Kαλημέρα πελάτες μου, συντρόφια του Δρόμου.
Τα λέγαμε πελάτες μου ότι θα ’ρθει ο καιρός που οι πολιτικοί και οι κλακαδόροι που μας έφεραν την τρόικα και μας έχωσαν στο ΔΝΤ δεν θα μπορούν να σταθούν στη χώρα.

Πήγαμε με τα παιδιά του Μετώπου στα γραφεία τους και τους προειδοποιήσαμε. Αλλά χαμπάρι δεν πήραν, μας χλεύαζαν κιόλας! Κι ήταν όλα τα «παιδιά του Χάρβαρντ» εκεί: Ο Γιωργάκης, ο Πάγκαλος, ο Παπακωνσταντίνου. Και απ’ ό,τι μου λένε κάτι χελιδονάκια του Μάρτη, την 25η Μαρτίου θα γίνει της «πουτάνας το κάγκελο»! Και προσθέτει και ο ταξιτζής ότι την 25η Μάρτη θα φύγει και η «πουτάνα» (τρόικα) και το «κάγκελο» (κυβέρνηση).
Το πήρατε χαμπάρι μωρέ ότι μπήκε ο Μάρτης; Βάλατε στο χεράκι «Μάρτη» για να μην σας κάψει ο ήλιος; Η μάνα μου αποβραδίς έπλεκε τις πολύχρωμες κλωστές για τον «Μάρτη» και το πρωί δεν ξεμυτούσε κανείς εάν δεν είχε στο χέρι βραχιολάκι! Ο Μάρτης, που λέτε, εκτός από την άνοιξη, έφερε και κάποια πρωτόγνωρα κινήματα: της πατάτας, του λαδιού, του αμνοεριφίου κ.λπ. Όχι, θα κάτσει ο λαός να τον κλέβουν οι μεσάζοντες για να μη στενοχωρήσει την Αλέκα: «Η πρώτη ανακοίνωση του κόμματος ήταν πολύ ασαφής». Όχι Αλέκα, ήταν πολύ σαφής και διαφωτιστική. Και όπως είπε και ο νεαρός πατατοπαραγωγός Νευροκοπίου στον Λαζόπουλο: «Τόσο καιρό ανεβοκατεβαίναμε στην Αθήνα, γιατί η τιμή της πατάτας ήταν δέκα λεπτά κάτω από το κόστος και μια στήριξη δεν βρήκαμε από το ΚΚΕ». Τ’ ακούς Αλέκα;
Ο «δικός μας», ο Αλέξης, το υιοθέτησε με την πρώτη το κίνημα της πατάτας! Αχ μωρέ Αλέξη, σου είχαμε στα πόδια σου τόσα κινήματα, εργατικό, φοιτητικό, συνδικαλιστικό, πανεκπαιδευτικό, ΠΟΣΔΕΠ, Αγανακτισμένων και λίγο λίπασμα και νερό δεν τους έριξες! Και τα έφαγε η φυλλοξέρα, τα έρημα! Κι αν άκουγες και κάποιες συμβουλές συντρόφων, αυτή τη στιγμή, η ριζοσπαστική Αριστερά, θα ήτανε το αντίπαλος δέος του συστήματος. Για τον ταξιτζή, η λύση πλέον είναι μια: Ένας καινούργιος χώρος της Αριστεράς, με όραμα, με σχέδιο για την κρίση και με «πολιτική μπέσα». Γιατί εγώ θα βρίσκομαι κάτω από τον ανθό της πατάτας και το μέτωπο της Αριστεράς ακόμα θα φτιάχνεται!
Αυτός, όμως, που πετούσε από ενθουσιασμό με το κίνημα της πατάτας, ήταν ο Μέγκελε (Καρατζαφέρης). Με την αντιμνημονιακή φόρα που έχετε πάρει στο ΛΑΟΣ, σας βλέπω να υιοθετείτε και τους μετανάστες. Να δω Θεέ μου να μιλάει ο Μέγκελε στην Πλατεία Βάθης, μπροστά σε ακροατήριο νέγρων, Εβραίων, αθίγγανων, ομοφυλόφιλων και ας πεθάνω! Όλα τα αλλάζει το Μνημόνιο πελάτη μου, αρκεί να έχεις δικαίωμα ψήφου!
Πάμε τώρα στα δικά μας:
Ο Κρητικός με τσι μουστάκες και τα μαύρα ρούχα, βγαίνει από τα κρητικά (πλοία) και έρχεται προς το ταξί, κρατώντας δύο τενεκέδες λάδι.
– Άνοιξε μωρέ ’συ κοπέλι να βάλω τα λάδια πίσω.
– Μάλιστα σύντεκνε, και ο Κρητικός το χαίρεται!
– Για πού πάμε μπάρμπα; ρωτάω.
– Στο Παγκράτι, πάω το λάδι στα κοπέλια να τα δω κιόλας.
– Μωρέ καιρό το φωνάζω εγώ, λέω.
– Ποιο πράμα μωρέ κοπέλι;
– Να, είχα μια σχέση από το Ρέθυμνο και τους έλεγα, καιρό τώρα, αντί να σας παίρνουν οι έμποροι το λάδι 1,80-2 ευρώ, να βρείτε τρόπο να το δίνετε μόνοι σας!
– Βρε συ, συμπέθερε, μου λέει και λυνόμαστε στα γέλια, και εγώ στους δικούς μου του Ηρακλείου, τους το λέω. Τα ζαγάρια οι μεσίτες κάνουν κουμάντο στην Κρήτη μωρέεε; Κάποιοι φεύγουν από τους συνεταιρισμούς και το δίνουν μόνοι τους, μου λέει.
– Σύντεκνε, θα κάνουμε μια συμφωνία.
– Πέσ’ την μωρέ κοπέλι.
– Να, θα φορτώνετε αποβραδίς στα κρητικά (πλοία) λάδι και εμείς οι ταξιτζήδες θα γεμίζουμε το πρωί τους τενεκέδες στα ταξί και θα τα μοιράζουμε στην Αθήνα.
– Έκλεισε μωρέ συμπέθερε και θα ’ρθεις στην Κρήτη να πιούμε μια ρακή!
Καλή τύχη μπάρμπα, καλοφάγωτο το λάδι και εάν ξανάρθουν οι Γερμανοί στην Κρήτη, τηγάνισέ τους με κρητικό λάδι!

Φιλάκια πολλά σε ολάκερη την Κρήτη.
Ο Ταξιτζής του Δρόμου της Αριστεράς

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!