Του Βασίλη Χατζηλάμπρου. Η Ολυμπία Οδός εξελίσσεται σε γάγγραινα της περιοχής, ενώ είχε παρουσιαστεί, αρχικά, ως αναπτυξιακό έργο.

Η ίδια η κοινοπραξία έχει καταπατήσει παράφορα τη σύμβαση -που ψήφισαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ από κοινού- σε όλα τα σημεία της, ενώ συνεχίζει να εισπράττει διόδια, να λαμβάνει χρηματοδότηση από το κράτος, την ώρα μάλιστα που έχει εγκαταλείψει το έργο και έχει αφήσει το δρόμο σε χείριστη κατάσταση.
Τμήματα του δρόμου έπρεπε να είχαν παραδοθεί από τον περασμένο Απρίλιο, με ρήτρα ότι, αν αυτό δεν συμβεί, η κοινοπραξία σταματά να λαμβάνει εισπράξεις από τα διόδια. Εδώ κι ένα χρόνο, όμως, η κατάσταση παραμένει ίδια. Κανείς δεν έχει σαφή εικόνα πόσα χρήματα έχουν τοποθετήσει, τι έχουν εισπράξει, χωρίς μάλιστα να εκτελείται έργο. Θα έπρεπε, κανονικά, η Δικαιοσύνη να παρέμβει αυτεπάγγελτα.
Σήμερα το κράτος ψάχνει να βρει άλλους πόρους χρηματοδότησης, είτε, πιθανά, απελευθερώνοντας πόρους από το ΕΣΠΑ, είτε από την Τράπεζα Επενδύσεων. Πώς μπορεί να συνεχίσει μια αποικιοκρατική σύμβαση η οποία μάλιστα δεν έχει τηρήσει τις προθεσμίες και έχει καταστρατηγήσει όλους τους όρους;
Στην πραγματικότητα το έργο το έχουμε φτιάξει μόνοι μας, αφού η χρηματοδότηση έχει γίνει κυρίως από τις εισπράξεις των διοδίων, δηλαδή απευθείας από τους πολίτες. Άρα, η συγκεκριμένη σύμβαση πρέπει να καταγγελθεί και το έργο να προχωρήσει με άλλη σύμβαση, που θα βάζει πρώτα το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον των πολιτών. Μόνο που οι διαπλεκόμενοι υπάλληλοι της κοινοπραξίας και των τραπεζών, οι οποίοι ψήφισαν τη σύμβαση και στη συνέχεια την άφησαν να καταπατηθεί, δεν θα προχωρήσουν σε καταγγελία. Γι’ αυτό, όσοι μας έφεραν σ’ αυτό το απαράδεκτο σημείο πρέπει να φύγουν μαζί με τη σύμβασή τους. Τώρα!

* Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου είναι περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!