Στις 6 και 7 Οκτωβρίου, στις 18:00, στο Πάρκο του Λιμενικού

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει συζητήσεις, προβολές και συναυλίες με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, πανεπιστημιακών , πνευματικών  και ευρύτερα ενεργών πολιτών που βλέπουν την απειλή του Φασισμού να αιωρείται πάνω στην ελληνική κοινωνία και συνδιοργανώνεται από πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης μας.
Το κυνήγι που έχει ξεκινήσει με θύματα μετανάστες σε όλη την Ελλάδα (και την πόλη μας!) μας βάζει μπροστά στις ευθύνες μας. Μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης τους κατηγορεί για όλα τα κακά που βασανίζουν τον τόπο μας και προσπαθεί να πείσει ότι χωρίς αυτούς όλα τα προβλήματά μας θα λυθούν. Ξεχνάνε να πουν βέβαια ότι χωρίς τους μετανάστες η ύπαιθρος θα είχε ερημώσει, τα περισσότερα χωράφια θα ήταν ακαλλιέργητα και πολλοί ηλικιωμένοι συμπολίτες μας θα είχαν μείνει χωρίς φροντίδα. Οι μετανάστες για κάποιους ήταν χρήσιμοι όταν τους είχαν να δουλεύουν ανασφάλιστοι για ένα κομμάτι ψωμί. Τώρα που η ανεργία χτύπησε κόκκινο, έγιναν άχρηστοι και επικίνδυνοι και πρέπει να τους κλείσουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης;
Στο φασισμό και το ρατσισμό δε χωράει ανεκτικότητα. Η ανοχή είναι συνενοχή, η ιστορία μας έχει διδάξει και πλέον ξέρουμε πως σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, όταν οι ισχυροί είδαν τα δύσκολα, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το φασισμό για να βγουν από το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης που αυτοί δημιούργησαν.
Η απάντηση πρέπει να δοθεί τώρα. Ας δούμε με νηφαλιότητα ποιοι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της κρίσης. Ποιοι είναι υπεύθυνοι για την ανεργία, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια, την εγκληματικότητα, την κατάρρευση του κράτους πρόνοιας.
Η λύση δεν είναι η ξενοφοβία και τα τάγματα εφόδου. Πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες, τα άτομα με αναπηρίες, τις γυναίκες, τους ομοφυλόφιλους και όλους όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με τη ρατσιστική βία.
Αν νιώθετε και σεις την ίδια ανάγκη, ελάτε να συζητήσουμε, να αντιδράσουμε και να ενωθούμε στο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας στις 6 και 7 Οκτωβρίου στο Πάρκο του Λιμενικού.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθεί και το 7ο Ανταλλακτικό Παζάρι του δικτύου Ελιά.

INFO

Πληροφορίες για το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα :https://antiratsistikokalamatas.wordpress.com

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!