Καλημέρα πελάτες μου, συντρόφια του Δρόμου και της κρίσης. Πελάτες μου, συνεχίζουμε την καλοκαιρινή ραστώνη;

Ας συνεχίσουμε, λοιπόν, πριν τα μαζέψουμε όλοι για τη Βοστώνη και τας Αμέρικας! Έχεις να ξαναπλύνεις πιάτο Eλληνάκο μου, αν δεν πάρεις την βρεγμένη σανίδα να μπουκάρεις στη Bουλή… Μήπως και βρεθούν τα ισοδύναμα του Σαμαρά, του Βαγγέλη και του Φώτη!
Εγώ, πάντως, το αυγουστιάτικο φεγγάρι θα το δω από τη Μυτιλήνη! Ρε σεις, είπαμε να κάνουμε κάποτε μια πλάκα να παίξω το έργο Ο ταρίφας συγγραφέας κατά το Ο Καραγκιόζης μάγειρας και μου έμεινε το κουσούρι! Άσε που μόλις διαβάζεις τον Δρόμο ζητάνε να σου έχω διαμορφώσει και «γραμμή». Μωρέ, θα το φτιάξει ο ταξιτζής το κόμμα για να μη με ρωτάς συνέχεια πελάτη μου «και τι να ψηφίσουμε κύριε ταξιτζή». Πάντως, τον χειμώνα πελάτη μου θα τον βγάλεις κόβοντας ξύλα από τα καμένα του Δένδια! Γιατί ντίζελ γιοκ, πελάτη μου φέτος. «Έχει να πέσει φουρνέλο το χειμώνα πελάτη μου, να τρώει ο Δένδιας και στη Χρυσή Αυγή να μην δίνει»! Τα ξέρεις, σύντροφε, τα «120 συστεγασμένα νοικοκυριά»! Να κλάνει ο παππούς και να νομίζει το εγγόνι ότι… γκαζώνει ο Χάρι Πότερ!
Το ακούσατε πιστεύω το ανέκδοτο του Δένδια: «Υπάρχει σχέδιο (μάλλον τουρκικό) να καεί η χώρα». Έχουμε ενδείξεις, ψάχνουμε τις αποδείξεις. Κύριε Δένδια, ο ταξιτζής έχει τις αποδείξεις. Είδε τον άνεργο εποχικό πυροσβέστη, τον συνταξιούχο άστεγο και μια άνεργη «πουτάνα» με φεσάρα τουρκική και φερετζέ, να καλούν το φουρνέλο στη Χίο! Δένδια ή μεγάλο ούφο είσαι ή φασίστας τουρκοφάγος ή και τα δύο μαζί!
Αλλά αυτό το ανέκδοτο που θα γράψει ιστορία, είναι η Siemens. Χρηματοδοτεί την έρευνα για την πάταξη της διαφθοράς στην Ελλάδα! Βρε Χριστοφοράκο, η Ντόρα τα τρώει τα «σοκολατάκια της Siemens»;
Και τέλος ο Σαμαράς διαβεβαιώνει: «Είναι η τελευταία φορά που παίρνονται μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής»! Αντωνάκη, αν το ξέσκισμα του λαού το λες δημοσιονομική προσαρμογή, τότε και στην ερώτηση της τσατσάς στο μπουρδέλο «τι θέλετε παιδιά», «μια δημοσιονομική προσαρμογή, θεια», είναι η απάντηση.
Αυτά βλέπει ο Φώτης και ο Χατζησωκράτης και ψάχνουν 100 εκατ. από τους ρασοφόρους του Ευφραίμ! Βρε Φώτη, δέχτηκες 11,5-15 δισ. περικοπές, άσε τον Ευφραίμ ήσυχο μπας και κάνει και κανένα τρισάγιο για μας. Και θέλεις να σε ψηφίσουν και οι ανύπαντρες κορασίδες. Πώς θα πάρουμε προίκα βρε, εμείς οι ανύπαντροι ζωντοχήροι! Ντροπή σου!
Πάμε τώρα στην ιστοριούλα μας.
Το καράβι μόλις έχει φύγει από τη Χίο και πίνουμε το καφεδάκι μας ώρα πέντε το πρωί, στο καφενείο που είναι στο λιμάνι μπροστά. Η ηλικιωμένη κυρία δίπλα μας, μιλάει στο τηλέφωνο με σπαστά ελληνικά.
– Είμαι εδώ, καφενείο λιμάνι. Γίνεται πάλι ένας διάλογος και ξανά.
-Μα ντεν βλέπεις καφενείο λιμάνι, ρωτάει; Οι τόνοι ανεβαίνουν, οπότε η κυρία δίνει το τηλέφωνο σε κάτι Χιώτες να μιλήσουν.
– Κύριε, είμαστε στο καφενείο μπροστά στο λιμάνι, στου Πανίκα! Σε λίγο πάλι ο κύριος τηλεφωνεί ξανά. Τότε η κυρία δίνει σ’ εμένα το τηλέφωνο.
– Πού βρίσκεσαι, ρε φίλε, με ρωτάει.
– Δεν βλέπετε κύριε το καφενείο μπροστά, εκεί που δένει το πλοίο.
– Όχι, εδώ δεν υπάρχει ανοικτό καφενείο, είναι μόνο νταλίκες και Ι.Χ.
– Συγνώμη κύριε, πού είστε τώρα, ρωτάω.
– Στην Μυτιλήνη, απαντάει.
– Ρε φίλε, εμείς πίνουμε το καφεδάκι στη Χίο.
Τέλος πάντων, αφού κλείνει το τηλέφωνο, εξηγούμε στην 68χρονη μετανάστρια (παρακαλώ) που πήγαινε για δουλειά στη Μυτιλήνη, ότι κατέβηκε λάθος και πρέπει να πάρει το επόμενο πλοίο, που θα έφευγε το βράδυ. Την ρωτήσαμε αν έχει χρήματα για φαγητό (είχε μόνο 50 λεπτά πάνω της). Και αφού φροντίσαμε να μείνει στην ιδιοκτήτρια του καφενείου μέχρι το βράδυ, η κυρία από τη Βουλγαρία, με κλάματα, μας ευχήθηκε καλή τύχη! Το καλό είναι, ότι ανοίχτηκε μια μεγάλη συζήτηση στο καφενείο για την τύχη της χώρας, σε συνδυασμό με το πάθημα της ηλικιωμένης μετανάστριας.
«Λαέ, ψηλά το κεφάλι. Διώξε την τρόικα και τους ντόπιους λακέδες και πάρε την τύχη στα χέρια σου, πριν σου ξεπουλήσουν την χώρα».

Φιλάκια πολλά,
Ο Ταξιτζής του Δρόμου της Αριστεράς

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!