«Η κυβέρνηση του “ναι σε όλα” έχει ξεπεράσει κάθε όριο»

Παρά την προσωρινή αναστολή των αμερικανικών σχεδίων πολεμικής «λύσης» στη Συρία, πλήθος αντιδράσεων έχουν εκδηλωθεί στη χώρα μας εναντίον της επικείμενης επέμβασης αλλά και κατά των σχεδίων ελληνικής εμπλοκής που απεργάζεται η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.
Έτσι, αντιπολεμικές συγκεντρώσεις έχουν διοργανωθεί ανά την Ελλάδα, επίσης γίνονται συσκέψεις που οργανώνουν την αντίδραση στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, ενώ το κλίμα αυτό αναμένεται να διαπεράσει και τη σημερινή διαδήλωση των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη.
«Ο ραγιαδισμός της ελληνικής κυβέρνησης και η πολιτική του “ναι σε όλα” έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το “ναι”  στις μνημονιακές οβίδες έφερε μια άνευ προηγουμένου οικονομική, κοινωνική καταστροφή στη χώρα μας.
Σημερα το “ναι”  στον πόλεμο και η παρoχή βοήθ ειας για τη διεξαγωγή του σημαίνει “ναι”  σε πραγματικές πολεμικές οβίδες απέναντι σε ένα γειτονικό λαό για να εξυπηρετηθούν τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ισχυρών, με ορατό κίνδυνο να ανοίξουν οι ασκοί του αιόλου για την ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο βουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας από την Καλαμάτα όπου συμμετείχε (μαζί με τους βουλευτές Π. Λαφαζάνη, Θ. Πετράκο και τον γραμματέα του κόμματος Δ. Βίτσα) στην αντιπολεμική συγκέντρωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας μπροστά από την πύλη του στρατιωτικού αεροδρομίου την περασμένη Τρίτη.
Ο Δημήτρης Κοδέλας σημείωσε ότι η σχεδιαζόμενη επέμβαση «είναι επικίνδυνη για τη χώρα μας και τα εθνικά συμφέροντα και μόνο νέα δεινά προσφέρει στο λαό της Συρίας, που μετράει ήδη 2 εκατομμύρια πρόσφυγες». Πρόσθεσε δε ότι «η ανάπτυξη ενός πολιτικού κινήματος ανατροπής της κυβέρνησης και των μνημονίων για τη διέξοδο της χώρας από το τροϊκανό καθεστώς συνδέεται με την προσπάθεια αποτροπής του ενδεχομένου νέου πολέμου και την απαίτηση για μη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν (εφόσον διεξαχθεί). Γιατί οι αγώνες του λαού μας εδώ και τρία χρόνια για επιβίωση, ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, είναι αγώνες για μια Ελλάδα κυρίαρχη, παράγοντα αξιοπρέπειας και ειρήνης, φιλίας των λαών της περιοχής και όχι μιας Ελλάδας του ραγιαδισμού και της συνενοχής. Αυτή είναι η μόνη ηθικά και εθνικά υπεύθυνη στάση και όχι η μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους και προγεφύρωμα πολεμικών επεμβάσεων σε γειτονικούς λαούς».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!