Συνταγή πολιτικού εκφασισμού
Διαπιστώνει ο γνωστός κ. Παπαχελάς τη δημοσκοπική άνοδο του ΛΑΟΣ και δράττεται της ευκαιρίας να συμβουλέψει τα πολιτικά κόμματα.
«Είναι σαφές ότι υπάρχει το «φαινόμενο ΛΑΟΣ». Έχει, λοιπόν, ενδιαφέρον να δει κανείς τι κάνει σωστά ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης.»
Τι κάνει, λοιπόν, σωστά;
«Κατ’ αρχάς ψήφισε το Μνημόνιο.»
Τι άλλο;
«Ο κ. Καρατζαφέρης έχει επενδύσει, επίσης, στη συναίνεση.»
Επίσης:
«Όταν όλοι θρηνούσαν για τα 50 δισ. ευρώ της δημόσιας περιουσίας, ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε απλά: «Όταν βρίσκεσαι σε πόλεμο, τι κάνεις; Δεν πουλάς και τα ασημικά σου για να αγοράσεις όπλα και να τα βγάλεις πέρα; Ε, λοιπόν, πόλεμο έχουμε και τώρα».
Και το τελευταίο κατά Παπαχελά:
«Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ έπιασε όμως και τον σφυγμό της κοινής γνώμης σε ένα κρίσιμο θέμα, αυτό του “νόμου και της τάξης”».
Άντε, ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ στην εξουσία.
Ο φόβος μετάδοσης του οπορτουνισμού
Με τους βουλευτές του Λαφαζάνη και Δρίτσα, ο ΣΥΡΙΖΑ επέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής επιστολή, με το αίτημα για σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον έλεγχο του Δημόσιου Χρέους, «ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός πώς δημιουργήθηκε αυτό και ποιο μέρος του είναι παράνομο, άκυρο και επαχθές, ώστε η Ελλάδα να αρνηθεί την αποπληρωμή του».
Τι ήταν να το τολμήσει… Άστραψε και βρόντηξε ο Περισσός!
Αφού συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις αιτίες που δημιούργησαν το Χρέος, αναφωνεί:
«Η ενδεχόμενη σύσταση της επιτροπής είναι διευκόλυνση στην κυβερνητική επιχειρηματολογία που στοχεύει στον αποπροσανατολισμό και την παγίδευση του λαού σε διλήμματα και αντιπαραθέσεις τμημάτων της πλουτοκρατίας».
Και για μια ακόμα φορά «το κόμμα που είναι ένα», δηλώνει:
«Το ΚΚΕ, αν γίνει τέτοια επιτροπή, θα μετέχει».
Μιλάμε για παράνοια όμως…

Ο Άδωνις του ΠΑΣΟΚ
Για το παλικάρι τον Λοβέρδο ο λόγος, αυτόν που μάλλον φιλοδοξεί να ξεπεράσει τον Πάγκαλο σε συντηρητισμό και λαϊκισμό και ενίοτε τα καταφέρνει.
Ρωτά, λοιπόν, ο γνωστός «μπουμπούκος» του ΛΑΟΣ την κυβέρνηση, ποιο το κόστος νοσηλείας στο ΕΣΥ των 300 μεταναστών απεργών πείνας, που «φιλοξενήθηκαν» το προηγούμενο δίμηνο στο Μέγαρο Υπατία της οδού Πατησίων.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργού, οι 300 απεργοί πείνας μας κόστισαν 100 χιλιάδες ευρώ. Και επειδή, κατά τα λεγόμενά του, οι άνθρωποι που τους βοήθησαν έδειξαν να ενδιαφέρονται πολύ για την υγεία τους, σκέπτεται να στείλει το λογαριασμό των 100 χιλιάδων στους «αλληλέγγυους» για να μην επιβαρυνθεί ο ελληνικός λαός.
Ταυτόχρονα, βρήκε και την ευκαιρία να «αποκαλύψει» ότι το ετήσιο κόστος της περίθαλψης παράνομων μεταναστών ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ και, όπως πρόσθεσε, «κανείς δεν το αναλαμβάνει».
Δεν μυρίζει αύξηση στα νοσήλια;

Αμόρφωτοι, φθηνοί και υπάκουοι
Κατά 1.056 σχολεία λιγότερα, τα οποία καταργούνται ή συγχωνεύονται, θα βρει η επόμενη σχολική χρονιά την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας.
Βρέθηκε, φαίνεται, πιο συμφέρον να βγάλουμε αμόρφωτη την επόμενη γενιά από το να πληρώσουν οι «έχοντες».
Κλείνουν, λοιπόν, πάνω από1.000 σχολεία, μειώνονται οι δαπάνες συντήρησής τους και πρακτικά σταματάνε και οι προσλήψεις εκπαιδευτικών για πολλά χρόνια.
Όμως και στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα.
Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στη μείωση μέχρι και 20% των πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, γεγονός που υπαγορεύεται από την απόφασή του για περικοπή έως και 35% των κρατικών κονδυλίων προς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Τα ίδια τα «ιδρύματα», ζητούν περικοπή των εισακτέων ακόμη και πάνω από 50%, με το σκεπτικό πως «ο αριθμός των φοιτητών πρέπει να ανταποκρίνεται στην αναλογία φοιτητών-διδασκόντων και στις υποδομές των ιδρυμάτων.»
Δεν πέρασε από το μυαλό τούτων των θλιβερών «εκπαιδευτικών», ούτε οι προσλήψεις, ούτε η αναβάθμιση των υποδομών.

Να τζαμπατζήδες κ. Ρέππα
Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί δεν σταματά να μιλά ο Ρέππας για τους «τζαμπατζήδες» και τους «υποκινητές» τους.
Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να τον διευκολύνουμε στον αγώνα του κατά των τζαμπατζήδων:
Για τις μετακινήσεις των βουλευτών με τον σιδηρόδρομο ή τα υπεραστικά λεωφορεία ή τα πλοία των εσωτερικών γραμμών υπάρχει ατέλεια.
Για τους βουλευτές της Περιφέρειας διατίθενται, ετησίως, 104 εντολές δωρεάν μετακίνησής τους αεροπορικώς.
Εκτός από τις ατέλειες και τα τζάμπα εισιτήρια, οι βουλευτές παίρνουν «έξοδα κίνησης» από 450-1000 ευρώ.
Καταβάλλεται στους βουλευτές κάθε μήνα ποσό που αντιστοιχεί σε 1.000 επιστολές το οποίο διπλασιάζεται τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.
Η Βουλή πληρώνει μέχρι 13.500 ευρώ ετησίως για τα τηλέφωνα κάθε βουλευτή, έχουν δωρεάν Internet, ενώ παίρνουν ως 250 ευρώ μηνιαίως πλέον των παγίων τελών, για τα κινητά τους.
Οι εξ επαρχίας βουλευτές για τη στέγασή τους δικαιούνται να μένουν εντελώς τζάμπα σε ξενοδοχείο ή να μισθώνουν οικία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και να λαμβάνουν μηνιαίως 1.000 ευρώ.
Κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα να αποσπά τρεις συνεργάτες από το Δημόσιο, ενώ του διατίθεται και ένας αστυνομικός (εντελώς τζάμπα) για την προσωπική φρούρησή του.
Δεν πληρώνουμε κ. Ρέππα.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!