Μας δουλεύεις άσχημα Ευάγγελε
Αφού ξετίναξαν για τα καλά μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρομεσαίους, αφού κατάφεραν οι άνεργοι να είναι πιο πολλοί από τους εργαζόμενους και ανέβασαν την ακρίβεια στα ύψη, τώρα οι εγκέφαλοι της κυβέρνησης ανακάλυψαν την ύφεση και τη ρευστότητα.
Ανακάλυψαν και το φάρμακο:
«Τώρα αυτό που χρειάζεται είναι να μπουν και ιδιωτικά κεφάλαια και χρειάζεται και μία κινητοποίηση ελληνικών κεφαλαίων. Υπάρχει ο ναυτιλιακός κόσμος, υπάρχει ο απόδημος Ελληνισμός, υπάρχουν χρήματα στο εσωτερικό της χώρας».
Ο Βενιζέλος καλεί τους Έλληνες επιχειρηματίες να βάλουν πλάτη για τη «σωτηρία της πατρίδας».
Καλεί αυτούς που οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό είναι διπλάσιες του «Χρέους», καλεί αυτούς που οι οφειλές τους στο Δημόσιο θα έφταναν για να «σωθούμε», καλεί αυτούς που πήραν επιχειρήσεις και κρατικές επιχορηγήσεις και έφυγαν στα Βαλκάνια, καλεί όλους όσοι καταλήστεψαν το Δημόσιο και τον ιδρώτα του λαού, να μας σώσουν. Αν έλθουν, πάντως, δεν θα είναι για καλό.

Οι «χρήσιμοι» των άχρηστων
Τούτοι οι ΠAΣΟΚοι έχουν βαλθεί να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.
Ακόμα και την ελληνική γλώσσα, εδώ και χρόνια, της έχουν αλλάξει τα φώτα. Ονόμασαν το ξεπούλημα αξιοποίηση, τον εργασιακό μεσαίωνα μεταρρύθμιση, την υποτέλεια εκσυγχρονισμό και τώρα βρήκαν άλλη φάμπρικα. Βάφτισαν τις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που ετοιμάζουν, «καθεστώς εργασιακής εφεδρείας» και τη διάλυση του δημόσιου «αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα». Όμως, βρήκαν και άλλα λεκτικά κόλπα. Ο Ντίνος Ρόβλιας, πρόσφατα, δήλωσε χωρίς καμιά ντροπή: «Κανένας αναγκαίος και χρήσιμος εργαζόμενος του ευρύτερου δημόσιου τ ομέα δεν πρέπει να έχει την ανησυχία ότι θα απολυθεί».
Τι θα πει αναγκαίος και χρήσιμος;
Για ποιον αναγκαίος και σε τι χρήσιμος;
Είναι χρήσιμος ο δάσκαλος στο χωριό που καταργήσατε το σχολείο;
Είναι αναγκαίος ο γιατρός που δεν προσλαμβάνετε;
Είναι χρήσιμα και αναγκαία για τη χώρα, τα νιάτα που τα οδηγείτε στην ξενιτιά; Όμως, εσύ και η κυβέρνηση σου, κυρ-Ρόβλια, σίγουρα δεν είστε ούτε χρήσιμοι και καθόλου αναγκαίοι.

Κυβέρνηση απάνθρωπων παλιάνθρωπων
Περίπου 100.000 παιδιά με ειδικές ανάγκες υπάρχουν στη χώρα και οι άθλιοι τόσα χρόνια είχαν καταφέρει στο «εθνικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για άτομα με ειδικές ανάγκες» να μετέχουν μόνο 3.000 παιδάκια.
Τώρα αποφάσισαν να το καταργήσουν κι αυτό για «να σωθεί η πατρίδα», λες και τούτα τα παιδιά δεν είναι «πατρίδα». Έτσι, τέσσερις κατασκηνώσεις θα παραμείνουν κλειστές φέτος το καλοκαίρι προς δόξα της αντιμετώπισης της κρίσης.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση της κατασκήνωσης στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, μία από τις μεγαλύτερες για άτομα με ειδικές ανάγκες, που ύστερα από 30 χρόνια ανέστειλε τη λειτουργία της.
Το ετήσιο κόστος λειτουργίας της κατασκήνωσης ήταν 200.000, ποσό δυσβάσταχτο, ως φαίνεται.
Όμως, αλλού είναι ο λάκκος της φάβας. Η αξία του παραλιακού οικοπέδου της κατασκήνωσης, το οποίο ανήκει στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αποτιμάται από 15 έως 20 εκατ. ευρώ και βρίσκεται κοντά σε ξενοδοχειακές μονάδες.
Και ο εν λόγω χώρος φαίνεται ότι εντάσσεται στο πρόγραμμα «αξιοποίησης της δημοσίας περιουσίας».
Αχρείοι!

