Αρχική πολιτισμός 6 Διαλέξεις Ιστορίας από τον Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

6 Διαλέξεις Ιστορίας από τον Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας κατανοώντας τη ρευστότητα της εποχής μας που στέκει «μετέωρη ανάμεσα σ’ ένα χθες που μοιάζει να έχει τελειώσει κι ένα αύριο που κυρίως απειλητικά σημάδια μας δίνει», αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα στα μέλη του να παρακολουθήσουν έναν κύκλο διαλέξεων ιστορίας, με την ελπίδα αυτή η πρωτοβουλία να συνεχιστεί και επεκταθεί και τα επόμενα χρόνια.

Γι’ αυτό το λόγο πρότεινε σε έξι πανεπιστημιακούς να παρουσιάσουν μια σειρά 6 διαλέξεων που θα γίνουν ζωντανά και διαδικτυακά, αρχίζοντας από τον Μάιο και τελειώνοντας τον Δεκέμβρη. Οι διαλέξεις αφορούν στα σημαντικότερα γεγονότα μίας καθοριστικής εκατονταετηρίδας της Ελληνικής Ιστορίας, από το 1830 έως τις παραμονές του Β Παγκόσμιου πολέμου, και είναι οι παρακάτω:

  1. «Η Μεγάλη Ιδέα» Βαγγέλης Καραμανωλάκης 17 Μαΐου 2022
  2. «Εθνικός διχασμός» Δέσποινα Παπαδημητρίου 22 Ιουνίου 2022
  3. «Ο κόσμος της εργασίας από τα τέλη του 19ου αιώνα ως τον Μεσοπόλεμο: συνθήκες, οργάνωση, διεκδικήσεις.» Λήδα Παπαστεφανάκη
  4. Ο Ε. Βενιζέλος και ο μύθος του Χρήστος Τριανταφύλλου
  5. Μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή. Δημήτρης Μπαχάρας
  6. Η δικτατορία του Μεταξά Πολυμέρης Βόγλης

Όλες οι διαλέξεις θα γίνουν απόγευμα από 19:00 έως 21:00, η διάρκεια της εισήγησης θα είναι περίπου μια ώρα και άλλη μια ώρα οι ερωτήσεις ή μικρές τοποθετήσεις. Ο χώρος φιλοξενίας των δυο πρώτων θα είναι το καφέ «Ο κήπος του Μουσείου» μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας.

Θα μεσολαβήσει ένα κενό 2 τουλάχιστον μηνών και οι διαλέξεις θα ξεκινήσουν ξανά από το τέλος Σεπτεμβρίου. Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας ευχαριστεί ακόμα θερμά τους πανεπιστημιακούς για την αποδοχή της πρότασης και την συνεργασία.

Οι εκδηλώσεις γίνονται για τα μέλη του Συλλόγου και θα είναι ανοικτές για κάθε ενδιαφερόμενο. Θα γίνονται ζωντανά, με φυσική παρουσία, και ταυτόχρονα θα μεταδίδονται διαδικτυακά. Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας καλεί τα μέλη του και όσους άλλους ενδιαφέρονται, να τις παρακολουθήσουν.

INFO

Η ηλεκτρονική διεύθυνση για την διαδικτυακή συμμετοχή θα δημοσιεύεται στην πρώτη σελίδα, στις ανακοινώσεις, στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας (www.ssem.gr) καθώς και στη σελίδα του στο facebook (https://www.facebook.com/syllogosSSEM/). Στα μέλη του Συλλόγου και σε όσους εκτός Συλλόγου δηλώσουν ενδιαφέρον θα στέλνεται με ηλεκτρονική αλληλογραφία στη διεύθυνσή τους.

Σχόλια

Exit mobile version