Ισόβια στον πρώην δήμαρχο, αλλά τα χρήματα έκαναν… φτερά

Το τέλος της πολιτικής καριέρας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ήρθε οριστικά την Τετάρτη το μεσημέρι στα δικαστήρια της πόλης, όταν οι δικαστές ανακοίνωσαν την απόφασή τους και επέβαλαν ισόβια κάθειρξη στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 17,5 εκ. ευρώ από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Πλέον το μεγάλο θέμα είναι η επιστροφή των χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν στα ταμεία του Δήμου, ενώ ακόμη αναζητούνται οι πολιτικές ευθύνες του μεγάλοιυ σκανδάλου, καθώς η παρέα Παπαγεωργόπουλου χρηματοδότησε και τους λογαριασμούς της δημοτικής παράταξης Αναγέννηση.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επιδίκασε  χρηματική αποζημίωση 50.000 ευρώ για τον καθένα από τους καταδικασθέντες ως «θετική ζημία» υπέρ του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το ποσό αυτό αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος της συνολικής αποζημίωσης την οποία θα αξιώνει η Δημοτική Αρχή από τους καταδικασθέντες με αγωγές που θα καταθέσει σε βάρος τους στα πολιτικά δικαστήρια.
«Δεν έχουμε εκδικητική διάθεση, αλλά πρέπει να αναζητήσουμε τα λεφτά», εξήγησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας χθες κι απάντησε θετικά στην ερώτηση αν θα ζητήσει την κατάσχεση της προσωπικής περιουσίας του Β. Παπαγεωργόπουλου και των υπόλοιπων καταδικασθέντων. «Φυσικά και θα κάνουμε κάθε νόμιμη ενέργεια για να απαιτήσουμε τα λεφτά πίσω», τόνισε.
«Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που μας δίνει ο νόμος, περιλαμβανομένων καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε από την πλευρά του και ο αντιδήμαρχος Α. Κουράκης.
«Απαίτηση των δημοτών της πόλης μας δεν ήταν μόνο να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της υπεξαίρεσης, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, αλλά και να αποκατασταθεί η οικονομική ζημία που υπέστησαν ο δήμος και τα ασφαλιστικά ταμεία των υπαλλήλων του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της και η Ανοιχτή Πόλη.

Δύσκολη η έρευνα, λέει η Α. Τσεμπερά
Η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά η οποία ερεύνησε το σκάνδαλο και συνέταξε το πόρισμα στο οποίο στηρίχτηκε το κατηγορητήριο, σχολίασε χθες πως «οι δικαστές έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους». Υπενθύμισε, παράλληλα, τα προσκόμματα και τα εμπόδια που συνάντησε στην έρευνά της. «Ήμουν μόνη μου σε όλο αυτό, αντιμετώπισα πολλά προβλήματα. Από το δήμο έκαναν επίτηδες λάθη για να με παραπλανήσουν», είπε.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!