Ρατσιστής δεν γεννιέσαι. Γίνεσαι!
Αν και φαντάζει σαν ιστορία από τον Μεσαίωνα, είναι πραγματικότητα από την Ελλάδα της Ευρωζώνης και της πασοκικής δημοκρατίας.
Από την Ελλαδίτσα του μετανάστη Γιώργου και του αρχαιολάτρη Άδωνι.
Τα παιδιά των τσιγγάνων στη Λαμία απαγορεύεται να πάνε σχολείο.
Έτσι αποφάσισαν όχι ρατσιστές και νοσταλγοί της καθαρότητας της αρίας φυλής, αλλά Έλληνες γονείς.
Οι σύλλογοι, λοιπόν, Γονέων και Κηδεμόνων πέντε σχολείων της περιοχής, απειλούν ότι θα κλείσουν τα σχολεία ή θα απομακρύνουν τα παιδιά τους σε περίπτωση που γίνουν δεκτά παιδιά Ρομά σε αυτά.
Από κοντά και ο δήμαρχος Γιώργος Κοτρωνιάς, ο οποίος έστειλε επιστολή στη Φώφη Γεννηματά, από την οποία ζητά να αναστείλει το πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών Ρομά στη Λαμία, γιατί δεν δηλώνουν μόνιμη κατοικία και δεν έχουν εμβολιαστεί σωστά. Τόση απανθρωπιά και συντηρητισμός.

Ο βραβευμένος παπατζής
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι ο πιο άξιος «δικός τους άνθρωπος».
Για τον Γιώργο ο λόγος που θέλει να σώσει την πατρίδα.
Τον έδωσε στην ψύχρα ο Στρος Καν και αποκάλυψε πως από την πρώτη στιγμή ήθελε να μας παραδώσει στο ΔΝΤ και στις «αγορές».
Και όλα αυτά, την ίδια ώρα που έβγαινε ξετσίπωτα σε κανάλια ντόπια και ξένα και διαβεβαίωνε  πως «δεν τίθεται ζήτημα προσφυγής στο ΔΝΤ».
Στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου 2009, ο Παπανδρέου έθετε το θέμα στους ομολόγους του, εισέπραττε την κατηγορηματική τους άρνηση και αμέσως μετά έβγαινε στις τηλεοράσεις και δήλωνε, κατηγορηματικά, πως «δεν χρειαζόμαστε το ΔΝΤ». Ήξερε πολύ καλά την οικονομική κατάσταση της χώρας και ξετσίπωτα δήλωνε πως «δεν φανταζόμασταν το μέγεθος του προβλήματος».
Έναν τέτοιο θα τον κάνατε παρέα;
Κι όμως, τούτος είναι πρωθυπουργός.

Κακά μαντάτα για τους αγρότες
Δεν ξέρουμε αν οι αγρότες που πήγαν να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις και πολύ γρήγορα τα «μάζεψαν», είχαν υπ’ όψιν τους και τις πρόσφατες αποφάσεις της Ε.Ε. για το μέλλον τους.
Πριν από λίγες μέρες, λοιπόν, στο ψήφισμα που υιοθέτησε το Ευρωκοινοβούλιο ανάμεσα σε ευχολόγια περί «στήριξης των αγροτών στις αναπτυσσόμενες χώρες» και φαιδρότητες όπως «καταπολέμηση της κερδοσκοπίας» στα τρόφιμα, προσδιορίζεται με σαφήνεια η κεντρική αγροτική πολιτική της Ε.Ε.:
«Η ενασχόληση με τα βασικά γεωργικά αγαθά πρέπει να περιορίζεται μόνο σε εκείνους τους επενδυτές που συνδέονται, πραγματικά, με τις αγορές γεωργικών προϊόντων».
Με λίγα λόγια, δεν πρέπει να ασχολούνται με τη γεωργική παραγωγή οι γεωργοί, αλλά οι «επενδυτές», οι κερδοσκόποι που θα έχουν «πραγματική» πρόσβαση στις «αγορές» και στα χρηματιστήρια των αγροτικών προϊόντων, τα κοράκια που καθημερινά τζογάρουν στην πείνα εκατομμυρίων ανθρώπων.  Μήπως οι αγρότες πρέπει να ξανασχεδιάσουν την αντίδραση τους;

…πάλι δικιά μας θα είναι
Μην το βάζετε κάτω πατριώτες, σύντομα η ελληνική Γαύδος, το νοτιότερο νησί της Ε.Ε., θα συνδεθεί με την μητέρα-Ελλάδα.
Είναι γνωστό ότι το νησί είναι αποκλεισμένο από την 1η Ιουλίου 2010, εξαιτίας της κοινοτικής οδηγίας που απαγόρευε τον πλου σε ανοιχτού τύπου επιβατικά πλοία και την αδυναμία της Ελλάδας να βρει λύση.
Αφού στην πλάτη των κατοίκων του πανέμορφου νησιού παίχτηκαν, επί ένα χρόνο, παιχνίδια μεταξύ πολιτικών, επιχειρηματικών και πετρελαϊκών συμφερόντων τα οποία εξυπηρετούσε η απομόνωσή της Γαύδου, πριν από περίπου ένα μήνα οι κάτοικοι έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν πως σε περίπτωση που δεν βρεθεί σύντομα λύση, θα εγκαταλείψουν το ίδιο τους το νησί. Τελικά, καταφέραμε να βρούμε λύση και έτσι να μπορέσει το νησί να ενωθεί με την υπόλοιπη χώρα. Αν -λέμε αν- το πουλήσουμε, δεν θα απαλλαγούμε από τέτοια προβλήματα;

Περί ευθύνης και τσίπας γενικώς
Την αλιεύσαμε τούτη τη δήλωση και την θέτουμε αυτούσια, υπ’ όψιν όλων όσων θα διατυπώσουν το νέο νόμο «περί ευθύνης υπουργών»
«Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε.
Γιατί κλέψανε!  Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί.  Μου λένε γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός Άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος.  Μα… γιατί έκλεψε! Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση.
Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος. Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη!
Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους.  Γι’ αυτό φυλακίστηκαν.
Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και την Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά από τα πόδια μας.
Δεν καταντάμε Ελλάδα!»
Δήλωση Ούγκο Τσάβες, τον Ιούλιο του 2010.

Το ανθρώπινο προσωπείο του κεφαλαίου
Το υπουργείο Εργασίας και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, το οποίο εκπροσωπεί 135 εταιρίες και επιχειρηματικούς φορείς, όπως ο ΣΕΒ, υπέγραψαν ένα Σύμφωνο Συνεργασίας, ένα σύμφωνο που βοηθά τις επιχειρήσεις να εισέλθουν σε κοινωνικούς τομείς του κράτους και της τοπικής διοίκησης μέσω της φιλανθρωπίας κι επιπλέον τις προμηθεύει με τσάμπα εργασία.
Το στίγμα το δίνει ευκρινέστατα, ο Νίκος Αναλυτής, γνωστός πρωτεργάτης της «κοινωνικής ειρήνης»
Υπογραμμίζει λοιπόν:
«Είμαστε μπροστά σε μια κοινωνική αναταραχή που δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει. Το ζητούμενο για τις εταιρίες είναι να έχουν κοινωνική νομιμοποίηση και όχι μόνο νομική.»
Και συνέχισε: «Να μην ταραχτεί η κοινωνία πέρα του ορίου που αντέχει. Δεν είναι το θέμα αν θα απολύσω ή όχι. Το θέμα είναι οι απολύσεις να γίνουν ομαλά, με κοινωνική ευαισθησία. Υπάρχουν τρόποι».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!