Χάλασαν τις προκλητικές φιέστες στο Ηράκλειο.

Ακόμα ένα «μπλόκο» συνάντησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο την Πέμπτη, όταν ομάδα φοιτητών της ιατρικής σχολής, μέλη της ΚΟΕ αλλά και νοσοκομειακοί γιατροί τον αποδοκίμασαν για ακόμα μία φορά τις τελευταίες ημέρες. Η επίσκεψη του υπουργού είχε ως αφορμή την τελετή «αδελφοποίησης» του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με το Νοσοκομείο της Λεμεσού. Μια τελετή, που αποτέλεσε πρόκληση, αφού διοργανώθηκε σε ένα από τα πιο ακριβά ξενοδοχεία της πόλης, την ώρα που οι ασθενείς και οι συνταξιούχοι αναγκάζονται να πληρώνουν 5 ευρώ για κάθε εξέταση αφού τα νοσοκομεία «δε βγαίνουν…».
Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της τρόικας και του μνημονίου ενώ υπήρξε ένταση όταν προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που προστάτευε τον υπουργό. Μέσα στην αίθουσα ο υπουργός πανηγύριζε αφού πλέον η Ελλάδα βρίσκεται σε τόσο καλό… επίπεδο υπηρεσιών υγείας, που μπορεί να εξάγει υγεία και στην Κύπρο «μέσα από μια πολύ συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές συνεργασία».

Σε άλλο κόσμο…
Μαγική εικόνα χαρακτήρισε τις τοποθετήσεις Λοβέρδου ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών Ηρακλείου, ο οποίος καταγγέλλει πως οι γιατροί ούτε καν κλήθηκαν στη συνάντηση αδελφοποίησης, ενώ χαρακτήρισε «απάτη» την προσπάθεια του υπουργού να εξωραΐσει την υπάρχουσα κατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης. «Ίσως δεν έχει πια νόημα να συναντηθούμε μαζί του. Και να μας καλούσε σε συνάντηση με βαριά καρδιά θα πηγαίναμε. Ξέρουμε ήδη τις απαντήσεις και είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει πρόθεση να λυθούν τα προβλήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κρυφτούλι
Μετά το μπλόκο των φοιτητών και των γιατρών έξω από το ξενοδοχείο Megaron ο υπουργός Υγείας επιδόθηκε σε ένα κρυφτό με τους εκπροσώπους της πόλης, αλλά και τους δημοσιογράφους. Αργότερα, μια προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου κατάντησε «θρίλερ» με τον υπουργό αν προσπαθεί αν ξεφύγει από την ευθεία αντιπαράθεση με γιατρούς ή άλλους εργαζόμενους. Τελικά, η συνέντευξη Τύπου δόθηκε με κάποιες ώρες καθυστέρηση, χωρίς όμως και πάλι ο υπουργός να φανεί διαφωτιστικός.
Ερωτώμενος για την πολυαναμενόμενη καρδιοχειρουργική μονάδα στο ΠΑΓΝΗ παρέπεμψε στον διοικητή του νοσοκομείου, για το κλείσιμο της μονάδας νεογνών στα Χανιά είπε πως η είδηση των θλίβει, ενώ δεν έκανε κουβέντα για σκάνδαλα εκατομμυρίων που ταλανίζουν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το οποίο κατά τα λεγόμενα του υπουργού, εξάγει πλέον τεχνολογία και στην Κύπρο…
Για περισσότερες απαντήσεις, πάντως, ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε ότι θα τις έχει μαζί του στην επόμενη επίσκεψή του στο νησί, μετά το Πάσχα. Μέχρι τότε οι ασθενείς – πελάτες περιμένουν την Ανάσταση…

Μάριος Διονέλλης

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!