαιη σφαγή από τις Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ προκάλεσε τόσο μεγάλη κατακραυγή ώστε οι ΗΠΑ αναγκάστηκαν να απαγγείλουν κατηγορία εναντίον ενός και μόνο στρατιωτικού τους, για τον οποίο μάλιστα έσπευσαν να πιθανολογήσουν ότι είναι «ψυχικά διαταραγμένος». Η κυβέρνηση Ομπάμα προσπαθεί, δηλαδή, να μειώσει τη σημασία της εγκληματικής αυτής πράξης και να κρύψει τα πραγματικά γεγονότα από το αντιπολεμικό και αντικαπιταλιστικό κίνημα των ΗΠΑ και όλου του κόσμου. Εάν πίσω από την αιματηρή αυτή επίθεση βρισκόταν ένας μόνο στρατιωτικός, θα ήταν πολύ εύκολο για τους φτωχούς αλλά γενναίους χωρικούς του Παντζβάι να του δώσουν ένα καλό μάθημα, όπως έκαναν με τους Βρετανούς εισβολείς στη διάρκεια του πρώτου αγγλο-αφγανικού πολέμου το 1842.
Από την άλλη, δημιουργείται το ερώτημα, μήπως πράγματι ο στρατός και οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ αποτελούνται από ψυχικά διαταραγμένα άτομα; Σύμφωνα με τις ειδήσεις των τελευταίων μηνών, οι αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν βομβάρδισαν μια γαμήλια γιορτή στην επαρχία Κουνάρ και ένα σχολείο θηλέων στην Τζαλαλαμπάντ, έκοψαν τα δάχτυλα από τις σορούς νεκρών στην Κανταχάρ, ούρησαν πάνω σε σορούς νεκρών στη Χελμάντ, βασάνισαν έως θανάτου κρατούμενους στις επαρχίες Μπαγκαράμ και Κανταχάρ, αμόλησαν σκυλιά εναντίον γυναικών και παιδιών κατά τη διάρκεια ερευνών σε σπίτια στην επαρχία Χοστ, προέβησαν σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις στις ανατολικές και νότιες επαρχίες, πυροβόλησαν εν ψυχρώ οδηγούς και πεζούς για να ανοίξουν δρόμο για τα οχήματά τους… Υπάρχουν εκατοντάδες ακόμη τέτοιες περιπτώσεις που ποτέ δεν αναφέρθηκαν στα ΜΜΕ.
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Οργάνωση του Αφγανιστάν καταδικάζει τη βάρβαρη σφαγή που διέπραξαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ στην Κανταχάρ και ζητά από τους ανθρώπους με συνείδηση, στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον πλανήτη, να συνεχίσουν να δείχνουν την αλληλεγγύη τους στην αντικατοχική αντίσταση στο Αφγανιστάν. Τους ζητά να μην σταματήσουν τον αγώνα ώσπου να φύγουν από τη χώρα μας όλες οι δυνάμεις εισβολής. Ο λαός του Αφγανιστάν και οι οικογένειες των θυμάτων δεν θα ικετεύσουν ποτέ τον Ομπάμα και τον Καρζάι να στρέψουν το βλέμμα τους  στην τρομακτική κατάσταση που ζούμε κάτω από τη μπότα των δυνάμεων κατοχής. Επιπλέον, σε καμιά περίπτωση δεν θα χτυπήσουν τις πόρτες του ΟΗΕ και της Ε.Ε. εκλιπαρώντας «ανθρωπιστικά μέτρα» και δικαιοσύνη, επειδή γνωρίζουν ότι ακριβώς ο ΟΗΕ και η Ε.Ε. είναι οι άμεσοι συνεργάτες των ΗΠΑ στο καταστροφικό σενάριο που εξελίσσεται στο Αφγανιστάν.
Οι εργαζόμενοι, οι καταπιεσμένοι και η νεολαία του Αφγανιστάν, μαζί με τους αντιιμπεριαλιστές και αντικαπιταλιστές εργαζόμενους και νεολαίους όπου γης, πρέπει να ενώσουν τα χέρια για να αντισταθούν και να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους σε μια ειρηνική ζωή, με πλήρεις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές ελευθερίες. Οι ιμπεριαλιστές και τα ανισόρροπα κοπάδια στρατού και αστυνομίας που έχουν φτιάξει απολαμβάνουν το θέαμα των καταπιεσμένων που κολυμπούν στο ίδιο τους το αίμα. Χαίρονται να βλέπουν αθώα παιδιά να πυροβολούνται, να κλαίνε και να κυλιούνται στο αίμα τους. Αν είναι όντως ανισόρροποι και ψυχικά πάσχοντες πρέπει να νοσηλεύονται, και όχι να στέλνονται να πολεμήσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν τα κέρδη των αφεντικών τους!
Υπεύθυνοι για ό,τι συνέβη δεν είναι μόνο οι στρατιωτικοί που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη σφαγή, αλλά και προσωπικά ο Ομπάμα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πανέτα και οι λοιποί «ηγέτες» τους. Όλοι αυτοί θα λογοδοτήσουν στην Ιστορία και στο λαό του Αφγανιστάν. Θα λογοδοτήσουν στα δολοφονημένα αθώα μικρά παιδιά.
Αφγανιστάν, 13 Μάρτη 2012
Αριστερή Ριζοσπαστική Οργάνωση Αφγανιστάν

Μετάφραση: Ρούλα Μουτσέλου

 

Σχόλια

Exit mobile version