Παραιτήθηκε ο υπεύθυνος οικονομικών της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης
Ο Σέρτζιο Μποκαντούτρι με μια επιστολή του προς όλο το κόμμα παραιτείται από όλες τις υπευθυνότητες που είχε και αποχωρεί από την Κομμουνιστική Επανίδρυση. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το «κόμμα δεν είναι πλέον χρήσιμο», ότι «μαστίζεται από έναν αδυσώπητο φραξιονισμό που διοχετεύεται σε όλο τον οργανισμό του κόμματος», ότι «κυριαρχεί μια ντελικάτη και εμετική εσωτερική ισορροπία» και όλα έχουν παραπεμφθεί στο στόχο να «εκλέξουμε μια κοινοβουλευτική ομάδα και μετά βλέπουμε».
Αλλού παραιτούνται κάποια στιγμή.

Επιστρατεύσεις…
Ο ΣΥΝ ψάχνει με το κανοκιάλι να βρει αριστερούς που να υποστηρίζουν την επιλογή Μητρόπουλου. Βρήκε πρόθυμο το Α. Ντρέκο που σε άρθρο του στην Αυγή αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’90, τότε που «όλα τα έσκιαζε η… ΟΝΕ και τα πλάκωνε η… εκσυγχρονιστική εκδοχή της σοσιαλδημοκρατίας», συγκροτήθηκε η επιτροπή δημοψηφίσματος του Μάαστριχτ. Έτυχε να είμαι πρόεδρος-συντονιστής αυτής της επιτροπής, η οποία ανέπτυξε πλούσια πανελλαδική δράση… Δραστήριο μέλος της συγκεκριμένης επιτροπής ήταν ο Αλέξης Μητρόπουλος, προβάλλοντας δημοσίως θέσεις που εκινούντο στον αντίποδα των απόψεων του κόμματός του…Και βέβαια, απ’ όσο θυμάμαι, ήταν ο μόνος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ που στρατεύτηκε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, παίρνοντας το ρίσκο της επιλογής του αυτής και λέγοντάς μου χαρακτηριστικά: «Δεν μου καίγεται καρφί για τις όποιες αντιδράσεις. Μ’ αφήνει παγερά αδιάφορο ακόμα και η πιθανή διαγραφή μου».

Τέτοιες «ενέσεις» κάνουν κακό…
«Ο σ. Ντρέκος θυμίζει άθελά του αυτό που η Κουμουνδούρου θέλει να ξεχαστεί: ότι ο Μητρόπουλος αποτελεί κατ’ επάγγελμα διαφωνούντα του ΠΑΣΟΚ, που ξαναγυρνά μετά από «κορυφαίες κι στρατηγικές διαφωνίες» στην υπηρεσία του κινήματος.
Τότε ο Μητρόπουλος διαφώνησε με το Μάαστριχτ, για να υπηρετήσει στη συνέχεια το ίδιο κόμμα που μας άλλαξε τα φώτα εφαρμόζοντας το Μάαστριχτ. Σήμερα ο Μητρόπουλος διαφωνεί με το Μνημόνιο. Την επόμενη δεκαετία θα ξαναϋπηρετήσει το ίδιο κόμμα που θα μας ξαναλλάξει τα φώτα εφαρμόζοντας το Μνημόνιο; Σύντροφε Ντρέκο αγνή και άγια η παρέμβασή σου, αλλά κολασμένο το συμπέρασμα» (από το blog Σκέψεις για το ΣΥΡΙΖΑ).

Υπάνθρωποι
Μέρα με τη μέρα, τούτη η κυβέρνηση πέρα από «πιστό σκυλί» του συστήματος, αποδεικνύεται και «κακό σκυλί». Λες και βάλθηκαν οι υπουργοί της να μας υπενθυμίζουν καθημερινά το πιο αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλισμού.
Ο… μάγκας, λοιπόν, Λοβέρδος, αυτός που με πόνο ψυχής έστειλε χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους στην απόγνωση και την εξαθλίωση, βρήκε τελικά που οφείλονται τα τεράστια ελλείμματα των νοσοκομείων. Στους μετανάστες που δεν πληρώνουν τα 3 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία και διέταξε ο «αποτελεσματικός»: «Μαγκιά και τζάμπα καλοσύνη θα σταματήσουν. Όλοι θα πληρώνουν».
Ζήλεψε, φαίνεται, τον τσαμπουκά του και ο «μετριοπαθής» Ρέππας και αποφάσισε κι’ αυτός να μειώσει το έλλειμμα του ΟΣΕ: «Καταργούνται τα μειωμένα εισιτήρια του ΟΣΕ για τους τυφλούς και τους συνοδούς τους». Τη διαφορά των οποίων ουδέποτε την κατέβαλε το κράτος στον ΟΣΕ και τώρα την βαφτίζει «έλλειμμα» για να τον ξεπουλήσει.
Πότε θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες;

