Οι κυβερνητικές αποφάσεις περιλαμβάνουν την μείωση 13.000 νοσηλευτικών κλινών των Νοσοκομείων. Έτσι από 46.000 μειώνονται σε 33.000 με τρόπο παντελώς αυθαίρετο, χωρίς να έχουν ολοκληρώσει την κατάρτιση του υγειονομικού χάρτη, ο οποίος πρωτίστως οφείλει να καταγράψει τις ανάγκες της κοινωνίας σε υπηρεσίες υγείας. Κλείνουν αντί ν΄ ανοίξουν κρεβάτια ΜΕΘ, ένα έγκλημα εκ προμελέτης, αφού ήδη με τη σημερινή κατάσταση πεθαίνουν ετησίως 2.500 νέοι άνθρωποι εκτός κλίνης ΜΕΘ.

Προβλέπουν την συνολική μείωση των εφημερευόντων γιατρών και την παρανοϊκή «εφημερία κατά τομέα» στα περιφερειακά Νοσοκομεία, η οποία κυριολεκτικά θα διαλύσει κάθε έννοια αντιμετώπισης του επείγοντος, με αποτέλεσμα η ελληνική κοινωνία να θρηνεί εκατοντάδες θανάτων ετησίως. Ήδη με τις τροπολογίες που εισήγαγε δολίως ο υπουργός Υγείας στο άρθρο 66 του νόμου περί μεταμοσχεύσεων έχει προκληθεί σοβαρό πρόβλημα εφημέρευσης στα περισσότερα Νοσοκομεία, ενώ Διοικήσεις Νοσοκομείων στη νησιωτική και λοιπή Ελλάδα αρνούνται να εγκρίνουν πρόσθετες εφημερίες αφήνοντας υγειονομικά ακάλυπτο τον τοπικό πληθυσμό και τις χιλιάδες τουριστών.
Τους πίνακες που αναρτήθηκαν από το υπουργείο Υγείας, παρατίθενται κατά κύριο λόγο πλασματικά στοιχεία, με πιο χαρακτηριστική τη στελέχωση των Τμημάτων των Νοσοκομείων με γιατρούς ΕΣΥ, στους οποίους προσθέτουν παραπλανητικά και τους ειδικευόμενους- ακόμη και τους αγροτικούς!- γιατρούς για ν΄ ανεβάσουν τον αριθμό τους σε 21.000, ενώ στην πραγματικότητα είναι 12.353.
Κι όλα αυτά, με αποκλειστικό στόχο να προσαρμόσουν – με πρόχειρες και ανερμάτιστες συγχωνεύσεις – τις δημόσιες δαπάνες υγείας στις εντολές των τοκογλύφων δανειστών που επιτάσσουν τη δραματική μείωσή τους κατά 2.122 δις. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2015.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει ότι η Κυβέρνηση με το «επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάταξης του ΕΣΥ» επισημοποιεί την πλήρη αδιαφορία της για την τύχη του δημόσιου συστήματος υγείας. Εγκαταλείπει όλες τις εξαγγελίες της για την στήριξη και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και διευκολύνει ουσιαστικά την κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας, την επιδείνωση της πρόσβασης των πολιτών στο Ε.Σ.Υ. την ώρα που η χρησιμότητά του στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία γίνεται ακόμη πιο απαραίτητη. Κι όλα αυτά γίνονται στον βωμό της συμμόρφωσης στις υποδείξεις των ξένων επικυρίαρχων.
Καλούμε τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών όλης της χώρας, σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές, την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, τους εξοργισμένους από τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς κάθε περιοχής, να προωθήσουν κοινές δράσεις, να συγκροτήσουν ευρύ κοινωνικό – πολιτικό μέτωπο προάσπισης της δημόσιας υγείας.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!