Χουντορασοφόρος
Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος δεν μπορεί να ξεχάσει τους ομοϊδεάτες του κι έτσι έκανε αίτηση για να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή, τον τελευταίο χουντικό κρατούμενο.
«Πολιτικό κρατούμενο και πρότυπο ζωής», αποκάλεσε ο Αμβρόσιος το πρωτοπαλίκαρο της χούντας.
Στην Κορέα εθελοντής, αργότερα στην Κύπρο υπό τον Γρίβα, την 21η Απριλίου του 1967 υπεύθυνος κατάληψης κυβερνητικών κτιρίων και βέβαια δολοφόνος στη εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Όταν δολοφόνησε, εν ψυχρώ, τον Μιχ. Μυρογιάννη, είπε στον οδηγό του:
«Είδες σημάδι; Με την πρώτη στο κεφάλι». Αυτόν τον εκτελεστή θέλει να συναντήσει ο μητροπολίτης:
«Θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον συγχαρώ διά ζώσης φωνής μόνο και μόνο διότι παραμένει πιστός στις αρχές του…  Άνθρωποι οι οποίοι έχουν αρχές και δεν τις θυσιάζουν αποτελούν πρότυπα ζωής.»
Και ο Μυρογιάννης, πιστός στις αρχές του ήταν, όπως και χιλιάδες άλλοι.
Όμως, εδώ που τα λέμε, και συ δέσποτα, πολύ πιστός στις «αρχές» σου παραμένεις.

Άλλος για άδεια
Δεν πρόλαβε καλά-καλά να στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης για την «απελευθέρωση των ταξί» και ήδη έχουν κατατεθεί αιτήσεις για περισσότερες από 8.500 νέες άδειες ταξί στις αρμόδιες υπηρεσίες των δεκατριών Περιφερειών της χώρας.
Απ’ ό,τι υπολογίζουν οι αρμόδιοι, με την ανεργία να φουντώνει και το οικογενειακό εισόδημα να συρρικνώνεται, ο αριθμός αυτός θα πολλαπλασιαστεί πολύ σύντομα.
Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι μισές περίπου αιτήσεις (4.000 ακριβώς), έχουν κατατεθεί από δύο άτομα με 2.000 αιτήσεις το καθένα.
Λες και τα παλικάρια ήταν έτοιμα από καιρό. Και όλα αυτά, όταν υποτίθεται ότι στο τέλος Αυγούστου πρόκειται να ξεκινήσει η διαβούλευση για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου, στην οποία θα συμμετέχουν και οι αυτοκινητιστές, ώστε στις 5 Σεπτεμβρίου να είναι έτοιμες οι τελικές προτάσεις του υπουργείου.
Έχουν να δουν τα μάτια μας…

Τα όρνεα δείχνουν πού υπάρχει πτώμα
Οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν αφήνουν λεπτό χωρίς να κερδοσκοπούν σε βάρος λαών και χωρών, με πρόσχημα την κρίση. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Passauer Neue Presse, ο πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Halle (IWH) Ούλριχ Μλουμ, προτείνει την αναγκαστική υποθήκευση της περιουσίας των ελλήνων ιδιωτών για τα δάνεια που παίρνει η χώρα.
Η συνέντευξη δημοσιεύεται με τον τίτλο «Τα όρνεα δείχνουν πού υπάρχουν πτώματα».
Η λογική του είναι απλή:
«Μπορούμε να αφήσουμε τα κράτη να κηρύσσουν χρεοκοπία το ένα μετά το άλλο ή ακολουθούμε το δύσκολο δρόμο: Το δημόσιο Χρέος να χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων ή να ασφαλιστεί με την ιδιωτική περιουσία των πολιτών της χώρας. Αυτή θα ήταν μία επιλογή για την Ελλάδα, την Ιταλία ή ακόμα και για τις ΗΠΑ».
Υπάρχει όμως και άλλη πρόταση:
«Οι υπερχρεωμένες χώρες πρέπει να προχωρήσουν σε πώληση χρυσού, καθώς και την κατάθεση των αποθεμάτων τους σε χρυσό ως εγγυήσεις προς την ΕΚΤ», προσθέτει ο Frank Schäffler Γερμανός ειδικός επί δημοσιονομικών θεμάτων.
Παιδιά, σταματήστε να τους βάζετε ιδέες.

Περί εσόδων
Οι αλλαγές στα εργασιακά έχουν ένα πολύ  συγκεκριμένο κόστος, το οποίο δεν φαίνεται να ανησυχεί την κυβέρνηση.
«Η αύξηση της ανεργίας, η μείωση των αποδοχών περίπου 5% στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών στερούν πολύτιμα έσοδα», διαβάζουμε στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΙΚΑ.
Οι υπάλληλοι του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα κοστολογούν σε 2,7 δισ. ευρώ τη μείωση εσόδων για το ΙΚΑ και επιπλέον 500 εκατ. ευρώ για τον ΟΑΕΔ μόνο για το έτος 2011.
Γι’ αυτά τα διαφυγόντα κέρδη δεν ακούμε να λένε τίποτα όσοι κόπτονται για τη στέρηση εσόδων του Δημοσίου. Μήπως για να μην τους στείλουμε το λογαριασμό;

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!