Ευγνώμονες…
Τι να σκεφτούμε όταν οι εφοπλιστές της επιβατηγού ναυτιλίας βραβεύουν την υπουργό Εργασίας; Ότι ήταν πολύ καλή στην προηγούμενη δουλειά της; Ότι κάτι θέλουν από την καινούργια της δουλειά;
Και τα δύο. Το βραβείο είχε να κάνει με την άρση του καμποτάζ στο χώρο της κρουαζιέρας, νομοθετική παρέμβαση που πέρασε η κ. Κατσέλη λίγο πριν φύγει από το υπουργείο (και) Ναυτιλίας. Κάτι που χρόνια επιζητούσαν οι εφοπλιστές του χώρου και αντιπάλευαν οι ναυτεργάτες.
Όσο για το νέο της πόστο φροντίζει να το βάλει και αυτό στην υπηρεσία των επιχειρηματιών του κλάδου, αφού μιλά για πρωτοβουλίες μείωσης του λειτουργικού κόστους των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων (κι όταν μιλούν για λειτουργικό εννοούν το εργατικό κόστος). Άξια υπουργός, όπως και ο προκάτοχός της ο κ. Λοβέρδος. Να τους χαιρόμαστε αυτούς τους σοσιαλιστές, που κατόρθωσαν να μετατρέψουν το υπουργείο από (προστασίας της) Εργασίας σε (εξυπηρέτησης της) Εργοδοσίας.

Πνευματικοί ταγοί
Μια είδηση που καταχωνιάστηκε: Η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστημίου σε πρόσφατη συνεδρίασή της αποφάσισε, με ψήφους 11 υπέρ – 6 κατά, τη μείωση κατά 20% των κονδυλίων για τη στέγαση των άπορων φοιτητών.
Με απίστευτη γρηγοράδα οι πνευματικοί μας ηγέτες έτρεξαν να ευθυγραμμιστούν με τις εντολές τρόικας-κυβέρνησης και αποφάσισαν
την περικοπή φέτος κατά 250.000 ευρώ, από 1.200.000 ευρώ που δίνονταν πέρσι για τη στέγαση των φτωχών φοιτητών.
Αυτή η απόφαση των «ανθρώπων του πνεύματος» οδηγεί αυτόματα στο να μείνουν εκτός των φοιτητικών εστιών τουλάχιστον 110 φοιτητές.
Η αιτιολογία που επικαλέστηκαν οι πνευματικοί ταγοί για την απόφαση τους, ήταν «για να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του πανεπιστημίου». Ποια ήταν η απάντηση των «δασκάλων» στις διαμαρτυρίες των φοιτητών;
«Το πανεπιστήμιο δεν προσφέρει κοινωνικές παροχές.»
Μήπως η κατρακύλα μας είναι πιο μεγάλη απ’ ό,τι φαίνεται;

Σκοταδισμός
Το τι τραβά η έρμη η Παιδεία δεν λέγεται. Από τη μια ο «εκσυγχρονισμός» κυβέρνησης-κεφαλαίου τη θέλουν φτηνή και εξειδικευμένη εργατική δύναμη και από την άλλη η εκκλησία να τη διεκδικεί υπάκουη για να κερδίσει τον… Παράδεισο.
Σε πρόσφατη, λοιπόν, συνεδρίασή της η Ιερά Σύνοδος συζήτησε τα της οικονομικής κρίσης και αποφάνθηκε ότι αποτελεί καρπό της «ηθικής και πνευματικής κρίσης».
Τα προβλήματα της Παιδείας, κατά τους «ιερούς πατέρες», οφείλονται στο ό,τι «Η κυβέρνηση γκρεμίζει το υπόβαθρο της παιδείας, διότι δεν έχει μέσα τα Θρησκευτικά και την Ιστορία της πατρίδας μας».
Με τι άλλο ασχολήθηκαν οι «άγιοι πατέρες»;
Αποφάσισαν να συμμετέχει η Εκκλησία της Ελλάδος, με δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ύψους 26 εκατ. ευρώ, στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.
Βοήθεια μας!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!