Λαβράκι… έβγαλε ο Νίκος Χουντής

Παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας που χαρακτηρίζει την ηλεκτρική ενέργεια ως «καθολική υπηρεσία» συνιστά, σύμφωνα με τον αρμόδιο επίτροπο για θέματα Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ, η διακοπή της ηλεκτροδότησης από τον οποιονδήποτε πάροχο, λόγω της μη εκπλήρωσης φορολογικών υποχρεώσεων.
Με αυτό τον τρόπο η ίδια η Κομισιόν ακυρώνει την πολιτική της τροϊκανής κυβέρνησης, ορίζοντας πως η ΔΕΗ, ως πάροχος ενέργειας, δεν έχει δικαίωμα να κόβει το ρεύμα σε όσους καταναλωτές πληρώνουν το αντίτιμο του ρεύματος, αλλά όχι το χαράτσι. Το παραπάνω αποτελεί απάντηση του Ευρωπαίου επιτρόπου σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, ο οποίος σχολιάζοντας την απάντηση της Κομισιόν κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση για το χαράτσι, επισημαίνοντας το εξής: «Αυτοί που εμπνεύστηκαν και επιμένουν στην εφαρμογή αυτού του μέτρου, που ταλαιπωρούν και εκφοβίζουν τον ελληνικό λαό, αξίζουν την γενική κατακραυγή».
Αξιοσημείωτο είναι πως στην απάντησή του ο Επίτροπος επισημαίνει πως; «Ως προς την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές».
Το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή την απάντηση του Γκ. Έτινγκερ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, κοροϊδεύοντας ακόμη μια φορά το λαό, καθώς αναφέρει πως «η προστασία του ευάλωτου καταναλωτή διασφαλίζεται απολύτως από την ελληνική νομοθεσία και τις προβλέψεις του νόμου για το ειδικό τέλος ακινήτων»(!).
Ας σημειωθεί πως την άποψη αυτή της Κομισιόν έρχεται να υποστηρίξει και η αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, με την επικεφαλής της Αρχής Καλλιόπη Σπανού να χαρακτηρίζει «υπέρμετρα επαχθές» το μέτρο της διακοπής του ρεύματος λόγω της μη καταβολής του τέλους ακινήτου, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες, διευκρινίζοντας πως η Αρχή έχει ήδη διαμεσολαβήσει στη ΔΕΗ για να μη διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ενώ έχει αποστείλει επιστολή και στον Ευάγγ. Βενιζέλο, αναφερόμενη αναλυτικά στα προβλήματα που εντοπίζονται στον υπολογισμό αλλά και την είσπραξη του τέλους ακινήτων.                                      
               Μ.Ε.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!